Љубовни проблеми

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Зашто денешниве девојчиња се толку дигнати брееј мислат кизнае кој се чоек разговор да напраи неможе со нив и пишувам на фб сеен не врати доброо може неќе да разговара ајде следна истиот бул*шит такви се тие ако немаш лајкови не си популарен ајфон ако немаш ако не идеш по кафичи , клубови колку критикување има цц
Имам еден другар со истава реакција. Дигнати биле вакви биле накви биле, им пишувал, го блокирале или не му враќале бла бла бла бла.
Па добро бе, оти мене не ме блокираат ? Оти мене ми пишуваат ? Оти ни една не ми рекла ај eби си матер, не замарај ?
Знаејќи го неговото понашање, би рекол дека сте тука некаде. Без навреда. Можеби е до вас работата, не до нив.

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast and Lizbeth

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Зашто денешниве девојчиња се толку дигнати брееј мислат кизнае кој се чоек разговор да напраи неможе со нив и пишувам на фб сеен не врати доброо може неќе да разговара ајде следна истиот бул*шит такви се тие ако немаш лајкови не си популарен ајфон ако немаш ако не идеш по кафичи , клубови колку критикување има цц
Зошто не можиш да и се удвараш преку фб. Најгрд можен начин на додворување. Имам таков другар шо пишува здр на секоја згодна женска/женска шо извадила цицки. Нормално дека ќе ти прати сиин. Прво, не е ова мирц па да си пишиме здр, асл, како си шо прајш. Сите нормални девојчиња, претпоставувам, посакуваат да им се удварат у живо а не како плачипичко на фејсбук. Сфаќам немаш доволно самодоверба и сето тоа океј е, ама фејсбук не е начин. А посебно кај тие како што кажуваш ти што имаат по милион лајкови и уште толку додворувачи во живо, зошто би сакала макар и да пишува со некој на кој му е срам да и пријде? Од искуство, девојчињата повеќе сакаат машки со самодоверба, шо и одат директно во фаца, флертуваат отворено и се прават незнам какви џамбаси. Можеби не и се допаѓаш, можеби има љубоморен дечко, има триста работи зошто не ти враќа. Имам познајничка, шо отворено си кажува дека глуми 'недостижна' и ако некое машко и пише, чека саат време да му врате зошто глуме 'недостижна'. Претпоставувам дека ти претпочитуваш таков тип на девојки, со многу лајкови и она шо викаме mean girls. Обиди се на поинаков начин. Можеби искоментирај и нешто смешно на некој нејзин статус, натерај ја да се насмее, провоцирај ја во позитивна смисла, ако веќе те срам да и пријдеш во живо. Којзнае, можеби тогаш она ќе ти пише тебе и ќе ја заинтригираш. Ако ме прашуваш мене, подобро пријди и во живо, запознај ја, флертувај, ама не премногу нападно зошто се што е во преголема доза е ружно. Насмеј ја, девојчињата сакаат кога машкото ги тера да се смеат. Барем сега со интертнетов можеш да научиш и шеги и понашање и став и се. Е сеа, добро има и такви умислени шо може да те затнат со 'Имам дечко, не замарај' или да ти се исмеат у фаца, можеби и брзо ќе почнат да те игнорират. Ама не се плаши, сите сме поминале низ тоа. Има доста фини девојки спуштени на земја шо ако му пријдиш дури и они ќе те замуабетат така да ќе изгубиш осет за време.
Плус, искрено речено здр пишување е малку манијачки настроено. Мислам, ако ја познаваш си немате прозборено ни два три збора а пишиш здр, ми е малку безвезе. Само со лајкови и здр шо си како си, е прилично старомодно, досадно и безвезе.
Може за популарноста океј, повеќето преферираат дечки шо имаат голем круг на пријатели. Ама за ајфони и плаќање пијачки, не се сложувам. Можеби има и такви, ама девојче кога ќе се заљуби не и е гајле колку имаш во џебот. Имам познајник-кретен шо имаше прекрасна женска која му плаќаше од пијачки па се до такси за дома. Поука, поткрени си ја самодовербата, пријди и во живо па што биде нека биде. Само немој да и отидеш на маса и како еден познајник да и кажиш 'Ми се свиѓаш' тоа е исто малку wtf. Разговарај со неа, остави ставот да и даде до знаење дека те привлекува. И еве десет минути го пишам постов, доста е :zelen
Биди ми поздравен, и со среќа :)

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133

Не си нивни тип, кратко и јасно.

