Љубовни проблеми

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
i dvajcata se sekame preku eden den sme zaedno a od razlicni gradovi sme toj e 27 a jas 22 sum. Toj saka pred nova godina da se verime si ima vo plan a jas nz kako bi i kazala na moite

Па него реално и време му е да се жени.Дали ти го сакаш доволно за да бидеш со него цел живот?

коста

Истакнат Член
21 мај 2013
145
61
328
36
За помош со дечко ми сме веќе 4 месеци и кога ќе стане збор за веридба кај некои луѓе почне да вика еве и на нас ни се ближи редот.Трпиме зезаниции веќе месец дена дека до нова година кај нас и тој па да ми вика во право си се луѓето.Ме облива некој страв ве молам за помош,можеби и вам ви се има случено.
Леле те знам која си и стварно треба да се омазис за децкото затоа сто тој е најдоброто несто за тебе поарен нема да мозес да најдес и со лупа да го барас он е вистинскиот за тебе и нема зосто да се пласис

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
i dvajcata se sekame preku eden den sme zaedno a od razlicni gradovi sme toj e 27 a jas 22 sum. Toj saka pred nova godina da se verime si ima vo plan a jas nz kako bi i kazala na moite

на 22 год да се мажам?! (shake) (сеа и да сакам неможам на 22 затоа што 24 имам :giggle)
Па не би рекла ДА во тој случај,ако се сакаме свадбата ќе почека.
Најбитно е барем факултет да се заврши некоја работичка и после здравје се иде на таа опција.Реално во Мк поголем број на парови покасно се зимаат заради недоволно финансии. Нормално дека не сакаат партнерите да се терет едни со други,односно едниот да го издржува другиот.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy

Чеј дали твоите знаат за врскава?
Второ, дали си обезбедена матерјално и дали работиш нешто или имаш некакви предиспозиции да најдеш работа?
И трето и најважно дали сметаш дека доволно се познавате за да стапиш во брак со него?

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Твоите девојко си се само твои ама видиш на 22 како што викаш треба да имаш досега малку нешто свое во себе и да знаеш самата дал си спремна за овај чекор или не. Крај краева нема да се земаат тие твоите туку ти ќе се мажиш ако сметаш дкеа личноста со која си во врска е она вистинската. Никој не може да ти помогне и тебе не треба да ти е од никого страв што ќе кажат тие твоите или некои други твои роднини, пријатели и слично. Самата со момчето треба да си расмислите и смислите каде би живееле, од што би живелеле и такви работи , здравје дечиња би дошле... само со ум што би рекле стари...

• Ми се допаѓа
Реакции: gabence

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine

Нова Година се паѓа у декември, сега ( иако времево се понаша ко октомври) сепак е јуни.
Разликата помеѓу овие две точки ми кажува дека имаш време да дипломираш, да си ја изгледаш Малечката Невеста, да вдомиш три мачки, да напишеш збирка раскази и да исплетеш џемперчиња за Косовските избеглици... у најмала рака, пред да пукнат зурлите за мажачка.

Што знам, наместо да правиш список на имиња за децата што ќе ги имате, јас би ти рекла да бидеш со него, да се љубите и да оставиш спонтано нештата да се одвиваат...
Кој знае, може баш у 5 до 12, ќе му текне дека е геј. (worried)

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица

ако го сакаш и ако си спремна на тој чекор, мажи се... па и не мора свадба, само бидете верени, понатака другите работи... а ако не го сакаш кога ќе ти отвори повторно тема за веридба. ќе му кажеш дека се уште сакаш да проживееш, дека не си спремна на тој чекор... а твоите, тие се најмалце битни, јас сум 20 години, а мажена сум, така да родителите ќе се согласат секако, а на крај краеви, нема тие да бидат со него, туку ти... ;)

gabence

Нов член
1 јуни 2013
5
0
1
33
ако го сакаш и ако си спремна на тој чекор, мажи се... па и не мора свадба, само бидете верени, понатака другите работи... а ако не го сакаш кога ќе ти отвори повторно тема за веридба. ќе му кажеш дека се уште сакаш да проживееш, дека не си спремна на тој чекор... а твоите, тие се најмалце битни, јас сум 20 години, а мажена сум, така да родителите ќе се согласат секако, а на крај краеви, нема тие да бидат со него, туку ти... ;)
i dvajcata go sakame toa ama pred nova godina mi napomenuva koga se gledame taman fax zavrsuvam sea i zatoa vi pisav da mi dadete nekoj sovet