и и гимназијата јас ја сметам како нешто јас сум во гимназија и јас сум паметен а вие сте глупи .. кажвам ова од искуство..
и не се согласува мсо онаа изјава на министерството за образование поинтелегентните ученици да одат в огимназии а другите даодат в остручно.. е па министер ела некој неинтелегентен нека запамти по 150 клучни збора плус наредби , функции проведури , типови на податоци, некој шо не е интелегентен.. И тоа г озборвам сам оза едне програмски јазик а јас ко шо учев по неколку.. Плус кај мене се учат и автоматика, дигитални системи еден куп микропреоцесори кои мора да се знаат како функционираат... а за биологија и хемија и историја секој можи да научи ..
Да, претежно така прават сите умислени фаци кои мислат дека ако завршат гимназија светот е нивни. Јас завршив гимназија (природно математичко подрачје) и можам да ти го потврдам ова дека е секаде така. Единствена причина поради која не се запишав средно електро беше поради ниските критериуми таму. Во мојов град и да сакаш да научиш нешто во тие класови, не можеш затоа што никому не му е дојдено до учење. Им дофрлаат на професорите, некој што сака да научи нешто го зафркаваат постојано...лоша атмосфера владее.