Љубовни проблеми

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Па не сме баш најблиски со брат и, ама имам почит спрема човекот и стварно ми е глупо што вака испадна.
Можно е, но пошто малку се распрашав од околу да знам што и како се случува и дознав дека она живее кај него, така да малку не ми има логика да сумља или да знае дека ја вара и да продолжи да биде со него па и кај него.
Првава опција ќе ја рипнам така да по се изгледа ќе се задржам на втората опција само може два три збора би му рекла на него колку на мене да ми олесни за тоа што буквално ме искористи бар така се осеќам и после тоа секој по својот пат, пошто кога ќе размислам подобро ако земам да се мешам и да им солам памет какви се само ќе се усложни работата и себеси ќе си наштетам.
Не можам да стигнам до тој степен да бидам нечија девојка од ваквиве будали, си бараш дечко, а у пакет и гратис девојка добиваш :eek шала на страна :D доколку ете се најдам у таква ситуација да ме изневеруваат нормално дека би сакала да ми кажат језда додека ми кажат они ја веќе ќе си знам. :D

пошарено мислење амин :D
Мислам дека правилно сама го најде решението :) А за него карма ис а бијоч ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Па не сме баш најблиски со брат и, ама имам почит спрема човекот и стварно ми е глупо што вака испадна.
Можно е, но пошто малку се распрашав од околу да знам што и како се случува и дознав дека она живее кај него, така да малку не ми има логика да сумља или да знае дека ја вара и да продолжи да биде со него па и кај него.
Првава опција ќе ја рипнам така да по се изгледа ќе се задржам на втората опција само може два три збора би му рекла на него колку на мене да ми олесни за тоа што буквално ме искористи бар така се осеќам и после тоа секој по својот пат, пошто кога ќе размислам подобро ако земам да се мешам и да им солам памет какви се само ќе се усложни работата и себеси ќе си наштетам.
Не можам да стигнам до тој степен да бидам нечија девојка од ваквиве будали, си бараш дечко, а у пакет и гратис девојка добиваш :eek шала на страна :D доколку ете се најдам у таква ситуација да ме изневеруваат нормално дека би сакала да ми кажат језда додека ми кажат они ја веќе ќе си знам. :D

пошарено мислење амин :D

Не им прави на другите она што не сакаш да ти го прават и обратно нели, сигурно некој и тебе ти соопштил за ситуацијата дека ликот има женска... што значи дека треба да и кажеш на таа неговата што е и како е и тоа е тоа. После нејзина работа, дали ќе посегне по моторна пила или нема да преземе ништо.:)
Не му кажувај него во никој случај.
Ако не го разоткриеш само ќе го мотивираш ликот да продолжи со превари, најголем мотив за таквите е тоа што не ги сносат последиците од своите срања...

