Што ви недостига од вашето детство?

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
Најмногу безгрижноста, кога ќе ми дојдеа да ме викнат на играње, кога ќе седневме со сестра ми да гледаме цртани.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Lorejn

Полноправен Член
15 февруари 2012
68
82
18
Цел ден поминат со другарки и другари и возењето велосипед околу кругот пред зградата, не дај боже да заминеш подалеку, само тука смеев. :D

Libra

Староседелец
15 февруари 2012
208
327
673
Безгрижноста, седењето по цел ден надвор, играње разни игри....морее се :nasmevka

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Се`.
Играњето со другарите по цел ден, тоа што не ни знаев кој ден од неделата сме, не ми беше гајле за ништо освен за игрите, тоа што немав никакви проблеми и ред други работи. Лошо е тоа што, моментално децата кои се на возраст од 7-8 и нагоре години веќе имаат фејсбук. На какво детство ќе се потсетуваат тие? ..

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and WomanInRed

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Ми недостига детето во мене, кое во овие хаотични времиња на печалење плата и се после тој факт, знае да ми се изгуби многу често.

Ми недостигаат игрите: Криенка, Народна, Џамлии, План, Штркот бара боја, Ластик...
Ми недостига мојата плетена розева торбичка со детската пошта во нејзе, албумите со сликички од Дилан и Бренда, моите дреч жолти бициклистички и чудните виножито-стегачиња за коса.

Ми фалат модриците, крвавите колена, кајсијата пред влез и убедувањето на баба ми дека без миленца домаќинската куќа никогаш не е посебна..(happy)
Ми фали и моето нинтендо, симпатијата од трети влез, мирисот на искосена трева во школскиот двор.

А најмногу од се, убедувањето дека кога ќе пораснам ќе ми биде многу поубаво. :unsure

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and Scars

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Едноставно се ми фали...:skip ми фали многу да сум дете пак:spin без никакви грижи,проблеми...

Rusty

Истакнат Член
19 февруари 2012
27
17
303
Ми недостига правењето на бункери на некои дрва или на ридот и седењето во нив со другарите

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Се ми недостига. Ми недостига бесрамноста во плачењето. Ми недостигаат игрите, безгрижноста.
Ми недостига недостигот на проблеми. :D
Ми недостигаат моментите кога единствена причина за кавга со другите ми беше тоа кој да бара кога игравме криенка или кога боси скокавме на ластик.
Ми недостига слободата од детството, слободата да го правиш она што ти е по волја без да размислиш, затоа што знаеш дека има кој да мисли на тоа, затоа што постои некој возрасен кој ни го подарил тоа детство.
Ми недостигаат миговите кога најмногу ме болеа крвавите колена, благодарение на мојата несмасност.
Ми недостига тркалањето по ливадите, без да се грижам дека ќе ми остане зеленило на задникот.
Сега ни цвеќињата не мирисаат како што тогаш мирисаа. Или тоа само јас престанав да го чувствувам нивниот мирис.
Ми недостига времето кога единстена инспирација за да напишам песна ми беа реките, дрвјата, планините, птиците.
Ми недостига се што оставив зад себе. :)

Gabby

Полноправен Член
21 февруари 2012
61
46
18
26
Ах... па се. Најмногу драгарството кое го имавме... без ФЕЈЗБУК! ^^