Harley Quinn

Нов член
25 јули 2016
14
13
3
Смени го типот на девојки што им пишуваш не ти одговараат таков тип (се кладам дека се дигнати цурици со по милион лајка на слика , и оттука носот до небо кренат и понижуваат се пред себе ), ќе видиш и сам дека не сите се такви како што погоре си ги напоменал

Jack123

Истакнат Член
25 јули 2016
28
8
303
25
Имам симпатија, а можеби е и повеќе од симпатија, но тој има девојка. Вчера дознав дека сега се официјално во врска. Не знам што да правам... прв пат вака се чувствувам скршено, иако другарките ми помагаат и викаат дека треба веќе да го заборавам, не можам. Секој ден го гледам и не знам што да правам.

Дали вие постарите и поискусните би ме советувале нешто? :(

Гледај заборавиго не мисли на него кога има девојка и се во официјална врска тогаш не можиш ништо а и нема смисла ако има девојка ти да му пишуваш едноставно заборави на него и се ќе помини

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Јас да сум на твое место би ги прашал дали сакаат 3ка (wave) :p
Се шалам нормално , имено тоа не е како на филмовине демек остај ќе го заборавиш , со тек на време ако имаш живци ќе отрпнеш ,а секогаш ќе ти биде сликата тука во тебе ...
Кажи му во очи што мислиш и ќе ти даде може приближен одговор за да го протумачиш ,па и да е негативен ќе го процениш дали е до тој степен за и во иднина да нема шанса .

• Ми се допаѓа

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Имам еден другар со истава реакција. Дигнати биле вакви биле накви биле, им пишувал, го блокирале или не му враќале бла бла бла бла.
Па добро бе, оти мене не ме блокираат ? Оти мене ми пишуваат ? Оти ни една не ми рекла ај eби си матер, не замарај ?
Знаејќи го неговото понашање, би рекол дека сте тука некаде. Без навреда. Можеби е до вас работата, не до нив.
Па можда дека имаш женска

• Ми се допаѓа

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
Зaвиси шo пишувaш и нa кoјa, aли чим се жaлиш ништo не прaиш

Зaмисли нa @CapricornBaby дa и пишеш, пa ти ќе пoлудиш oд нервoзa
Oнa немa дa те oстaи нa сеен, aли предoцнa ќе биде зa тебе, веќе ќе бидеш зaтрескaн :(

Мислaм не бaш нaјсјaен oбид зa шaлa, aли aкo не ти врaќa еднa ќе пишеш нa другa, третa, стoтa.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
- Здраво.
- Здраво.
- Како си?
- Супер, ти?
- Супер и ја. Кај/што учиш?
- Некое школо/факс, ти?
- Некое школо/факс. Дишеш?
- Да, а ти?
- Леле, и јас. Многу сме слични, мора да излеземе.

Со муабет од ваков калибар, згора и на интернет, сигурно ќе си ја најдете сродната душа.
Некои се несомнено со носот во облаци, ама на некои едноставно не им се троши време на однапред очигледно (пропало) сценарио.
Кревам раче дека сум од вторите. Опрости, извини... може си кул личност, ама кога сум веќе на интернет, кој нуди милион опции за трошење време, муабет кој делува ко пополнување апликација за касиер во КАМ маркет, не ми е на приоритетна листа.
Да не претерам, 90% интернет запознавања се со тој глуп, најглуп на свет муабет, и е вистинско чудо ако истиот трае подолго од едно допишување.
Ако веќе некој/а ве интересира до степен за врска - распрашајте се, ѕирнете им по профил што музика и филмови сакаат, се палат ли на фрази ко „кукле“ и „лепотице“, продаваат ли морал или чипкани прслуци, па стапете во акција на поле за кое мислите дека нема да им влечете зборови со клешти.
Са сречом и секогаш обидувајте се во живо. Ем повеќе се цени и шансите ви се поголеми, ем можете лично да се уверите дали вреди за 1000те лајка што толку ги земате ко мерка за јака риба, или манипулации со агли и бјути апликации играле улога.