Ако не го разоткриеш тогаш го штитиш него што значи дека понатаму немаш право да се жалиш ако некој те извара бидејќи преќутно би го одобрила истото.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
My son my son, what have ye done....
Не би критички да настапувам али бар коа се впушташ во вакво нешто, секогаш ама баш секогаш дознај прво малце повеќе со каков човек си имаш работа, од какво поднебје е исраснат. Дури и да си спречена некад ради своите предрасуди, подобро така него после *нешто* да има каење. А обично има посебно ако се избрза работата. Welp, what`s been done, t`s been done. Уствати сеа имаш 2 опции за размотрување:
1. да се повлечеш тивко и да го баталиш него. Со тоа постои шансата тој да и` каже на девојката дека мувал некоја цура, (ако било навистина така), но нема да може целосно да го потврди твојот идентитет. Нему да не му спомнуваш дека имаш било каква релација со девојка му (сестра на твој другар) пошо така само отвараш поле на искористување од страна на лигушот. Он ќе те уценува дека ќе и` каже на неа која си и што си (ако не и` кажал и до сеа дека само мувал некое девојче). Со повлекувањето има шанси да те разоткријат братот и сестрата ама тоа е веќе на база рекла-казала.
2. Да им кажеш на братот и сестрата се`. Да бидеш искрена и фер и да и` кажеш после тоа она да избере што и како сака да праи со него а особено со тебе (зборам за (не)дружење). . Се изложуваш после тоа целава работа ти ја накалемат на твои плеќи. Од друга страна совеста ќе ти биде чиста и ако некој треба да го добие ќе биде човекот со кој сестрава (така ја нарековме веќе) живееле заедно.
Мислам, нешто што не сфаќам е кога врската иде кон сериозност живеење заедно со партнерот се ствара поле на избор на повеќе секс партнери.
Поздрав и со среќа.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
@Saladin види јас одамна сум повлечена од целава ситуација, тоа што беше со мене и него беше пред неколку месеци и траеше кратко, Језда он знае некогаш да ме побара ама гледам да го игнорирам, море не гледам а го игнорирам. Проблемот не ми е што има женска мислам да и тоа е проблем ама во ситуацијава повеќе ме мачи тоа што таа женска е сестра на другар. Да не беше воопшто немаше да се замарам со ова.
Од една страна сакам да му кажам на другарот за да си ја заштити сестра си пошто овој чим почнал да изневерува нема да остане само на една. Но од друга страна која сум па јас да им се мешам сепак на некој начин и ја бев измамена може и поради мое невнимание сеедно но ако решам да им ја разјаснувам ситуацијата јас секако ќе го извлечам дебелиот крај он сигурно ќе одрекува, а она зар на мене ќе ми верува што прв пат во животот ме гледа или на него, а од кај да знам какви односи имаат со брат и така да малку под ризик ми е таа опција да ја одберам.
Викаш ќе ме уценувал ако му кажам дека знам се. Не гледам да има некоја корист од тоа (за да се заштити) но ете и тоа да го направи не ме плашат тие уцени.
@Outrider никој не ми соопшти сама дознав т.е сумљав и одма чим почнав да се сомневам се повлеков т.е почнав да го игнорирам со цел да се откаже.
Не му кажувај него во никој случај.
Зашто да не му кажувам? Треба да им се каже на таквите и тоа убаво за следен пат да не им текне пак истото да го прават.
Ако не го разоткриеш само ќе го мотивираш ликот да продолжи со превари, најголем мотив за таквите е тоа што не ги сносат последиците од своите срања...
Баш ради ова ми се создаде таа дилема у главата оти ако сите си молчат они никогаш нема да престанат со тоа, но па ко што реков погоре ризик ми е и плус јас секако ќе го извлечам дебелиот крај доколку го разоткријам, а не го сакам тоа сепак кога ќе размислам подобро за да разоткријам некој ќе треба на себеси да си наштетам, а доволно си наштетив со тоа што паднав на таква лага. Сега стварно жал ми е за девојкава ама белким некој ден ќе дознае каков е или па може овој ќе налета на некоја похрабра од мене.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
@Saladin види јас одамна сум повлечена од целава ситуација, тоа што беше со мене и него беше пред неколку месеци и траеше кратко, Језда он знае некогаш да ме побара ама гледам да го игнорирам, море не гледам а го игнорирам. Проблемот не ми е што има женска мислам да и тоа е проблем ама во ситуацијава повеќе ме мачи тоа што таа женска е сестра на другар. Да не беше воопшто немаше да се замарам со ова.
Од една страна сакам да му кажам на другарот за да си ја заштити сестра си пошто овој чим почнал да изневерува нема да остане само на една. Но од друга страна која сум па јас да им се мешам сепак на некој начин и ја бев измамена може и поради мое невнимание сеедно но ако решам да им ја разјаснувам ситуацијата јас секако ќе го извлечам дебелиот крај он сигурно ќе одрекува, а она зар на мене ќе ми верува што прв пат во животот ме гледа или на него, а од кај да знам какви односи имаат со брат и така да малку под ризик ми е таа опција да ја одберам.
Викаш ќе ме уценувал ако му кажам дека знам се. Не гледам да има некоја корист од тоа (за да се заштити) но ете и тоа да го направи не ме плашат тие уцени.
@Outrider никој не ми соопшти сама дознав т.е сумљав и одма чим почнав да се сомневам се повлеков т.е почнав да го игнорирам со цел да се откаже.

