Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Некој ќе ми го тргне ли опоменувачкиот поен, МЕ ИРИТИРА страшно.
Само за информација, опоменувачкиот поен беше истечен.
Го тргнав за да не те иритира :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Добро, сакам да прашам...
Зошто постои правилото за потписот да биде со големина 2ка, без болд, италик и тн... кога никој тоа не го почитува?
Глупо е да имаш невидлив потпис што треба да се чита со лупа...

Не сакам да прекршувам правила, затоа сакам да зборниме овде и да ми објасните во што е штосот...
Затоа што кога го немаше правилото, имаше членови со огромни потписи вклучувајќи бои, слики, гиф анимации и што не.
Ова особено ги замара останатите членови и фокусот се пренесува од мислењето кон потписот.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ти веќе го прекршуваш правилото со емотиконот. А исто и јас со големината на фонтот :)
Штосот е шо пред една година некои членови имаа опнато .gif слики во потпис.
...што во суштина на секој нормален форум е дозволено и регулирано со големина на сликата.

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
...што во суштина на секој нормален форум е дозволено и регулирано со големина на сликата.
Кога ќе го спроведеме тоа технички да се ограничи, ќе разговарам со модераторите за да го „олабавиме“ малку тоа правило.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ами ко така напрај ги само активните да се прикажани, истечените веднаш по истекувањето да ги снемува. Вака може на сите им пречат да ги гледаат опомените и треба сите еден по еден да пишат за да им се тргнат? Не дека мене ми пречат, да не се сфатиме грешка, ама сигурно постои уште некој што ќе каже дека му пречат и сака да ги тргнат, а јас сакам да стојат барем активните за да си имам преглед до кога ми се опомените.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady* and melpomena

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Па дај тогаш тргни ни ги на сите .. пошо некои имаат 20+ и можеби ги иритира, од кај знаеш. Пошо многу бодат у очи .. те скренуваат дома ти се иде лаптопот да го искршиш оти имаш казнени поени. Сфашта човече, зошто постои таков народ ..

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Сепак... мислам дека треба да се прогледува кроз прсти за смајли и за малку поголем фонт... еве на пример колку овај што пишувам...

едит... дечки искулирајте малце... за безвеза работа се фаќате и нема потреба од нервози...

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Сепак... мислам дека треба да се прогледува кроз прсти за смајли и за малку поголем фонт... еве на пример колку овај што пишувам...

едит... дечки искулирајте малце... за безвеза работа се фаќате...
ако се фаќаме за безвеза работа, и ти си тој што се фаќа за безвеза.
И мислам дека не личи потписот да ти биде ПОГОЛЕМ од постот кој што си го напишал.

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Стварно сметам дека потписот може да има големина 3ка... па и 4ка... Некои од потписите носат некаква порака за авторот на постоо.
гледам дека има и други заинтересирани околу тоа..
А пошто ти не си некој фактор по прашањево, твоето мислење нема да го уважам...;)