На сител недостига утринско будење со паторот, половина час доволно е за убаво да ни почне денот.
Сериозно сега, фалат повеќе филмови и некои документарни серии. Мтв сега почнале да ја даваат Planet Earth секој ден од 18:30, ама треба и на другите да се пушти некоја таква серија.
Порано на А1 супер беше, немаше турски и индиски серии. Си седнеш за викенд и цел ден филмови си гледаш, а кога не е викенд секогаш имаше филм некој после 21:00. Сега се е забегано, турцишта на секој канал, индијци плачат и лелекаат, некои ретардирани емисии се пуштаат.
За спорт да не зборувам па, жими Мтв што пренесува ЛШ во фудбал и Алфа ракомет. И тоа на Мтв само во среда даваат, нели дека многу ќе им се фати ако даваат и во вторник.
Порано немаше проблем, се купуваше по цела сезона Нба и одеше на Мтв, ама сега за никаде се освен како што кажав, знаат некогаш да пуштат некоја емисија добра или филм.
Канал 5 не ги ни гледам, немаат што да понудат а можат и тие да земат да купат некоја серија добра па да седне човек пред тв да гледа.
Добро би било да се тргнат сегашниве серии и да се земе нешто поново и подобро, и да се престане да се синхронизираат серии, ептен нервозно е за гледање. Пушти си превод и готово.
На Хрватската телевизија ја даваа Game of Thrones, кај нас знаете кога ќе ја даваат? 10 години откако ќе заврши серијата.
Како што правеа Мтв со Тропска Горештина, со Ник Слотер серијата. Таа во времето на дедо ми била стара а тие ја пуштаат сега.
Или па за некој филм кога ќе пишат дека е премиера а тој милион пати даван на истата програма.
Нема шанси да се промени нешто но кога би можело убаво би било да се даваат на пример, преку ден некоја емисија било каква само не од типот на Среќни коцки. За викенди нормално, од 18:00 па до сабајле филмови, кога има нешто натпревари исто така да се пушти нешто, сигурен сум дека ќе се најде термин ако се тргнат турските и индиските серии.
А не тие ми најавуваат уште дека ќе даваат, или оние "шоута" пинк ѕвезди и ѕвезде гранда. Како ги најавуваа како којзнае што да е. Такво некое шоу може да се пушти ама како Х фактор на пример.
Сега ми текна и дека фалат квизови, и тоа многу. На 2-3 телевизии да има по некој квиз супер ќе е. Ама не квиз како оној што е од Евн што се глупираат, квиз како што беше Енигма што одеше на Телма, ќе се сети некој можеби за кој мислам. На Мтв добар беше тој Круг на знаење ама го снема, сега на сител најавуваа за некој квиз ама ништо нема сеуште.
Најубаво би било Милионер да го вратат ама поважно е онаа Лила дрољата да ја пуштат отколку некој квиз каде може да се научи нешто.
Толку сакав да кажам.