Здраво на сите.Ми треба ваше мислење во врска со едно момче.Значи со детево се знаеме уште пред 3-4 години,(ништо посебно онака што правиш како си)и од секогаш ми бил интересен нз од која причина,но никогаш не мислев дека би имале нешто.Меѓутоа почетокот на ова лето,негде јунито случајно дојдовме во муабет,ми побара број,почнавме повеќе да се дружиме и излеговме.Се помина супер,вечерта ми пиша и порака дека одлично си поминал и детево почна се почесто и почесто да ми се јавува.Мислев дека можеби тоа е претерано,дека ако комуницираме толку уште пред да биде нешто ќе ни се здосади,но ништо не му реков.На почетокот ми вртеше од околу муабети дека му се свиѓам,но потоа дирекно почна да ми кажува дека бил заљубен во мене и дека сака да бидеме заедно.Една вечер кога правевме муабет за тоа јас му кажав дека не верувам така лесно,дека не можеш да бидеш заљубен во некој со кого не си бил и да почекаме да видиме како ќе се одвиваат работите понатака.Се согласи.Ништо не се промени,повторно ми се јавуваше секој ден,се почесто и почесто,ми се обраќаше со срцка,злато..и една вечер незнам како се случи се смувавме,ама бидејќи и јас и тој сме на факултет и работиме не можевме да се гледаме толку често бидејќи кога тој ќе беше слободен јас имав работа,кога јас ќе бев слободна тој беше зафатен.За викенд кога ќе се вратев јас дома,ако бидам негде,а тој беше на работа ако не можевме да се видиме,секогаш после доаѓаше каде што сум јас за да ме види,ама бидејќи секогаш бевме опкружени со мн луѓе околу нас,разговаравме на дистанца онака како да нема ништо меѓу нас.Постојано се слушавме на тел.,ми кажуваше дека му недостигам,дека ме сака,а јас за да не бидам повредена стоев на дистанца и поради тоа неколку пати ми викаше ти се зафркаваш со мене.Му реков дека не е така и ќе зборуваме кога ќе се вратам дома.Ама тој момент никако да дојде бидејќи кога јас се вратив дома тој беше заминат на факултет.Во меѓувреме една другарка ми кажа дека и пишувал на фб и на неа нешто као:дали ќе излагаш викендов да се видиме,таа кога ќе му рекла а ќе одиш да се видиш со некоја и велел не бе немам никоја сега и сл.(другаркава знае дека ми се пушта детево,меѓутоа не знае дека се смувавме).Па тоа мене ми асоцира на пуштање така да навистина не знам која би му била целта на детево да ни се пушта на двете,а знае дека се дружиме.Последниве две недели веќе и не ми се јавува така чесно,ниту ми пишува на фб.Последниот пат кога ми се јави нормално си правевме муабет како ништо да не се случило,само ми кажа дека периодов му бил некако депресивен,незнаел зошто и не ми се обраќаше на начинот на кој ми се обраќаше претходно.Навистина незнам што да мислам,дали можеби на некој начин му здосади тоа што немавме можност да се видиме и да зборуваме или можеби во прашање е некоја др.Незнам дали да го барам или да оставам вака како што е.Како да постапам? Што мислите вие??? :/