И да ги пробаш. Околу 20 ден. се поскапи ама мајке им тоа е чај. Овие од алкалоид имаа еден порано од боровница исто многу убав чај, сега барав во маркет и не најдов. И исто од јагода и ванила споредба алкалоид и франк...франк убедливо поубав чај.
Добри се на Цедевита, особено портокалот и шумското овошје. Најдобри ми се на Milford. Поскапи се, околу 120 денари со 25 кесички, но квалитетот и вкусот е незаменлив. На крајот на краиштата, во кафич ти нудат шоља чај за 80 денари, па голема работа ако за дома цело кутивче земеш за 120. Плус, има интересни комбинации.
Пију едн чај афстриски, мултифрут(значи миљон овошке унутра) Фирма се вика Jelius Meinl 1862 , прф пут га пију, мноо е добар
обожаам да експериментирам сс чаеви прееска на работу прави мешавину од боровницу и диву црешњу, две медчиња и пола шољу вруќо млеко, без шикер аааааааааааааааааааааааааааааааа колко е најјаааааааааааааааааааааааааааааааак
Боровница,цреша,брусница и општо чаеви од шумско овошје обожавам. И оној од јаболко и цимет такоџе. На останатите најчесто им ставам лимон или рум
Најмногу пијам чај и тоа не само во зима или есен, туку преку цела година. Омилени ми се: брусница, јагода, мајчина душица, планински, шумско овошје, камилица ... да не набројувам, цел ден ќе треба да пишувам. Чајот секогаш го пијам со додаток мед или лимон.
Планинскиот, природен чај ме потсеќа на детството. Во комбинација со леб, маргарин и сиренце или со ајвар. И ден денес го пијам особено кога сум болна. Исто и чај од нане. Ги пијам различно, планинскиот со шеќер и лимон, нане без ништо, а овошните со мед. Но, во последно време се навлеков на овошните, особено од Ино спектар. Чајот од дива цреша,јаболко и цимет, и особено чајот - Празнична фантазија (комбинација од хибискус, шипка, диво јаболко, кора од портокал, цимет, карамфилче и ванила).