Не сакам да се фалам,немојте да ме разберете погрешно,ама знам многу јазика:
Македонски,нормално.Срамота е да не си го знаеш мајчиниот јазик.
Англиски,одлично,професорка во гимназија сум,покрај филолог.
Германски како втор јазик во основно и средно и на факултет го земав во комбинација со англискиот,данскиот,шведкиот,норвешкиот,холандскиот и исландскиот.
Француски го учев на курс и од филмови и овој ми беше втор факултет(паралелно завршив два факултета) и го семав во комбинација со италијанскиот,шпанскиот,португалскиот и романскиот.
Данскиот одлично, го земав во комбинација со германскиот и со сите останати јазици од германското јазично семејство.
Шведскиот,норвешкиот и исландскиот се тука некаде и тие одлично ги зборувам.
Холандскиот добро зборувам и тој ми беше во таа комбинација, а и таму сум родена.
Руски исто така добро говорам. Го научив од мојата мајка и од баба ми, кои беа слависти и кои одлично ги знаеја и западнословенските јазици како полскиот, чешкиот и словачкиот покрај источнословенските јазици, како рускиот, украинскиот и белорускиот кои исто така одлично ги говорам..
Италијанскиот ми беше во комбинација со францускиот и сите други во таа група јазици и солидно го говорам.
Шпанскиот солидно го знам. Прво од сериите, потоа на вториот факултет.
Португалскиот како и шпанскиот, францускиот и италијанскиот што ги говорам, така и него.
Романскиот иако ми беше во комбинација со сите јазици од таа група, не сум во контакт со тој јазик, а и тој што ни предаваше не знаеше нешто многу.