Препораки за филм (општа)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
The Italian Job. Неколкумина крадци, секој од нив специјализиран во различна област, вршат кражба на злато вредно околу 35 милиони долари. Но, еден ќе ги предаде, го зема златото и пука во нив убивајќи го најстариот член од групата. Мислејќи дека ги убил сите, си живее раскошен живот. По една година, преживеаните крадци ја контактираат ќерката на убиениот за да им помогне да го одмаздат и да си го вратат златото.

Одличен филм, го имам гледано многу пати и секогаш ми е интересен. Плус има фантастична актерска екипа - Џејсон Стејтам, Марк Валберг, Едвард Нортон, Шарлиз Терон...

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and DarkPassenger

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
ако сакаш да се посмееш... гледај го The dictator ..нешо у стил на Zohan е комедијата. Позз

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ќе може ли да ми дадете некој предлог за филм? :D
Премногу општо барање. Како и да е, јас би ти препорачал да ја ѕирнеш темата за препораки. Којзнае ќе најдеш нешто што ќе ти се допадне.

• Ми се допаѓа
Реакции: Sweetgirl1605

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
http://www.imdb.com/title/tt1078588/news или на бугарски кажано -споделен живот
from the director of Notebook... еден од најемотивните филмови што сум гледал. Немам навика да плачам на филм - ни на овој не плачев, но после гледањето се чувствував депримирано, меланхонично, тажно, здробен... многу слично како читањето на една стара македонска книга, која говореше за тиранијата, бесот на војната, убиствата за време на ЈНА, како и во Македонија во 2001, со писма и слики од нашите погинати борци.... различна тематика, но чувства со ист интензитет...многу слично, многу.

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed and Mila Kunis

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Savages

Savages-movie-poster-oliver-stone-2012.jpg

Драма, акција, трилер. Режисер е Oliver Stone, а дел од екипата на глумци се Benicio del Toro, Salma Hayek, John Travolta, итн.
Премногу долга приказна за раскажување, но накратко, станува збор за двајца другари кои растат трева и ја продаваат, а воедно се вљубени во истата девојка и ја делат. Се станува комплицирано, кога решаваат да се повлечат од наркоманскиот свет, а тоа нема да им се допадне на мексиканскиот картел, кои ја киднапираат нивната девојка за да се обидат да им го променат мислењето. Целото дејствие се врти околу двајцата другари кои се обидуваат да ја спасат и вратат нивната девојка.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Филмов според мене е класика.

Kids

Станува збор за друштво тинејџери кои пијат, се дрогираат и се журкаат. Главното дејствие се врти околу 15 годишниот Тели кој главна цел во животот му е да има што е можно повеќе секс со девици. Но, една од неговите поранешни девојки дознава дека има сида, а во целиот нејзин живот таа била само со него. Во текот на филмот, таа се обидува да го најде Тели и да го спречи да спие со други девојки, а со тоа и да го сопре да шири сида.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
On The Road
http://www.imdb.com/title/tt0337692/?ref_=nv_sr_1

Филмот е направен според една од најпознатите книги на Jack Kerouac и станува збор за комплицираниот одност помеѓу тројца пријатели. Дејствието се одвива во 1948/49 година и започнува со писателот Сал и неговата мачна борба да започне да пишува книга. Но, работите се менуваат кога во неговиот живот ќе се врати еден стар пријател Дин и неговата женска Марлоу. Тие патуваат низ Америка и среќаваат секакви луѓе.

П.С. Не можам да ја отргнам мислата од Twilight. |-( Особено во некои сексулани сцени, ја гледам Бела наместо Марлоу и се смеам.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
World's Fastest Indian,со Ентони Хопкинс. Мн позитивна авантура/драма за 70 и кусур годишен човек од Инверкаргил,Нов Зеланд,кој со својот стар мотор "индијанец" оди во Америка за да го собори брзинскиот рекорд.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin