Љубовни проблеми

karolin4e

Нов член
12 ноември 2014
4
0
1
32
Не знам зошто, али ова некако ми дојди као не можеш да бидеш заљубен во личност ако претходно не си имал секс со неа. Just saying (think)
Иначе според твоево пишано не ми стои дека ни тебе тој премногу ти се свиѓа, ниту ти нему премногу му се свиѓаш. Е сеа да, криво ти е што и се додворува на другарка ти, пошто нели не го сакам тоа, ама сакам да биде мое. Тебе ти е тешко поради тоа што можно е ти да не си му единствената. Бидејќи веќе си се навикнала на неговата љубов, на неговите пораки, на неговото 'срцка-мрцка' и тако то. Батали, гледам на факултет си значи млада си имаш време, ќе најдиш некој по кој стварно ќе изгубиш глава и тогаш ќе знаиш дека то е то. Според ова што ти го опиша, според мене не си баш луда по него.

Не јас не реков дека треба да имаш секс со некого за да бидеш заљубен,туку треба да поминуваш време со него,да си во врска или сл,а тој после еден месец пишување и слушање ми вели сум заљубен.Затоа не ми беше за верување.Што се однесува до другарка ми,не го правам ова бидејќи ми е криво дека нејзе и пишал,ако сакаат да се заедно јас немам тука што да правам,само криво ми е што ако воопшто постои такво нешто да и пишува на другаркава мене ме лажел толку време.Не ми е јасно која би му била целта.А да сум луда по него како што велиш,не сум.Ама ми недостига неговото присуство,неговата прегратка,тој...Сакам да бидам со него,но секогаш кога ќе одлучев дека не треба да се сомневам во него излегуваше нешто што ме тераше да се предомислам(како на пр. ова со другаркава).

karolin4e

Нов член
12 ноември 2014
4
0
1
32
А не наведе какви емоции ти гаиш кон него..
Ти се свиѓа?
Заљубена си во него?
Љубоморна си поради тоа што почнал нешто со другарка ти?
Како ти го доживуваш него?
Од она што си го напишала не добив впечаток дека ти сакаш врска со него...Добив впечаток дека според тебе бил нападен со честите јавувања и некако дури и ти бил досаден.
Е сега не ми е јасно...за што бараш помош? Сакаш да го вратиш?
Ти недостига ТОЈ или ти недостига само неговото внимание (кое очигледно ти годи)?

Секако дека ми се свиѓа,иначе немаше воопшто да се замарам.Никогаш не ми бил досаден напротив сакам да сум во негово присуство.Ми недостига,сакам да го видам,да го гушнам,ама незнам што да правам.Не сакам да излезе дека молам за него,а тој да ме лажел цело време.Еве неколку пати откако се оддалечивме му имам звонето,пишано,разговаравме накратко.Овој викенд додека бев дома му се јавив за на кафе ама тој беше на работа,а јас другата ден морав да си одам и така остана.Со тоа што го барав неколку пати,додека тој не ме бараше сакав да му кажам дека не ми е сеедно што испадна вака,ама готово,се откажувам,сега оставам на него.Ако ништо друго сакав да ја разјаснам ситуацијава со другаркава да знам кој лаже во случајов,ама... :/

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Што да правам со еден лигуш на кој по се изгледа не му е доволна женската па си бара и други. Дали да го разоткријам пред женска му или да се разберам на само со него? Патем женска му е сестра на мој другар, немав појма до пред саат време.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Што да правам со еден лигуш на кој по се изгледа не му е доволна женската па си бара и други. Дали да го разоткријам пред женска му или да се разберам на само со него? Патем женска му е сестра на мој другар, немав појма до пред саат време.
Мислам дека немаш никаква врска со девојка му...причина плус да не ја повредуваш и тревожиш е што е сестра на твој другар...
Разбери си се на само со лигушот и готово...ако не се тргне тогаш можеш да му сугерираш на другар ти за да ја заштити сестра му..
Во такви ситуации сигурна сум дека повеќе би го послушала и би му верувала на братот отколку на некој рандом лик...

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Мислам дека немаш никаква врска со девојка му...причина плус да не ја повредуваш и тревожиш е што е сестра на твој другар...
Разбери си се на само со лигушот и готово...ако не се тргне тогаш можеш да му сугерираш на другар ти за да ја заштити сестра му..
Во такви ситуации сигурна сум дека повеќе би го послушала и би му верувала на братот отколку на некој рандом лик...
Не сакам да ја повредам неа сепак она не е ни малку крива, а не сакам ни на другаров да кажам оти од кај да знам што за личност е она, он секако ќе ја заштити ама она ако е вљубена во овој зар брат си да го слуша плус другиов ќе одрекува и на крај јас виновна (ете затоа не сакам вакви работи) или па ради моја вина ќе се скараат брат и сестра тоа не можам да си го дозволам. А овој ќе види убаво нема да го оставам туку така ама сакам некако да го натерам сам да си признае ама не знам како пошто на него уствари и воопшто не му е гајле за тоа што го прави.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Не сакам да ја повредам неа сепак она не е ни малку крива, а не сакам ни на другаров да кажам оти од кај да знам што за личност е она, он секако ќе ја заштити ама она ако е вљубена во овој зар брат си да го слуша плус другиов ќе одрекува и на крај јас виновна (ете затоа не сакам вакви работи) или па ради моја вина ќе се скараат брат и сестра тоа не можам да си го дозволам. А овој ќе види убаво нема да го оставам туку така ама сакам некако да го натерам сам да си признае ама не знам како пошто на него уствари и воопшто не му е гајле за тоа што го прави.
Тој нема сам да признае пред сите, макар и сама да му кажеш дека знаеш, или да го отркиеш пред другите. Ја би ја седнала девојката и другарот твој што и е брат и на двајцата би им кажала вака и вака, факти би приложила ако имам, и би им рекла ви кажувам на двајцата бидејќи несакам никој да е повреден од вас, иако еден ќе замине повреден. Настрана од тоа нема многу што да направиш , вака си искрен пријател.

