Првата реченица од книгата што ја читате или што е најблиску до вас | Црнобело Форум

Првата реченица од книгата што ја читате или што е најблиску до вас

devojka9999

Полноправен Член
4 мај 2012
34
43
18
Напишете ја првата реченица од книгата што моментално ја читате или која прво ке ви дојде при рака, без разлика на која страна ке ви се отвори.... :)

мојата реченица е : Доколку се осврнеме на Кабалата, која содржи некои делови од тајните учења на Евреите, ке видиме дека ова големо начело е токму вистинското значење на тетраграматонот.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996 and Nightmare_f

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,873
1,123
Утринава ми се случи мала јапонска песна.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Општа географија.
Објаснување на знаците и временски зони.
Картографија.
Вселената и земјата.
Литосфера-земјина кора.
 

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,276
9,119
1,683
Со пивото во едната и хот-догот во другата рака, Келер прелета преку неколку столчиња за да се скраси на свето место. Двајцата мажи пред него заборуваа за последните промени во играчкиот кадар на Харингите, кои им дадоа на Сабјарките од Флорида двајца талентирани играчи од подмладокот добивајќи во замена еден леворак играч, плус еден чие име ќе биде објавено подоцна.
Убиецот - Лоренс Блок (Hit Parade - Lawrence Block)​
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Smiley_1996 and devojka9999

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,655
3,333
1,153
мојата реченица е : Доколку се осврнеме на Кабалата, која содржи некои делови од тајните учења на Евреите, ке видиме дека ова големо начело е токму вистинското значење на тетраграматонот.
Со Мадона под рака и дрвото на животот да го отварате;)
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,017
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
At length their expression appeared to flash suddenly out into the external world, when, with a quick leap, he sprang from his chair, and falling heavily with his head and shoulders upon the table, and in contact with the corpse, poured out rapidly and vehemently a detailed confession of the hideous crime for which Mr. Mennifeather was then imprisoned and doomed to die.

Thou art the man - Edgar Allan Poe