Љубовни проблеми

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Па и престој не ти е мала работа мислам пола работа е завршена, а за јак бизнис па и во МКД да видиш да не веруваш. Ај разликава не ви е многу пошто памтам пишуваше еднаш дека си била и со +10 постар па ете ко што гледам малце си се опаметила ама не баш.
Од лично искуство НЕ ВЕРУВАЈ НА МАЖИВЕ трчи лажи се сите. Па уште па и кога ќе налетаат на некоја наивна, лесен плен.
Друго викаш бил 4 години со девојката, ми секое живо суштество сака промена посебно кога е така по тазе, а ти баш ко сервирана си му дошла. Лесно е да каже дека те сака, да глуми дека те сака, а уствари кузнај какви планови си крои човекот у главата.

Донекаде имаш право. Како што рече дека треба време и трпение од моја страна а не да урлам на секој пет минути така ќе сторам. И ќе си се осамостојам и ќе бидам човек на место. Ако е судено ќе сме заедно и ако му значам.

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Се` уште веруваш во бајките створени под изговор дека он е со неа само заради прарите, но единствено со тебе е ради љубов? Ај да почнеме аналитички од крајот. Тој ти рекол дека е со неа ради пари и all that jazz и дека она го контролира целосно. Мислам дека е доволно зрел ако сака да не биде со неа, да спакува куферите и да замине. Така да изговорот „она мене ме контролира и јас сум со неа исључиво ради парите“ не пали. Он уште од старт си ги стаил приоритетите и досега се има искачено до одредена скала каде гледа малце од високо кон тебе. Давањето до знаење на принцип на трпение, чекање итн во денешни рамки не пали, посебно ако тој е во посериозна врска со некоја склопена за него а ти си му била некоја авантура. Со други зборови, ако бараш од него врска, ако се надеваш дека сето она што тој го прави е вистина, очекувај тоа што го прави на неа истото да го направи и на тебе. Сето друго што го тераш ќе личи на авантура кое нема шанса да се круниса со сериозна врска. Ако тоа го бараш од него, пеки - терај вака.

Сите поклони и пари што ги дала за време на врската кога чула од него дека ја остава ги сака назад. Мора нели период да помине да и врати се. Јас ќе се надевам. А ако не биде ништо и дознаам друго нешто - едно искуство повеќе. Иако ова е прво искуство со зафатен да сум

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Донекаде имаш право. Како што рече дека треба време и трпение од моја страна а не да урлам на секој пет минути така ќе сторам. И ќе си се осамостојам и ќе бидам човек на место. Ако е судено ќе сме заедно и ако му значам.
Ете гледаш како си знаеш, тоа што си е твое ќе си дојде кај тебе, само што и да дојде провери го, за секој случај и не се замарај :)

• Ми се допаѓа
Реакции: FallenAngel

Hristina12

Нов член
28 октомври 2014
1
0
1
27
со едно машко се запознавме пред 4 месеци се гледавме а еве сега 2 недели веќе сме во врска.Супер се однесува спрема мене ми се јавува излегуваме за викенд заедно но сите ми викаат дека нема сериозни намери дека сака само да ме искористи да ме легне и дека бил женкар, а мене не ми изгледа по однесувањето за таков и се ми е измешано незнам што да мислам.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
со едно машко се запознавме пред 4 месеци се гледавме а еве сега 2 недели веќе сме во врска.Супер се однесува спрема мене ми се јавува излегуваме за викенд заедно но сите ми викаат дека нема сериозни намери дека сака само да ме искористи да ме легне и дека бил женкар, а мене не ми изгледа по однесувањето за таков и се ми е измешано незнам што да мислам.
Take it easy, сепак е нова врската, немораш ништо да правиш само се ќе си излезе, за да те легне е мн рано на 2 недели врска, или ја сум по старомодна па би ти рекла не го прави тоа. Можеш да разговараш со него, отворено на пивце винце , отвори тема за стари врски, мувања или слично, прашај што е разликата од предходни со тебе. Ако мота ќе можеш полесно да го прочиташ во отворен муабет меѓу вас двајцата. Сепак туѓите мислења се-Туѓи
Гуд лак

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
А да си го чуваш дечкото, батали што велат другите. Просто уживајте, тој ако сака да те легне ќе чека 2 недели, да бе, мало морген.

• Ми се допаѓа
Реакции: vozrasen and belabelina

belabelina

Истакнат Член
6 ноември 2014
94
25
318
36
Oхрид
И јaс сум билa вo сличнa ситуација и сеуште ми се свиѓa сaмo што oвoј немa девoјкa е oвa е уште потрагично така дa не се зaмaрaј што е твoе ке си дoјде

А да си го чуваш дечкото, батали што велат другите. Просто уживајте, тој ако сака да те легне ќе чека 2 недели, да бе, мало морген.
Вo прaвo е aкo имал тaквa нaмерa ке ти кaжел пo втoрoтo гледaјне кaкo што мене ми се случи.А тие што ти кажуваат декa е женкaр сигурно им е кривo зaтoa ако ти е убaвo сo него терaј

