Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,282
9,124
1,683
Насловите ми бодат очи........
Единица за специални намени “Волци“ -> Единица за специјални намени - "Волци"
http://forum.crnobelo.com/threads/Единица-за-специални-намени-“Волци“.3120/
фејсбук пријателчина -> Facebook (фејсбук) пријателчиња
http://forum.crnobelo.com/threads/фејсбук-пријателчина.3118/

8XOsi.png

• Ми се допаѓа
Реакции: Farfalla and Mardy Bum

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Jас се извинувам што се мешам и се извинувма што можеби сум неук за македонски јазик и летарутура (јбг учев индустриско а не некој културулолошки смер) ама од чисто општи животни познавања сакам да прашам зошто се користи зборот матер како основа за некоја кованица матерјална а сакате да потенцирате тема за македонски работи. Пишете убаво мајчина/ска култура и мислам дека ќе е совршено јасно... Нема македонец што мисли дека матер е македонски збор сум сигурен 102.3 %
променет е насловот,
ако има забелешки, секој предлог е добредојден :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
1. Забележав дека насловите на некои теми почнуваат со мали букви - сугестија до надлежните почесто да исправаат правописни грешки а и до сите што отвараат теми (ако не во мислењата) да внимаваат на правописот...
2. Не сум сигурна дали постои таква тема, мислам не, мој предлог: да се отвори тема во која модераторите ќе даваат објаснение за избришаните/поправените мислења и сл. Нема да има заблуди и лутешки доколку им се бришаат мислењата на членовите и секако модераторите ќе можат да си се покажат па да ги пофалиме ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi, Saladin and Snow

Snow

Староседелец
29 април 2012
677
440
1,073
Марс
1. Забележав дека насловите на некои теми почнуваат со мали букви - сугестија до надлежните почесто да исправаат правописни грешки а и до сите што отвараат теми (ако не во мислењата) да внимаваат на правописот...
2. Не сум сигурна дали постои таква тема, мислам не, мој предлог: да се отвори тема во која модераторите ќе даваат објаснение за избришаните/поправените мислења и сл. Нема да има заблуди и лутешки доколку им се бришаат мислењата на членовите и секако модераторите ќе можат да си се покажат па да ги пофалиме ;)
Се согласувам со тебе..
Иначе тоа што го напиша под 2 си заборавила да додадеш нешто..
2. + таа тема да биде заклучена. Само модераторите да можат да пишуват секако и администраторите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mardy Bum and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Отварање на нова тема
  • Воведниот пост треба да биде квалитетно напишан, аргументиран со јасно одвоено сопствено мислење од поставеното прашање(а).
  • Доколку некој текст цитирате, односно го копирате од друг сајт, наведете извор - линк.
  • Воведниот пост не смее да содржи навреди и провокации.
  • Теми кои не поттикнуваат дискусија ќе бидат отсранети.
Примеров случајно го земав од филозофија.
Предлагам една тема,или известување да се стави на почетната страна,во кое ке има образложение за како се отвара нова тема и на што треба да обрнеме внимание пред да ја отвориме.
Знам дека во секој подфорум постои ова но ако е на почетна ке е повпечатливо за поновите членови па и за нас постарите.
Мислам дека тоа ке придонесе бар до мало подобрување за темите кои се отвараат.