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Зошто не можиш да и се удвараш преку фб. Најгрд можен начин на додворување. Имам таков другар шо пишува здр на секоја згодна женска/женска шо извадила цицки. Нормално дека ќе ти прати сиин. Прво, не е ова мирц па да си пишиме здр, асл, како си шо прајш. Сите нормални девојчиња, претпоставувам, посакуваат да им се удварат у живо а не како плачипичко на фејсбук. Сфаќам немаш доволно самодоверба и сето тоа океј е, ама фејсбук не е начин. А посебно кај тие како што кажуваш ти што имаат по милион лајкови и уште толку додворувачи во живо, зошто би сакала макар и да пишува со некој на кој му е срам да и пријде? Од искуство, девојчињата повеќе сакаат машки со самодоверба, шо и одат директно во фаца, флертуваат отворено и се прават незнам какви џамбаси. Можеби не и се допаѓаш, можеби има љубоморен дечко, има триста работи зошто не ти враќа. Имам познајничка, шо отворено си кажува дека глуми 'недостижна' и ако некое машко и пише, чека саат време да му врате зошто глуме 'недостижна'. Претпоставувам дека ти претпочитуваш таков тип на девојки, со многу лајкови и она шо викаме mean girls. Обиди се на поинаков начин. Можеби искоментирај и нешто смешно на некој нејзин статус, натерај ја да се насмее, провоцирај ја во позитивна смисла, ако веќе те срам да и пријдеш во живо. Којзнае, можеби тогаш она ќе ти пише тебе и ќе ја заинтригираш. Ако ме прашуваш мене, подобро пријди и во живо, запознај ја, флертувај, ама не премногу нападно зошто се што е во преголема доза е ружно. Насмеј ја, девојчињата сакаат кога машкото ги тера да се смеат. Барем сега со интертнетов можеш да научиш и шеги и понашање и став и се. Е сеа, добро има и такви умислени шо може да те затнат со 'Имам дечко, не замарај' или да ти се исмеат у фаца, можеби и брзо ќе почнат да те игнорират. Ама не се плаши, сите сме поминале низ тоа. Има доста фини девојки спуштени на земја шо ако му пријдиш дури и они ќе те замуабетат така да ќе изгубиш осет за време.
Плус, искрено речено здр пишување е малку манијачки настроено. Мислам, ако ја познаваш си немате прозборено ни два три збора а пишиш здр, ми е малку безвезе. Само со лајкови и здр шо си како си, е прилично старомодно, досадно и безвезе.
Може за популарноста океј, повеќето преферираат дечки шо имаат голем круг на пријатели. Ама за ајфони и плаќање пијачки, не се сложувам. Можеби има и такви, ама девојче кога ќе се заљуби не и е гајле колку имаш во џебот. Имам познајник-кретен шо имаше прекрасна женска која му плаќаше од пијачки па се до такси за дома. Поука, поткрени си ја самодовербата, пријди и во живо па што биде нека биде. Само немој да и отидеш на маса и како еден познајник да и кажиш 'Ми се свиѓаш' тоа е исто малку wtf. Разговарај со неа, остави ставот да и даде до знаење дека те привлекува. И еве десет минути го пишам постов, доста е :zelen
Биди ми поздравен, и со среќа :)

Те разбирам што сакаш да кажеш алии не имам самодоверба во менее али ретко да најдеш некоја во паркк сите цути полупијани у кафичии а фејзбукот ти зачувува време ќе видиш одма дечко има нема инфо ке си размените и ке знаеш дали ке сака нешто да има со тебе цурата или нека брка работа фала за текстот и сите што одговорија поздрав