Првата реченица од книгата што ја читате или што е најблиску до вас

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Во холот на хотелот ,,Тигрис Палас" во Багдад една болничарка го завршуваше своето писмо.
 

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Беше неизбежно.Миризбата на горчливите бадеми секогаш го потсетуваше на судбината на осуетените љубови.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
25
Куманово
На капакот на саркофагот, до стапалото на Њутн, напишана со одвај видлива трага што ја оставил дрвениот молив, се прелеваше пораката.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996

Keepitreal

Полноправен Член
3 мај 2013
78
38
18
Не знаев зошто го прави ова за мене, ама знаев дека не смеам да се сомневам во нејзината дискреција. Зборовите и беа толку искрени што не можев да не и верувам !
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996

Smiley_1996

Истакнат Член
14 февруари 2012
345
802
393
Кумановоoo !
Секој од нас може да стане гениј.За зал,мнозинството луѓе својот живот го проживуваат во просечност,се надевам дека нема да ве вознемири што ова убедување што го откривам веднаш на почетокот на нашето познанство ... ~„Лидер без титула„ Робин Шарма
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Keepitreal