Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
А бе брат сигурно имаш инспирација од нешто па да го поставиш прашањево овде, а зошто не отвориш тема и да ја започниш општо а во продолжение да си го искажиш лично твојот став за некого со пофалба, критика или замерка кон него. На крајот од постот можеш да предложиш темата да оди како важна. Мислам дека за отворање теми сите имаат пермисии тука, бар јас лично имам неколку теми во овај форум затоа што подфорум е друго нешто :D
Да, имам инспирација и повод, но не брзам.
Би отворил тема, но чисто ме интересираат размислувањата на администраторите.
Дали постои некаков кодекс на однесување кој модераторите треба да го почитуваат?
Дали доколку во одредена тема одреден модератор се рчне со обичен член има целосно право да затвори тема која има полн капацитет за отварање на дискусија?
Дали воопшто модераторите се објективни и непристрасни?
Дали би требало членовите да се тие што имаат највеќе права, а модераторите и администраторите да бидат тие што најверојатно би требало да им угодат на членовите?
Кои услови треба да ги задоволи некој за да стане модератор?
Дали тој модератор има дозвола од администраторот да глуми шериф?

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Да, имам инспирација и повод, но не брзам.
Би отворил тема, но чисто ме интересираат размислувањата на администраторите.
Дали постои некаков кодекс на однесување кој модераторите треба да го почитуваат?
Дали доколку во одредена тема одреден модератор се рчне со обичен член има целосно право да затвори тема која има полн капацитет за отварање на дискусија?
Дали воопшто модераторите се објективни и непристрасни?
Дали би требало членовите да се тие што имаат највеќе права, а модераторите и администраторите да бидат тие што најверојатно би требало да им угодат на членовите?
Кои услови треба да ги задоволи некој за да стане модератор?
Дали тој модератор има дозвола од администраторот да глуми шериф?
Мојот коментар на твојов пост е сувишен... слично на ова имам кажано низ темиви овде поодамна ама скоро ништо не излезе од муабетот... пробај си ја среќатa ти па ако треба тука сме :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Мојот коментар на твојов пост е сувишен... слично на ова имам кажано низ темиви овде поодамна ама скоро ништо не излезе од муабетот... пробај си ја среќатa ти па ако треба тука сме :)
Мене ми е гајле дали ќе средат или не.Чисто ме интересира нивната структура и организираност како и политиката за водење на форумот.
Доколку уште еднаш индиректно/директно видам неправда како што забележав вчера од страна на еден модератор без разлика дали јас ќе бидам вклучен или не јас го напуштам форумот.И така седам многу малку време на форумов и до сега ми било океј, ама понатака не би рекол.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

The_countess

Истакнат Член
10 јуни 2012
441
545
193
29
И да се направи една тема за хејтање и јадење нешто... :giggle :mstickle

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
http://forum.crnobelo.com/threads/Матерјалната-култура-тука-или-во-странство.2905/

Ве молам „Мaтeрјалната...“ во насловот поправете го во „Матeријалната...“? :sreken
Nighty-nazi strikes again. :sram
Мислам дека не си ја ни прочитал темата :)
Се мисли на матерјална ( мајчина) култура, не на материјална (nod)
Ако го прочиташ постот ќе сфатиш (y)

• Ми се допаѓа
Реакции: Nighty

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Jас се извинувам што се мешам и се извинувма што можеби сум неук за македонски јазик и летарутура (јбг учев индустриско а не некој културулолошки смер) ама од чисто општи животни познавања сакам да прашам зошто се користи зборот матер како основа за некоја кованица матерјална а сакате да потенцирате тема за македонски работи. Пишете убаво мајчина/ска култура и мислам дека ќе е совршено јасно... Нема македонец што мисли дека матер е македонски збор сум сигурен 102.3 %

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena