Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
Кога веќе сите ги спомнувате ЕКС ЈУ јазиците (не знам зошто и нив ги броите, сродни се со нашиот, многу нормално е да ги знаеме) и јас ги разбирам. Но потешко ми е да вратам
Иронично е да се именуваат српски , црногорски, хрватски ,босански ( ај ако не и српско-хрватски, хрватско-српски ) зошто во глобала се ист јазик со дијалекти... ја си го викам југословенски ... А за знаење .. одлично англиски ( да не се фалам ама со положено FCE i Аdvanced ) , германски . руски, влашки и малку италијански...
Од старт сите сме полиглоти со јазициве од екс - ју, нема потреба од светски јазици
Англиски,италијански, француски и малку шпански, латински се брои?!
Многу сакам германски да научам, ниеден збор не знам, ама ете не се наоѓа време за тоа.
Македонски, англиски (солидно), српско-хрватски (може и да разберам и да одговорам), француски (колку да разберам што ми велат, ако ми зборуваат бавно, за одговарање потешко), бугарски (исто разбирам, за одговарање не знам). Германски сакам да научам