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Тој нема сам да признае пред сите, макар и сама да му кажеш дека знаеш, или да го отркиеш пред другите. Ја би ја седнала девојката и другарот твој што и е брат и на двајцата би им кажала вака и вака, факти би приложила ако имам, и би им рекла ви кажувам на двајцата бидејќи несакам никој да е повреден од вас, иако еден ќе замине повреден. Настрана од тоа нема многу што да направиш , вака си искрен пријател.
Ова е доста паметно ама како што реков не знам што карактер има девојката, пази ја сум таа со која ја изневерил, а стварно немав појма дека е во врска бар тој период после дознав и се повлеков, а тек вчера дознав дека таа е уствари сестра на другар. Да беше некоја друга немаше воопшто да се замарам и така се повлеков од целава ситуација, ама вака многу ми е глупо прво спрема другаров, второ жал ми е за сестра му зашто да ја изневеруваат некои самобендисани будали. А сигурно не сум била единствена со која ја изневерил. Туку зборот ми е еве ќе ги соберам ќе им кажам се и што ако оваа ми рипне, ќе треба да се тепаме и брукаме за некоја будала. Не сакам такви работи не вреди плус во секој случај ќе испаднам виновна.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Ова е доста паметно ама како што реков не знам што карактер има девојката, пази ја сум таа со која ја изневерил, а стварно немав појма дека е во врска бар тој период после дознав и се повлеков, а тек вчера дознав дека таа е уствари сестра на другар. Да беше некоја друга немаше воопшто да се замарам и така се повлеков од целава ситуација, ама вака многу ми е глупо прво спрема другаров, второ жал ми е за сестра му зашто да ја изневеруваат некои самобендисани будали. А сигурно не сум била единствена со која ја изневерил. Туку зборот ми е еве ќе ги соберам ќе им кажам се и што ако оваа ми рипне, ќе треба да се тепаме и брукаме за некоја будала. Не сакам такви работи не вреди плус во секој случај ќе испаднам виновна.
Е па тогаш повлечи си се и ич не се замарај...зашто и вака и онака си во незавидна положба, па како што рекол еден филозоф “Најдобрата акција што можеш да ја превземеш, е да не превземеш ништо“... Уживај си а тие како сакаат нека си ги решаваат проблемите (зашто факт е дека таа ќе дознае со кого си има врска, само е прашање на време)...
На крајот на краиштата, тој е идиот (тоа сите го заклучивме), така да, да не си била ти ќе била некоја друга...

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Кога тогаш ќе си испадне на виделина, но не е баш едностано па и скрос да се оттргнеш во зависност од тоа колку сте верни другари со брат и. Од друга страна од каде се знае дека девојката не знае дека он ја вара, можеби си знае, или можеби сумља нешто. You did the crime now do the time- прва опција. Втора е како што рече @LittleButterfly повлечи се и не се замарај. Мислам дека секогаш помага тоа да се ставиш во туѓи чевли , ако ти беше девојката како сакаш и дали сакаш некој да ти каже?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Кога тогаш ќе си испадне на виделина, но не е баш едностано па и скрос да се оттргнеш во зависност од тоа колку сте верни другари со брат и. Од друга страна од каде се знае дека девојката не знае дека он ја вара, можеби си знае, или можеби сумља нешто. You did the crime now do the time- прва опција. Втора е како што рече @LittleButterfly повлечи се и не се замарај. Мислам дека секогаш помага тоа да се ставиш во туѓи чевли , ако ти беше девојката како сакаш и дали сакаш некој да ти каже?
Па не сме баш најблиски со брат и, ама имам почит спрема човекот и стварно ми е глупо што вака испадна.
Можно е, но пошто малку се распрашав од околу да знам што и како се случува и дознав дека она живее кај него, така да малку не ми има логика да сумља или да знае дека ја вара и да продолжи да биде со него па и кај него.
Првава опција ќе ја рипнам така да по се изгледа ќе се задржам на втората опција само може два три збора би му рекла на него колку на мене да ми олесни за тоа што буквално ме искористи бар така се осеќам и после тоа секој по својот пат, пошто кога ќе размислам подобро ако земам да се мешам и да им солам памет какви се само ќе се усложни работата и себеси ќе си наштетам.
Не можам да стигнам до тој степен да бидам нечија девојка од ваквиве будали, си бараш дечко, а у пакет и гратис девојка добиваш :eek шала на страна :D доколку ете се најдам у таква ситуација да ме изневеруваат нормално дека би сакала да ми кажат језда додека ми кажат они ја веќе ќе си знам. :D

пошарено мислење амин :D