Софтверски проблеми

Snow

Староседелец
29 април 2012
677
440
1,073
Марс
Стварно не знам чудни машинки се овие компјутерите :D Ми се има случено еднаш знам го вклучувам и се што се појави беше црн екран и оваа сликичка и одма преинсталација некој гаден вирус најверојатно :rofl

skull-danger-bones-logo.jpg
Лол на мене пред 1-2 дена ми се појави Blue Screen Of Death па ништо еве го работи xD
Иначе ова за филмовите пред 1-2 месеца ми се случи.. Немав бркано во таа партиција јас и тато седнува на пц да снима некој филм влегува во G и се чуди xD

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Како може да ги избришам еб:cenzuraго..
Имаше 500 филма јас ќе бркам во сите фолдери и ќе ги бришам 1 по 1 ?
Јас ако бришам директно формат на G опнувам и готово. Ама ми ги снема. Те проверив сега да не се сокриени, но не се.

Можно е и вирус. Али постои можност да се вратат. Посурфај малку и ќе најдеш програми за враќање на податоци од хард диск. Ме мрзи сега да барам. Ќе снајдеш, има многу по нетов. :giggle

Snow

Староседелец
29 април 2012
677
440
1,073
Марс
Можно е и вирус. Али постои можност да се вратат. Посурфај малку и ќе најдеш програми за враќање на податоци од хард диск. Ме мрзи сега да барам. Ќе снајдеш, има многу по нетов. :giggle
Не ми требат у пм. :eek

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Незнам дали мојот компјутер има баш софтверски проблем ама важно си имам некаков. И кај и да е ќе го дорасипам зошто ме напнува кога нечини и го чепкам... сега сум од стариот пц кој верувале или не има побрз пристап до интернет од новиот. И се прави побрзо...
Чудото ми од компјутер почна да се деконектира од интернет постојано, снемувва интернет па чекав по 10 минути па пак доаѓаше, па некогаш адаптерот не чинел, па кабелот...и јас поштено земав да направам нешто во врска со тоа.
И си чепкав во тоа newtork and sharing center којзнае што помешав, па го избришав антивирусот зошто мислев дека тоа е причината што цел интернет е хаос, да не збориме дека пиратска ми е верзијата на виндоусот иии така. Збеснав ечерва и едвај чекам да дојде утре и да го носам негде да го оправат зошто ако остане дома ќе биде расипан за кратко.

Ако во меѓувреме некој има билокаква идеја за поправање на нередот со мојот компјутер ќе му бидам многу благодарна.

Snow

Староседелец
29 април 2012
677
440
1,073
Марс
Незнам дали мојот компјутер има баш софтверски проблем ама важно си имам некаков. И кај и да е ќе го дорасипам зошто ме напнува кога нечини и го чепкам... сега сум од стариот пц кој верувале или не има побрз пристап до интернет од новиот. И се прави побрзо...
Чудото ми од компјутер почна да се деконектира од интернет постојано, снемувва интернет па чекав по 10 минути па пак доаѓаше, па некогаш адаптерот не чинел, па кабелот...и јас поштено земав да направам нешто во врска со тоа.
И си чепкав во тоа newtork and sharing center којзнае што помешав, па го избришав антивирусот зошто мислев дека тоа е причината што цел интернет е хаос, да не збориме дека пиратска ми е верзијата на виндоусот иии така. Збеснав ечерва и едвај чекам да дојде утре и да го носам негде да го оправат зошто ако остане дома ќе биде расипан за кратко.

Ако во меѓувреме некој има билокаква идеја за поправање на нередот со мојот компјутер ќе му бидам многу благодарна.
Ако имаш TeamViewer ќе се обидам да ти го направам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Колку сум честа во темава,алал да му е на компјутеров мој (punch)
Што е ова,знае некој?
Untitled.png

Snow

Староседелец
29 април 2012
677
440
1,073
Марс
Колку сум честа во темава,алал да му е на компјутеров мој (punch)
Што е ова,знае некој?
Отвори ја прикачената датотека 9746
Од сега кога ќе ти се појави вакво нешто слично препиши го доле кодот на гугл на пр. кај тебе сега е 0x80040154 Прапиши го и најди информации што е проблемот..

Wild.One

Истакнат Член
17 јуни 2012
197
147
343
Wonderland
^ Затоа што користиме пиратерии ни се јавуваат вакви проблеми, недостатоци на фајлови во системот. Имаш доста корисни информации за овој проблем на гугл.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Јас искрено да ви кажам појма неам од вакви софтверски работи,тоа што инсталирале на лап топот при неговото купување-тоа е. И да гуглам залудно е..најдобро да си го однесам на сервис и така поминаа 6 месеци откако го купив.
Исто и уште еден проблем-сам се гасне,без никаква причина,со полна батерија...е:cenzuraате квалитетот..

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Јас искрено да ви кажам појма неам од вакви софтверски работи,тоа што инсталирале на лап топот при неговото купување-тоа е. И да гуглам залудно е..најдобро да си го однесам на сервис и така поминаа 6 месеци откако го купив.
Исто и уште еден проблем-сам се гасне,без никаква причина,со полна батерија...е:cenzuraате квалитетот..

Ако се гасне сам може да се повеќе работи. И мојот порано (бившиот) се гаснеше. Го извадив кулерот и го исчистив и не се гасеше. Т.е. си го чистев секој месец го вадев. Собира кулерот прашина и неможе да работи. Пипни над кулерот кај што е, ако е жешко значи до него е. Ако не, може и да е вирус а може и некој друг хардверски проблем. Ако имаш гаранција важечка носи го на сервис.