Прашања и помош околу мобилни телефони

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,282
9,124
1,683
Морам да си кажам дека си имам голема мака со телефончето :(
Преку ноќ престана да дозволува да си инсталирам работички :(
Денес сакав да инсталирам Audiko за рингтонови што е она, и ми покажува вака „Error: Couldn't instal on USB strage or SD card"
Јас мислев дека се работи за тоа дека немам меморија. Не е до тоа, проверив си имам скоро гига слободни...
Ако знае некој да ми помогне ќе ми биде мило.

Дали проба со вадење на мемориската картичка и повторно ставање во телефонот?
Settings >> Storage >> and Select Unmount SD card

1: setting
2: storage
3: in sd card storage part unmount sd card
4: install your desire applications
5: mount sd card

Lele-

Староседелец
20 октомври 2012
2,296
2,383
1,153
Skopje
Ми пукна т.е малку се скрши екранот на телефонов. Се уклучува но нема слика т.е не функционира екранот се е бело со црни ленти кај што е пукнато. Би имало чаре за него ако го однесам на сервис или па да го фрлам?

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Ми пукна т.е малку се скрши екранот на телефонов. Се уклучува но нема слика т.е не функционира екранот се е бело со црни ленти кај што е пукнато. Би имало чаре за него ако го однесам на сервис или па да го фрлам?

Има чарее, на една другарка и се случи истото, го однесе на сервис и и земаа околу 500 денари :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Црвена

red dragon

Староседелец
27 март 2013
140
129
643
37
Пред 7 месеци ми е украдена нокиа Н 97 ја пријавив во полиција и т-мобиле и досега ништо. Прашањето ми е дали е можно пошто имам слушнато дека на некој начин се менувал или прикривал постоечкиот ИМЕИ на мобилниот и ако се користи кај нас на некој од операторите нема да можат да го откријат и да ми го вратат мобилниот???

Alex2050

Староседелец
27 јули 2013
14
2
603
пред лаптопот
www.crnobelo.com
Пред 7 месеци ми е украдена нокиа Н 97 ја пријавив во полиција и т-мобиле и досега ништо. Прашањето ми е дали е можно пошто имам слушнато дека на некој начин се менувал или прикривал постоечкиот ИМЕИ на мобилниот и ако се користи кај нас на некој од операторите нема да можат да го откријат и да ми го вратат мобилниот???

Ако тој што ти го земал телефонот го сменил ИМЕИ-то на телефонот нема да можеш да го најдеш. Незнам колку си информиран но една пријава трае еден месец така треба секој месец да пријавуваш во полиција за мобилинот, а и за да го бараат мора да биде активен телефонот... малку да ги позамараш малку па ке се ангажираат и ке го најдат, едиствено ако не фатил нозе надвор од Македонија .

Alex2050

Староседелец
27 јули 2013
14
2
603
пред лаптопот
www.crnobelo.com
ZTE BLade 3 при активирање на wifi ми прави reboot исто така ако ми стои подолго заклучен исто прави reboot.
направив factory reset форматирав и мемориска и пак исто го прави.
Да не знае некој нешто како да се оправи ова или да го носам на сервис и да бидам месец дена без моб -.-
П.С. кога ќе направи reboot ми цица 50% од батеријата.
фала однапред :D

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
ZTE BLade 3 при активирање на wifi ми прави reboot исто така ако ми стои подолго заклучен исто прави reboot.
направив factory reset форматирав и мемориска и пак исто го прави.
Да не знае некој нешто како да се оправи ова или да го носам на сервис и да бидам месец дена без моб -.-
П.С. кога ќе направи reboot ми цица 50% од батеријата.
фала однапред :D

Го имам истиот телефон,и немам никаков проблем.Изглеа ќе мораш да го носиш на сервис :unsure

• Ми се допаѓа
Реакции: Alex2050

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
36
Скопје
Како што разбрав сакаш да разговараш во роаминг, а да не ти троши?
Не туку да не му треба интернет wifi апликацијата да си работи најнормално во ofline како што би работела и со интернет.