Зашто да не му кажувам? Треба да им се каже на таквите и тоа убаво за следен пат да не им текне пак истото да го прават.

Баш ради ова ми се создаде таа дилема у главата оти ако сите си молчат они никогаш нема да престанат со тоа, но па ко што реков погоре ризик ми е и плус јас секако ќе го извлечам дебелиот крај доколку го разоткријам, а не го сакам тоа сепак кога ќе размислам подобро за да разоткријам некој ќе треба на себеси да си наштетам, а доволно си наштетив со тоа што паднав на таква лага. Сега стварно жал ми е за девојкава ама белким некој ден ќе дознае каков е или па може овој ќе налета на некоја похрабра од мене.
Ти го прочитав целиот пост и релативно тука можеш да играш на која страна сакаш. Но ова здебеленото намерно го подвлеков.
Зошто да не му кажеш... Посебно тоа дека си другарка со братот и сестрата (девојка му).
Затоа што е ѓубре од човек. Нагласувам под ѓубре, бидејќи веќе тој не ти има кажано дека има сериозна врска. Под сериозна мислам на живеење со девојка, не некоја 6 мес. до 1 годишна врска. Врска во која едно машко и една девојка живеат заедно.
До толку го сметам за ѓубре човекот. Се` следно што ќе преземе е да си го обели образот. А тука има многу. Има уценување на тебе дека ќе и` каже на неа за да те зачува тебе како секс објект, злоупотребување на твоите зборови за да се искупи кај неа а после тебе сите тројца да те исфрлат на буниште, играње циле миле со тебе на фино пак да жонглира од едно столче на друго. Зошто да продолжиш да бидеш ти директниот објект во приказнава?
Машко не сака да му се наредува, особено кога чини голема превара, бидејќи тогаш всушност е најнесигурен и може да направи највеќе зулуми. Сепак до тебе е на изборот.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
@Notice Секој ќе каже свое мислење, но колку си ти спремна од ситуацијата да сносиш. Искрено ја да сум на местото на девојката и со тој што живеам заедно да ме изневери, сакам да знам за тоа, колкава дрскост е да глуми лудило пред неа ц ц ..

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Е па тоа шо вика Саладин дека ако му кажеш му даваш карта во рака, можеби не за да те уценува туку за да си има спремна прича за пред женската а и тебе ќе ти продава нешто во стил `ја сум несреќен со неа а у ова она ти си моја надеж, неможев да ти кажам за женската за твое добро, има светло на крајот на тунелот`, тука е можноста и да лаже дека уствари ти си му се пуштала, да си направи спин, затоа не му кажувај, барем додека не ја известиш неговата женска.
Нема да го извлечеш подебелиот крај ако го разоткриеш, имајќи го предвид ова напишаното погоре, ако не му дадеш карта во рака :)
А за филингот кој го имаш сега, ќе пројде, знам дека е банално кога ќе се каже вака отстрана ама ќе помине, можеби ќе ти остане малку гнев и троа параноја но тоа и не е лошо во денешно време :x

• Ми се допаѓа
Реакции: MATEJA and BlackTulip

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Кај подмолни пастуви, секогаш сум за подмолни игри.
@Notice , една мала тактика ти треба за да излезеш чиста од ситуацијата.
Ако веќе имаш некакви докази дека се пуштал/предлагал/што ти не, премини на чекор 2, ако не...

