Јас на сите му кажував дека сум марсовка по националност( ко од марс падната) и дека се шо гледам е дека секој ден се разденува и стемнува и сите ме сметаја за будала .
И за да се смени то , се преправам дека сум иста ко нив , не дека мислам исто ко нив , ама ми се смачи да му го откривам универзумо , и на нивните смрдливи коментари и нечовечки само си почутувам оти ми се смачи да му објаснувам колку се тесни во мозоко и дека шо и да се и нив еден ден че ги јада црвите в гроб оти нема да се смена и неам друга опција освен игнор или в лице да му се смем со некој саркастичен коментар .
Од друга страна , сакам да си живем со сите , ама како ,на пример со албанциве , проблемо е шо знам дека секој од нив би го запалил знамето на земјата од кај шо го јада лебо , и ги гледаш полни се со албански знамина , ако нека му стој , ама ако сака соживот оти не го кла македонското знаме до албанското туку само нивното , тие се тие шо сака да се дела и не ми е јасно како можа да не го кла знамето на државата во која цел живот растеле .То е то шо го мислам за нив и секош че го мислам, не ги мразам ама не можам да не чуствувам револт према нив.
Подобро нека ме сметаат за будала отколку да се самозаќутувам поради тоа што размислувам поинаку од мнозинството. Па дека сите размислуваат така гледам ни цути опшеството.
За болдот би сакала да прокоментирам дека тоа што е со сино , автоматски го поништува претходното. Не се сите луѓе исти. Зарем не си помислила дека можеби ете некој со албанска етничка припадност не се смета за ,,марсовец", како самата што се нарекуваш и не го интересираат националности а уште помалку палења на знамиња и слично? И дека истиот смета дека таквите се ,,тесни во мозокот", и дека тоа се низа ,,смрдливи" коментари? Не ми делува на преправање, напротив на силна етничка предрасуд и генерализација.