Покрај оние работи како разбирање, сакање, почитување и сл. за мене е важно и материјалното. Сеедно ми е како звучи за мнозинството, но се базирам на она како сум живеела досега т.е. додека сум била со родителите. Нормално дека не очекувам ист живот и после мажењето и не може да биде ист живот, но ете, тоа што си го болдирал и уште некои работи кои не сум ги напишала за мене би значеле добар и удобен живот.
Што значи солидна плата?
Плата која покрај нормални услови за живот (храна, сметки, основни работи) останува и нешто плус. Или што се вели, има што да се тргне настрана, а притоа она што е неопходно да е задоволено.
А каква е таа добра кола мислам дека не морам да кажувам. Барем вие момците се разбирате и знаете што значи добра кола.
Стан во некоја скопска населба е место за живеење. Дали е во Скопје, Охрид, Битола или каде било, дали е стан или куќа тоа е место кое ќе ни е потребно за живеење. Покрив над глава.
А болдот вика некое станче низ светот. Значи, нешто плус од она неопходното за живеење. Место каде можеш секогаш да отидеш ако сакаш да се одмориш, психички или физички.
Да, знам дека сите овие работи ретко кој жител на нашава држава може да ги пружи, но нели овде само си фантазираме...?!