1. Обнови контакт со типот. Првин нека биде на топло-ладно база т.е. прави се дека му даваш некаква надеж, но, секако, нека не биде тоа нешто пренападно т.е. нека е со избрани зборови за да не ја повреди толку девојката подоцна кога ќе чита (гледај да е пишана форма, евентуално снимен разговор). После, полека почни демек наивно да го потсетуваш на нешто, као „Еј, па ти тогаш и тогаш ми рече/направи ова/она.“ или „А, се сеќаваш ли на...?“ (нормално, не постојано само со прашања, да не примети дека си ко полицаец) за на тој начин да извлечеш признанија од него и да не може после да одрекува. Најпосле, нападни го со делот кај што ти си искористена во ситуацијата т.е. зошто не ти кажал за девојката, дали мисли дека фер постапил кон двете, немал ли грижа на совест кон никоја ау, бау...и уживај дури се глави со изговори. Ако ги користиш правите зборови, нема да се потребни повеќе од 2-3 разговори. Ама, мораш да си многу претпазлива и да делуваш природно за да не насети, имаат таквите стаж.

2. Девојката е лошо да ја известиш од причина што не се знаете и нема да верува на странец. Тука игра улога и факторот „заслепена од љубов“ (ако е), па ти само ќе испаднеш некоја што се меша. Наместо тоа, седни го другарот, објасни му ја ситуацијата и консултирајте се дали и како сакате да докажете дека Казанова шара наоколу. Никој не е будала да си ја гледа сестрата со рогови и кај што пати...а сигурно ако не за тебе, ќе се дознае за некоја трета, а дотогаш овој може и да ја венча и/или забремени девојкава, па ќе бидат бетер тие заврзлами. Ако братов се сложи на чекор 1 - супер, ако предложи подобра алтернатива - уште подобро.

3. Фино, лепо, со соберени докази, ја седнувате девојката, ѝ кажувате што и како, и ѝ покажувате докази. Јасно кажи си дека ти не си заинтересирана и дека и ти си испаднала изиграна ко и таа, и нагласи ѝ дека твоето било толку и понатака сами нека си решаваат.
Со среќа, што и да се решиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: escape and Saladin

Martina92

Нов член
28 октомври 2014
3
0
1
27
Јас и дечкоми одиме скоро 3 месеци тој има 21 година знам дека ме сака чувствувам а и кога сме заедно го покажува тоа се имам запознаено со сите другари и со родителите негови се запознавме пред некое време но има еден проблем.Многу ретко се слушаме јас ако му се јавам арно ако не дури вечерта некое време ќе му текни ќе ми пиши порака или на фб и тоа е.Не излегуваме многу често тој повеќе е со другарите.Имаме разговарано за тоа и вика дека ме сака не сака да ме изгуби.Кога ќе излеземе пошто јас не ги познавам многу неговите другари цело време е до мене ме држи за рака не ме остава ни малку сама.Стварно не знам во што е проблемот

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Јас и дечкоми одиме скоро 3 месеци тој има 21 година знам дека ме сака чувствувам а и кога сме заедно го покажува тоа се имам запознаено со сите другари и со родителите негови се запознавме пред некое време но има еден проблем.Многу ретко се слушаме јас ако му се јавам арно ако не дури вечерта некое време ќе му текни ќе ми пиши порака или на фб и тоа е.Не излегуваме многу често тој повеќе е со другарите.Имаме разговарано за тоа и вика дека ме сака не сака да ме изгуби.Кога ќе излеземе пошто јас не ги познавам многу неговите другари цело време е до мене ме држи за рака не ме остава ни малку сама.Стварно не знам во што е проблемот
И јас не знам кај гледаш проблем. :zelen
Поаѓам од себе дека не сакам зборување по телефон. Може таков е и дечкото. Постоиме и ние што ни е тортура кога треба да слушаме по 2-3 (па и повеќе :eek: ) пати дневно како некому му минува сосема обичен ден, па дури и се потресуваме кога ќе заѕвони телефонот. :D
Направете некој компромис за СМС и видување и супер сте.
Нецели три месеци се ептен свеж почеток. Не може да се очекува не знам колкава посветеност.
Уживај штом имате индивидуална слобода, подобро е тоа отколку парови кои веднаш стануваат гз и гаќи, па после да не биде ко колешка моја што едвај може за на факултет да ја добиеме пошто дечкото ѝ дозволува да користи само e-mail под услов тој прв да ги види пораките. :ladno

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec and BlackTulip