Софтверски проблеми

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Ако се гасне сам може да се повеќе работи. И мојот порано (бившиот) се гаснеше. Го извадив кулерот и го исчистив и не се гасеше. Т.е. си го чистев секој месец го вадев. Собира кулерот прашина и неможе да работи. Пипни над кулерот кај што е, ако е жешко значи до него е. Ако не, може и да е вирус а може и некој друг хардверски проблем. Ако имаш гаранција важечка носи го на сервис.
жешко е да,почесто приметувам како забрзано работи(worried)

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
жешко е да,почесто приметувам како забрзано работи(worried)

Кулерот е. Земи штрафцигери отвори од позади и со правосмукалка кај кулерот исчисти. Можеш и сама тоа. Немора да го носиш по сервиси. Научи се нешто. :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

Maks

Староседелец
Овака ми ги покажува сликите, а пред да се форматира пц тоа не беше вака ми ги даваше како самата слика што е само мала.
И во опциите на фолдерот кога зголемам "Large icons" пак иста таква ја покажува.
Дали има некоја друга опција за ова повторно да биде како што е било со сликичка, ако знае некој да ми каже. :)
Untitled.png

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Овака ми ги покажува сликите, а пред да се форматира пц тоа не беше вака ми ги даваше како самата слика што е само мала.
И во опциите на фолдерот кога зголемам "Large icons" пак иста таква ја покажува.
Дали има некоја друга опција за ова повторно да биде како што е било со сликичка, ако знае некој да ми каже. :)
Отвори ја прикачената датотека 10310
Абе Макс, макс..
еми вака ... иди на сликата десан клик, па пропертис. Ќе ти се отвори прозорче и имаш тамо opens with - па програм сс кои моментално се отварав слике, и на крај change дугме. Смени на Windows photo viewer.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
^
^
Кој Windows ти е?
Koj програм ти е наместен како главен за отворање слики?
Имаш снимено Microsoft Office Picture Manager?
А Windows Picture and Fax Viewer, го имаш?

Maks

Староседелец
^
^
Кој Windows ти е?
Koj програм ти е наместен како главен за отворање слики?
Имаш снимено Microsoft Office Picture Manager?
А Windows Picture and Fax Viewer, го имаш?
Windows 7 32-bit имам
Со секој програм е исто
Microsoft Office Picture Menager имам, исто е не ја покажува
А Windows picture and Fax Viewer мислам дека немам такво

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Windows 7 32-bit имам
Со секој програм е исто
Microsoft Office Picture Menager имам, исто е не ја покажува
А Windows picture and Fax Viewer мислам дека немам такво
Стави ги на виндовс фото виевер, и ќе ти ги покажуе како оргинална слика што е.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
^
^
Отвори го експлорерот, и потоа оди на Organize> Folder and Search Options. Потоа избери View, и види дали ти е селектирано Always show icons, never thumbnails. Aко ти е, деселектирај. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Maks

Староседелец
^
^
Отвори го експлорерот, и потоа оди на Organize> Folder and Search Options. Потоа избери View, и види дали ти е селектирано Always show icons, never thumbnails. Aко ти е, деселектирај. :)
Е сега е ок фала ;)
Онака се измачував додека да најдам слика :rofl