Омилени цитати (со наведен автор)

Libra

Староседелец
15 февруари 2012
208
327
673
Омилените цитати од книги и мисли за животот,љубовта, среќата, лошото-доброто....
Со еден збор сите ваши убави мисли и цитати на едно место.
 

Libra

Староседелец
15 февруари 2012
208
327
673
Омилените цитати од книги и мисли за животот,љубовта, среќата, лошото-доброто....
Со еден збор сите ваши убави мисли и цитати на едно место.

Ако не беше темно и мрачно , немаше да можеме да ги видиме ѕвездите. И додека тие се прекрасни, наместо да уживаме во нивната магија, ние се жалиме на темнината.
Само оние кои го гледаат невидливото можат да го постигнат невозможното!
Сите гледаат низ туѓи прозорци, наместо да си го избришат сопствениот што станал сив од нечистотии.
Се има граница која е опасна ако се пречекори,зошто ако ја пречекориш нема веќе назад-Достоевски
Мажот нема да и биде пријател на некоја жена ако може да и биде љубовник. Оноре де Балзак
Ниту една жена не е толку скапа за да не може да се купи со искрена љубов, ниту толку евтина за да се продаде за грст лаги!!
The best things in life aren't things.
Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen. - Jordan
We stopped checkin for monsters under our bed when we realized they were inside us.
All a girl really wants for one guy to prove to her that they're not all the same. -Monroe
Tears are words waiting to be spoken. - Coelho
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183

AnneBoleyn

Активен Член
14 февруари 2012
144
193
43
In Chuck Bass' bedroom
„Сите среќни семејства си прилегаат едно на друго, секое несреќно семејство е несреќно на свој начин.“-Толстој

„Најголемата човечка слабост е тоа што секогаш сака да го дознае она што воопшто не сака да го знае.“ -Молиер


 

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
‎''Секој го убива оној кој го сака.
Некој со горчлив поглед, некој со ласкави зборови.
Кукавицата со бакнеж, а храбриот со меч .
Некој го убива саканиот додека е млад, некој додека е стар.
Некој го задавува со раце полни со желание, а некој со раце со злато.
Милостивиот убива со нож, зашто мртвото тело брзо се лади.
Некој сака премалку, некој премногу, некој купува, а некој продава.
Некој убивајќи пролева солза, а некому ни окото не му трепнува.
Затоа што секој го убива оној кој го сака, ама секого не го убива тоа''-
- Оскар Вајлд „Балада за Ридинг Геол“