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: vozrasen

karolin4e

Нов член
12 ноември 2014
4
0
1
32
Здраво на сите.Ми треба ваше мислење во врска со едно момче.Значи со детево се знаеме уште пред 3-4 години,(ништо посебно онака што правиш како си)и од секогаш ми бил интересен нз од која причина,но никогаш не мислев дека би имале нешто.Меѓутоа почетокот на ова лето,негде јунито случајно дојдовме во муабет,ми побара број,почнавме повеќе да се дружиме и излеговме.Се помина супер,вечерта ми пиша и порака дека одлично си поминал и детево почна се почесто и почесто да ми се јавува.Мислев дека можеби тоа е претерано,дека ако комуницираме толку уште пред да биде нешто ќе ни се здосади,но ништо не му реков.На почетокот ми вртеше од околу муабети дека му се свиѓам,но потоа дирекно почна да ми кажува дека бил заљубен во мене и дека сака да бидеме заедно.Една вечер кога правевме муабет за тоа јас му кажав дека не верувам така лесно,дека не можеш да бидеш заљубен во некој со кого не си бил и да почекаме да видиме како ќе се одвиваат работите понатака.Се согласи.Ништо не се промени,повторно ми се јавуваше секој ден,се почесто и почесто,ми се обраќаше со срцка,злато..и една вечер незнам како се случи се смувавме,ама бидејќи и јас и тој сме на факултет и работиме не можевме да се гледаме толку често бидејќи кога тој ќе беше слободен јас имав работа,кога јас ќе бев слободна тој беше зафатен.За викенд кога ќе се вратев јас дома,ако бидам негде,а тој беше на работа ако не можевме да се видиме,секогаш после доаѓаше каде што сум јас за да ме види,ама бидејќи секогаш бевме опкружени со мн луѓе околу нас,разговаравме на дистанца онака како да нема ништо меѓу нас.Постојано се слушавме на тел.,ми кажуваше дека му недостигам,дека ме сака,а јас за да не бидам повредена стоев на дистанца и поради тоа неколку пати ми викаше ти се зафркаваш со мене.Му реков дека не е така и ќе зборуваме кога ќе се вратам дома.Ама тој момент никако да дојде бидејќи кога јас се вратив дома тој беше заминат на факултет.Во меѓувреме една другарка ми кажа дека и пишувал на фб и на неа нешто као:дали ќе излагаш викендов да се видиме,таа кога ќе му рекла а ќе одиш да се видиш со некоја и велел не бе немам никоја сега и сл.(другаркава знае дека ми се пушта детево,меѓутоа не знае дека се смувавме).Па тоа мене ми асоцира на пуштање така да навистина не знам која би му била целта на детево да ни се пушта на двете,а знае дека се дружиме.Последниве две недели веќе и не ми се јавува така чесно,ниту ми пишува на фб.Последниот пат кога ми се јави нормално си правевме муабет како ништо да не се случило,само ми кажа дека периодов му бил некако депресивен,незнаел зошто и не ми се обраќаше на начинот на кој ми се обраќаше претходно.Навистина незнам што да мислам,дали можеби на некој начин му здосади тоа што немавме можност да се видиме и да зборуваме или можеби во прашање е некоја др.Незнам дали да го барам или да оставам вака како што е.Како да постапам? Што мислите вие??? :/

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Здраво на сите.Ми треба ваше мислење во врска со едно момче.Значи со детево се знаеме уште пред 3-4 години,(ништо посебно онака што правиш како си)и од секогаш ми бил интересен нз од која причина,но никогаш не мислев дека би имале нешто.Меѓутоа почетокот на ова лето,негде јунито случајно дојдовме во муабет,ми побара број,почнавме повеќе да се дружиме и излеговме.Се помина супер,вечерта ми пиша и порака дека одлично си поминал и детево почна се почесто и почесто да ми се јавува.Мислев дека можеби тоа е претерано,дека ако комуницираме толку уште пред да биде нешто ќе ни се здосади,но ништо не му реков.На почетокот ми вртеше од околу муабети дека му се свиѓам,но потоа дирекно почна да ми кажува дека бил заљубен во мене и дека сака да бидеме заедно.Една вечер кога правевме муабет за тоа јас му кажав дека не верувам така лесно,дека не можеш да бидеш заљубен во некој со кого не си бил и да почекаме да видиме како ќе се одвиваат работите понатака.
Не знам зошто, али ова некако ми дојди као не можеш да бидеш заљубен во личност ако претходно не си имал секс со неа. Just saying (think)
Иначе според твоево пишано не ми стои дека ни тебе тој премногу ти се свиѓа, ниту ти нему премногу му се свиѓаш. Е сеа да, криво ти е што и се додворува на другарка ти, пошто нели не го сакам тоа, ама сакам да биде мое. Тебе ти е тешко поради тоа што можно е ти да не си му единствената. Бидејќи веќе си се навикнала на неговата љубов, на неговите пораки, на неговото 'срцка-мрцка' и тако то. Батали, гледам на факултет си значи млада си имаш време, ќе најдиш некој по кој стварно ќе изгубиш глава и тогаш ќе знаиш дека то е то. Според ова што ти го опиша, според мене не си баш луда по него.

• Ми се допаѓа
Реакции: belabelina and MATEJA

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Самоувереноста ти е некако нејасна со тоа како имаш наведено во текстов,ти некако без љубов си сакала да пробаш што ќе биде со вас и повторно на дистанца,немаш никаква блискоста со дечково,не требало толку да мислиш,ако комуницираш многу ќе ви се здосди,можеби повеќе ќе се родеше љубов,од кај да знаеш.Според мене,недостасува доволно љубов за оваа врска,а без љубов,нема добра иднина.

• Ми се допаѓа
Реакции: belabelina