Препораки за филм (општа)

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203

Ова е филм На Квентин Тарантино така што неможам да напишам рецензија оти тој шо е обожавател на филмовите на Тарантино знае дека се неарни и уникатни и дека паѓа муабет страшен. Накратко само се работи за еден роб по име Џанго кој откако ќе биде ослободен од доктор германец двајцата прават патешествие шо нема да ве остави да трепнете. Совршено направен филм, со многу интересна позадина онака како што само Тарантино умее да го направи.За актерите секоја чест ...тие шо имате глеано Инглориус бастердс ќе го препознаете Генералот од германците, сега повторно е германец но го презира робовладетелството и има позитивна улога. ...и така симнете нема да зажалите...оние кои што знаат за шо зборам !

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Овие 2 филма ги препорачувам за разбивање на тмурново зимско расположение. :D Особено добро доаѓаат еден по друг, прво акција/драма, па акција/комедија.

Into The Blue

Into The Blue.jpg

Станува збор за авантурата на една група нуркачи откако ќе најдат потонат авион во длабочините на океан. Ќе започнат да го истражуваат надевајќи се дека ќе најдат огромно богатство, не знаејќи дека истата цел и желба ја има еден нарко бос. Покрај интересната приказна и прекрасните сцени со тиркизен океан, ми се допаѓа и екипата на глумци: Paul Walker и Jessica Alba ги имаат главните улоги.

Fool's Gold

Fool's Gold.jpg

Слична приказна, но со комични моменти. Фин и Тес се брачен пар кој самошто не се развел, но и покрај нивното несогласување тие заедно се впуштаат во авантура во потрага на богатство во длабочините на океанот. Во овој филм главните улоги ги имаат Matthew McConaughey и Kate Hudson.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa and Gemini

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
index_01.jpg

Го препорачувам филмот на сите заљубени (wave) но да го изгледаат заедно со партнерот.Се раскажува за една врска и до каде можат да отидат инаетливоста на мажот и гордоста.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Devil
Група луѓе се заглавени во лифт, а ѓаволот е заедно со нив, во облик на човек. Мистериозна приказна и еден од моите омилени филмови.
И нешто слично

Elevator
Девет странци се заробени во лифт, а еден од нив има бомба...
Не сакам да давам долго објаснување да не го расипам филмот на тој што сака да го гледа, приказните се стварно интересни, филмовите вреди да ги погледнете.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo and Blondie

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
The Shawshank Redemption (1994)
ShawshankRedemptionMoviePoster.jpg

Се работи за Енди Дуфренс или Дуфресне кој е обвинет за две убиства и за неговото судење и животот во затворот.
Многу случки има во филмот, па нема да раскажувам повеќе.
Филм за пријателството, за слободата. Филм за надежта и борбата за опстанок.
Шта речи, најдобриот филм во историјата според ИМДБ и конечно и јас да седнам да го изгледам. Добар е, не викам не, ама мене лично малку и ми беше досаден. Можеби поради тоа што го носи тој епитет најдобар, очекував малку повеќе од него, но тоа е тоа.
Добра екипа има филмот на чело со Тим Робинс и Морган Фримен. Добра фотографија. Добра приказна.
Почетокот ми беше интересен, средината до некаде неочекувана, а крајот одличен и очекуван.
Оцена од мене има 10/10, but still it's not in my top 3. :zelen
Како и да е, го препорачувам.
Топ 5-то филмче според мене што секој мора да го изгледа барем еднаш. :)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Некое лесно филмче за сега да ми препорачате?

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Сакам некој луд филм онака откачена комедија или пак добар крим филм измешан со мистерија до самиот крај да незнаеш што се случува во филмот и во последен монмент дознавш кој е убиц пример :) некој такви филмови да ми препорачате?