Омилени цитати (со наведен автор)

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
А јас сто проценти сум сигурна дека не е Вероника, лани ја читав Крвна врска и баш ја барав заради овој цитат, претходно го видов на некој форум :)

Можеби.. И двата писатели ги имам одамна читано со нивни дела, така не се изненадувам ако некаде сум кикснала. Сепак убав цитат. :)

„Само непријателите ја кажуваат вистината; пријателите и љубовниците лажат бескрајно, фатени во мрежата на должноста.“ - Стивен Кинг
Сомнежот е невиноста на душата, кој не се сомнева не е невин оти можно е да верува и во нешто од полза, а вербата од полза е грев. Сомнежот познава само една полза-вистината. Освен тоа вербата може да се одглуми но сомнежот не.
Љубовта ја создава вербата, вербата го раѓа сомнежот, а сомнежот ја утврдува вербата, оној кој никогаш не се сомнева тој не верува вистински тој само обожува.
Верува во се што ќе му се каже.
И ако налета на ѓаволот ќе му поверува и нему.
Вербата без сомнеж е слепа блудница оти може да ги менува објектите на вербата без причина ред и правило.
-Вештица
Kој сме ние не се менува, кој мислиме дека сме, тоа се менува.
Можеш да се сомневаш во сè, но не можеш да се сомневаш во тоа дека се сомневаш.

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
Доколку некој ти направил лошо и ти така си вратил на друг, како во тој случај си научил добра лекција ?

• Ми се допаѓа
Реакции: cece17 and Sugar

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
"I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with sense, reason, and intellect has intended us to forgo their use."
-- Galileo Galilei
"What is happiness? The feeling that power is growing, that resistance is overcome."
-- Friedrich Nietzsche

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten and UnFleur

Bibi@

Староседелец
Најфотограф
1 март 2012
399
743
1,103
Никогаш не плачеме од болка.Плачеме од неприфаќањето на сопствените одлуки што ги нарекуваме судбина.
"Полиња со диви нарциси"- Винка Саздова

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
  • "Грешките, едноставно се чекори од кои тргнуваме напред." - Теодора од Стела Дафи (налетав утрово на fb)
  • Tajne su kao device, s njima se mora nežno... Bilo bi tako slatko naprosto im strgnuti bluzicu, a opet, čarolija je potpuna tek ako ih pustiš da se otkriju same.
    Балашевиќ
‎,,Таа, случајно, се омажи на 18 мај 1980 година. Да се омажеше за мене, веројатно, како вистински маж, понекогаш и ќе го заборавев тој датум. Вака го запаметив засекогаш."

-Балашевич
Ѓоле е цар.....

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten and Selma

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
„Во секоја секунда, на овој свет постои една долга редица на луѓе кои плачат и една кратка-оние што се смеат. Меѓутоа, постои и трета редица, луѓе кои не плачат, ниту се смеат. Таа е најтажна од сите три.“

„Се борев. Со заби и со нокти. Си ветив дека нема да плачам, а марамчето го натопив со солзи. Една. Или две. Три. Лажам. Малку повеќе од три. Молчам, седам и се ѕверам во таванот. Како луда. И тоа од најлудите. А пролет е. Ми мириса на косена трева и љубичици. Ми мириса на него. На нас. Колку проклето. Колку тажно. Се борев. Немојте да кажете дека не се борев. Се борев!!! Со се што имав... затоа сега немам ништо... и никој!

„Повеќе не се смеам. Тоа е над моите сили. Мртов сум и закопан. Нема да имам деца. Мртвите не се репродуцираат. Јас сум мртовец кој им ја стега раката на луѓето по кафулињата. Прилично дружељубив мртовец сум,и многу зиморлив. Мислам дека сум најтажната личност што сум ја стернал“

WomanInRed

Староседелец
15 февруари 2012
1,324
3,218
1,123
Не постојат неосвојливи борби, постојат само лоши борци.

‘‘Ние сме последица на сопствените мисли.‘‘ - Буда

‘‘На светов не постои ништо што е сосем погрешно, дури и часовникот што не работи, успева да биде точен два пати во денот.‘‘- Пауло Коељо

Нашите недостатоци се очите со кои го гледаме идеалот. [Фридрих Ниче]

Ако си тргнал према целта и патем застануваш за да го гаѓаш cо камења секој пес кој лае на тебе, никогаш нема да стигнеш до целта.

(Достоевски)

• Ми се допаѓа
Реакции: 048 and Hip.Hop_MKD

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
139
169
43
Скопје
Inspirational-Quotes-From-Steve-Jobs-07.jpg
steve-jobs-famous-quotes.jpg