Еј, време поминало од последно дремење и седење на форумов. Time flies when you're having fun.
Шта речи, милион дешавки од тогаш.
Како велат, после угорница, доаѓа удолница, ама после може да се деси и обратно.
Ми фали бе седењево тука, на други неколку сајтови кои веќе за жал не постојат. Ми фалат дебатите, дремењето у соба со цимер и карањето со девојка ми од време на време. Добро, последново и не баш, хех.
Толку работи се сменија и променија од тогаш мајке му.
Од седење со цимери, па седење со само еден цимер, на седење сам. Ех, колку значи тоа седењето сам.
Ти лупка во кликерчето дека се што праиш си праиш за себе и кај оставаш, таму ќе си најдеш. Најдобро чувство.
Не и кога си приморан да седиш во дупка, 3х5. Цела година помината таму, не знам како издржав. Требаше да е привремено, та испадна цела година.
Никогаш назад таму.
Промени, еден тон. Не се толку битни сите. Сменети три работни места, едно со цела трета смена на кое ми се јеба цело здравје. Ти се седи ради колеги, ама не ти се седи ради работата и смените.
Напушташ работа, знаеш дека дома финансиски се заникаде, ти плаќаат факс ама и у меџувреме плаќаат рата за кредит ради некој што му текнало да се заебава и да му бара пари на брат му за безвеза работи, инаку фрчат закани.
Факс, ах факс. Не те завршив и воопшто не ми е криво. Се е банда без команда кај тебе моментално, се е земање пари4ки и необразување младичи.
Жално.
Последнава работа, малце ми ги отвори очиве. Стекнав нови знаења, запознав нови лујџенца и видов како е да се работи со фер и коректни газди и колеги. Пре-ја-ко. Еве завчера напраив 2 ипол години од кога сум таму.
Почнување од нула, па зезање работа на почеток пошо за такво не ме биваше, па подобрување, па унапредување и на крај, MVP на целиот тим. Шта речи, можело коа се сака.
Штета што пандемијава ни е*а мајката за сите пари. Верувајте, Work From Home е најдосадното нешто што може да постои. Се би дал да се вратам во таа канцеларија.
Девојчето што би рекол Саладин? Девојчето си е петка : ) еве сме веќе 8 години (пу пу) во врска па и набрзо се надевам(е) ќе се промени во другачији статус. Додека не ја навлечеме и неа на DnB, нема менување статус, хех.
Моментално? Моментално дремење и работење од дома. Колку што е досадно толку и добро ми дојде искрено.
Им изреновирав цел спрат на моите, и ќе бидам среќен кога ќе ги видам да си седнат ко газди за недела-две.
Срцето ако не ми пукне тогаш од среќа, нема да ми пукне никогаш. Се надевам тахикардијава која е присутна некое време ќе ме додржи до тогаш.
Тоа е тоа на кратко и измешано. Иако може беше за друга тема, нека си стои тука. Не ми се пишуваат реферати, би пишувал со саати.
Until next time, if there'll be any.