Омилени цитати (со наведен автор)

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
„Никогаш не ја изневерив. Ја насмеав за три животи. И‘ подарив синџирче со мала златна гитара. Се степав со еден што и‘ се нафрлаше цела вечер додека свирев... но, не ја сакав, нека ми прости Господ. А секогаш говореше дека сум нејзино се‘ ...“

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
-Тајната вреди онолку колку што вредат оние од кои треба да ја чуваме.
-Нема мртви јазици. Има само заспани мозоци.
-Никогаш немој да веруваш никому, особено не на луѓе на кои им се восхитуваш.
-Жените имаат непогрешлив инстинкт за да знаат кога некој маж ќе се заљуби во нив.
-Незнајковците и будалите живеат во состојба на вечна завист.
Сенка на ветерот- Карлос Руиз Зафон

• Ми се допаѓа
Реакции: kones, Bibi@ and She

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
,,Треба да му се даде време на времето.‘‘

,, ... но тоа е затоа што Оскар не знае дека сите бајки се лага, но сите лаги не се бајка. ‘‘

,,Во последните денови од животот на Марина и` ветив дека, ако не успее таа, јас ќе ја довршам приказнава. Празната книга што и` ја подарив ме придружуваше сите овие години. Нејзините зборови станаа мои. Не знам дали ќе бидам способен да о одржам ветувањето. Понекогаш се сомневам во своето сеќавање и се прашувам дали ќе бидам способен да се сетам само на она што не се случило никогаш. Марина, ти ги однесе со себе сите одговори.‘‘

- Марина, К.Р.Зафон

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten

Sugar

Истакнат Член
19 февруари 2012
502
1,110
393
„Не е вистина дека не успеав. Јас само пронајдов 10.000 нешта кои не функционираат.“ – Томас Едисон

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten and kones

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Неколку цитати од „Игра во `ржта“ од Селинџер.
"Anyway, I keep picturing all these little kids playing some game in this big field of rye and all. Thousands of little kids, and nobody`s around - nobody big. I mean - except me. And I`m standing on the edge of some crazy cliff. What I have to do, I have to catch everybody if they start to go over the cliff - I mean if they`re running and they don`t look where where they`re going I have to come out from somewhere and catch them. That`s all I`d do all day. I`d just be the catcher in the rye and all. I know it`s crazy, but that`s the only thing i`d really like to be. I know it`s crazy...."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Among other things, you'll find that you're not the first person who was ever confused and frightened and even sickened by human behavior. You're by no means alone on that score, you'll be excited andstimulated to know. Many, many men have been just as troubled morally and spiritually as you are right now. Happily, some of them kept records of their troubles. You'll learn from them - if you want to. Just as someday, if you have something to offer, someone will learn something from you. It's a beautiful reciprocal arrangement. And it isn't education. It's history. It's poetry."

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Ако носиш нешто неизречено,
нешто што те притиска и пече,
закопај го во длабока тишина,
тишината сама ќе го рече.

Ацо Шопов