Омилени цитати (со наведен автор)

thatsmysecret

Полноправен Член
6 март 2012
21
44
13
Skopje
tumblr_lzpg9sk0WB1qce3q0o1_500.jpg

WomanInRed

Староседелец
15 февруари 2012
1,324
3,218
1,123
Никој не умее да го искаже она што може да го исплаче...

Парите се многу добра работа, но не можат да те гушнат кога си осамен !

Колку би било поинаку, кога болката би ја чувствувал и тој што ја предизвикува..

Walking with a friend in the dark is better that walking alone in the light.
Helen Keller

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
Не вреди. Колкупати само го враќав часовникот назад купувајќи време за тебе. Доцниш. Многу доцниш. Никој не се чека толку долго. Дури ни ти.“

‎,,Стрелата е фрлена, само што таа лета во празно, не постои мета што ќе ја погоди. Што вреди што му кажав дека сум го сакала, што вреди што ми кажа дека ме сакал, кога ние повеќе не бевме истите. Дури зборувавме за нас, ние зборувавме за некој друг. Некој што излегол од кругот на љубовта. Останале само спомените што наликуваат на препарирана пеперутка врамена под стакло. Гледаш дека пеперутката е убава, ама тажна е сликата, зашто таа веќе никогаш нема да лета. ‘‘
Последниот чај, В. С.

“Знаеш пријателе, јас навистина ја сакав. Мислам, ја сакав. Вистински, лудо и без размислувања. Ми беше единствена. Моја тајна,најголема. Во животов бев со многу, но секогаш само нејзе ја носев во срцето. Најмногу ми требаше, а ете… Токму нејзе ѝ нанесував најмногу болка. Не можев да го прифатам фактот дека сакам некого, па ја бркав од себе. Постојано ѝ се враќав, а всушност бегав од нејзе. Во еден момент ќе ѝ покажев дека ја сакам, а во следниот ќе ѝ докажев какво ѓубре сум. И најлошо од се, кога ќе се вратев, таа секогаш беше тука. А, сега…

- А, сега што? Ја преболи?

-Не! Има мигови кога ќе ја заборавам за момент, тогаш кога со алкохолот го губам последниот дел од мене.
-Па, зошто сега не појдеш кај нејзе и да ѝ кажеш се?
- Ех, гледаш… Успеав во тоа што го барав. Си замина од мене. Сега кога ќе се вратам, веќе ја нема. Велат дека љуби друг, знам дека тоа не е вистина. Но,…
- Тогаш појди кај нејзе- Не можам
- Зошто?
Го вклучи разумот. Сфати дека, сепак сум големо ѓубре и дека никогаш нема да можам да ја сакам. да ја сакам, онака, класично. не можам да бидам тука за нејзе, а секогаш ќе очекувам таа да биде тука за мене. Не можам, кога ќе ѝ биде најтешко, да дојдам и да ја прегрнам, иако знам дека таа би го сторила тоа за мене.
- Тебе е невозможно да те разбере човек!
- Ех пријателе, знам… Тоа често го слушам. Само една личност ми кажа дека ме разбира.
- Која?

- Па, таа, пријателе…”

kones

Истакнат Член
14 февруари 2012
122
119
343
-Тајната вреди онолку колку што вредат оние од кои треба да ја чуваме.
-Нема мртви јазици. Има само заспани мозоци.
-Никогаш немој да веруваш никому, особено не на луѓе на кои им се восхитуваш.
-Жените имаат непогрешлив инстинкт за да знаат кога некој маж ќе се заљуби во нив.
-Незнајковците и будалите живеат во состојба на вечна завист.
Сенка на ветерот- Карлос Руиз Зафон

Сега имаш одговорност да кажеш од кај може да се купат новелите на Карлос Руиз :).
А еден од моите омилени е:
“All paths are the same: they lead nowhere. ... Does this path have a heart? If it does, the path is good; if it doesn't, it is of no use. Both paths lead nowhere; but one has a heart, the other doesn't. One makes for a joyful journey; as long as you follow it, you are one with it. The other will make you curse your life. One makes you strong; the other weakens you.”
Carlos Castaneda
,

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Нема да бидеш подобар ако луѓето те фалат.
Ниту ќе бидеш полош ако те критикуваат.
Ти си таков каков што се гледаш себеси.
Ништо повеќе.
Ништо помалку.