Што ви е најпривлечно кај жена/маж?

Кремче

Нов член
2 мај 2012
5
7
3
Мојот идеален партнер треба да биде вака отпрлика:

-Да има слатка фаца
-да биде спортист
-да не пуши и да не се глупира
-да биде паметен
-некој со цел во животот
-да ме сака и почитува
-да не вара
- да е пристоен и да има пристојно семејство
-да има смисла за хумор
-фино друштво
-да не биде арогантен

• Ми се допаѓа
Реакции: Јована and Ludaca

Јована

Истакнат Член
20 април 2012
144
311
63
да има добар стил
да ме сака и почитува
да сака животни
да слуша добра музика...:D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да трпи модален џез
да има извртена богата фантазија
да има налудничави идеи
да умее да ме изненадува
да знае да препознае уметност од кич
да ме инспирира (ова е најважно од сите)

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Досега со другаркиве дрндавме околу тоа.
Е сега, идеално јасно дека нема, ама има работи што треба да се негуваат и од двете страни:
Љубов - дури трае. Оти свесни сме дека ништо не е вечно, посебно пак не сега во 21 век .
Почит - почит бре, основни манири, да ме цени како што се цени човек, а не животинче.
Верност - дискутабилна појава на денешно време, ама ајде. Нека си мота 1000 мисли за други низ глава, во ред си е, не може да бидам само јас, јас и никој друг таму, ама до таа граница, не утре ко другарка ми, после 4 години врска, дознава дека цело време со рогови шетала низ град. |-(
Искреност - спомнав и во претходното мислење, да не тупам.
Доверба - заеби, ја нема без горенаведените.
Ако планира да те задржи за подолго време, треба и грижа еден за друг, заеднички одлуки да се донесуваат за таа заедничка иднина, и за добро и за лошо демек нели? А не - чек јас ова, јас она, јас ваму, јас таму, а другиов кој го е*е, сам нека си тупи глава, нека мизерува. Епа тогаш имај си врска со сопственото јас де.
Пет основни работи бе луѓе, не бараат никакви надчовечки напори и особини у пичку матер.
И тоа ли е многу да се бара... (:|

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Досега со другаркиве дрндавме околу тоа.
Е сега, идеално јасно дека нема, ама има работи што треба да се негуваат и од двете страни:
Љубов - дури трае. Оти свесни сме дека ништо не е вечно, посебно пак не сега во 21 век .
Почит - почит бре, основни манири, да ме цени како што се цени човек, а не животинче.
Верност - дискутабилна појава на денешно време, ама ајде. Нека си мота 1000 мисли за други низ глава, во ред си е, не може да бидам само јас, јас и никој друг таму, ама до таа граница, не утре ко другарка ми, после 4 години врска, дознава дека цело време со рогови шетала низ град. |-(
Искреност - спомнав и во претходното мислење, да не тупам.
Доверба - заеби, ја нема без горенаведените.
Ако планира да те задржи за подолго време, треба и грижа еден за друг, заеднички одлуки да се донесуваат за таа заедничка иднина, и за добро и за лошо демек нели? А не - чек јас ова, јас она, јас ваму, јас таму, а другиов кој го е*е, сам нека си тупи глава, нека мизерува. Епа тогаш имај си врска со сопственото јас де.
Пет основни работи бе луѓе, не бараат никакви надчовечки напори и особини у пичку матер.
И тоа ли е многу да се бара... (:|

Јас пак, од една страна велам: А дали ЈАС самата сум таква, па навистина да тражам од него (други) такви особини? :)
Во ова време, верувај.. МНОГУ Е да се бара такво нешто. Зашто сите сме егоцентрични на крај краишта. Не дека сум песимистична, можеби не е ни реално ова што го зборувам, ама сепак, кога веќе го знаеш малку од малку светот и какви се луѓето, тешко дека ќе очекуваш нешто убаво и подобро од нив.
Идеално нема, арно викаш.. и овие работи што си ги набројала и баш мене ми се важни кај еден партнер. Сепак , си стојам на моето, можеби Кармата ми ја сјебала работата |-(

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
^ Точно. Многу нормално дека треба и самосвест да се има пред да се бара било што.
Еве лично за себе од тие наведените 5, јас 4 поседувам моментално.
Доверба немам, во никого општо. Ама тоа е фактор кој не зависи од мене. Си постојат дела кои си ја покачуваат и намалуваат истата. Туку што викаш, не многу, туку ПРЕМНОГУ барам(е) изгледа.
Ама да, тетка Карма си е тука де, и искрено, едвај чекам да стапи на сцена. Ама тоа е веќе забегување од темата. :D

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Идеалната жена според мене:

-пред се, карактерот да и биде на место
-да не е тврдоглава
-да ме почитува
-убави очи
...........итн

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Идеална за мене .. хмм вака ..

1. Карактер пред се .. значи не сакам девојка која би била со мене .. да незнае 2 реда муабет да направи со мене или било со кого.
2. Да има слично/исто размислување со мене .. велат дека разликите привлекуваат, но тоа е преголема грешка :)
3. Ист стил на музика (не е морално, но сепак препорачливо)
4. Убавина .. не ме интересира, како што спомнав под 1 карактер пред се :)
5. Да не трча по пари и останати работи .. туку да биде задоволна со тоа што имам да и го дадам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Јована