променет е насловот,Jас се извинувам што се мешам и се извинувма што можеби сум неук за македонски јазик и летарутура (јбг учев индустриско а не некој културулолошки смер) ама од чисто општи животни познавања сакам да прашам зошто се користи зборот матер како основа за некоја кованица матерјална а сакате да потенцирате тема за македонски работи. Пишете убаво мајчина/ска култура и мислам дека ќе е совршено јасно... Нема македонец што мисли дека матер е македонски збор сум сигурен 102.3 %

За животни..заедно со домашни миленици

Се согласувам со тебе..1. Забележав дека насловите на некои теми почнуваат со мали букви - сугестија до надлежните почесто да исправаат правописни грешки а и до сите што отвараат теми (ако не во мислењата) да внимаваат на правописот...
2. Не сум сигурна дали постои таква тема, мислам не, мој предлог: да се отвори тема во која модераторите ќе даваат објаснение за избришаните/поправените мислења и сл. Нема да има заблуди и лутешки доколку им се бришаат мислењата на членовите и секако модераторите ќе можат да си се покажат па да ги пофалиме![]()