Љубовни проблеми

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Незнам дали да го барам или да оставам вака како што е.Како да постапам? Што мислите вие??? :/
А не наведе какви емоции ти гаиш кон него..
Ти се свиѓа?
Заљубена си во него?
Љубоморна си поради тоа што почнал нешто со другарка ти?
Како ти го доживуваш него?
Од она што си го напишала не добив впечаток дека ти сакаш врска со него...Добив впечаток дека според тебе бил нападен со честите јавувања и некако дури и ти бил досаден.
Е сега не ми е јасно...за што бараш помош? Сакаш да го вратиш?
Ти недостига ТОЈ или ти недостига само неговото внимание (кое очигледно ти годи)?

Nataly

Нов член
14 ноември 2014
1
0
1
31
Со сегашниот партнер околу една година комунициравме и се дружевме а сега сме заедно 3 месеци. Но проблемот e тоа што некако ни се изменија односите т.е тој стана поладен спрема мене и поретко комуницираме. Пред 3 недели се видовме и разговаравме за тој проблем и ми рече:Jaс не сум бил обврзан на тој начин да имам сериозна врска,туку само да се гледам онака без обврска.Јас гледам и сум свесен дека тоа е нечовечно што ти го правам,се однесувам како да имам 15 год. те повредувам и ти е тешко,но ете ти го реков проблемот и за тоа би сакал да ми дадеш време да променам некој работи кај мене но да продолжиме со комуникацијата. Јас го прашав да не има некои нерасчистени чувства или сл. и на тоа ми речe:Со минатото ми е се разрешено. Со бившата што ми беше пред 3 години имам комуникација нема што да те лажам но пријателски однос бидејќи ако ја сакам ќе бидам со неа а не со тебе да разговарам а исто и со таа што ми беше пред некој месец.
И од кога разговаравме кога комуницираме кога не и не знам што да правам. Го прашав како му оди ми рече дека пополека се ќе се среди и дека кога ќе се видиме ќе разговараме на таа тема не преку фб. Ве молам за совет бидејќи викендот би требало да се видиме а многу ми значи и страв ми е да не сака да прекинеме.
Извинете за одвоеното време. Поздрав! :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Со сегашниот партнер околу една година комунициравме и се дружевме а сега сме заедно 3 месеци. Но проблемот e тоа што некако ни се изменија односите т.е тој стана поладен спрема мене и поретко комуницираме. Пред 3 недели се видовме и разговаравме за тој проблем и ми рече:Jaс не сум бил обврзан на тој начин да имам сериозна врска,туку само да се гледам онака без обврска.Јас гледам и сум свесен дека тоа е нечовечно што ти го правам,се однесувам како да имам 15 год. те повредувам и ти е тешко,но ете ти го реков проблемот и за тоа би сакал да ми дадеш време да променам некој работи кај мене но да продолжиме со комуникацијата. Јас го прашав да не има некои нерасчистени чувства или сл. и на тоа ми речe:Со минатото ми е се разрешено. Со бившата што ми беше пред 3 години имам комуникација нема што да те лажам но пријателски однос бидејќи ако ја сакам ќе бидам со неа а не со тебе да разговарам а исто и со таа што ми беше пред некој месец.
И од кога разговаравме кога комуницираме кога не и не знам што да правам. Го прашав како му оди ми рече дека пополека се ќе се среди и дека кога ќе се видиме ќе разговараме на таа тема не преку фб. Ве молам за совет бидејќи викендот би требало да се видиме а многу ми значи и страв ми е да не сака да прекинеме.
Многу може да значи ова...
Може да значи дека е прелаз од една врска (вашата) во друга (со некоја нова за која не сака да збори).
Може и да значи дека стварно не знае што сака. Фер работа е што донекаде ти ги кажува неговите чувства а не игра фин и заљубен за да денот суден кога ќе дојде не те шутне. Тоа што ти треба да го напраиш е да се стрпиш до викендов и да видиш како би се одвивале работите до тогаш. Една од најтешките работи е што можно е (најверојатно) типот и после тоа да ја развлече статус кво состојбата, а сепак фер би било барем да те пушти, а тебе секако тука ти е најтешко пошто ти си таа „зафатената на емоции“ страна. Но знаеш како викаат - оној што љубел секогаш има право да се налути. Притисокот е нормален ако не добиваш никакви импулси од дечкото, знаци на некаков живот. Ако нема после тоа никаков простор за разговор од негова страна, ќе мораш самата да прекинеш. Тешко е, многу потешко отколку некој кога би те шутнал и би знаела на што си, затоа што тука тлее работата, но тоа сфати го како искуство + за таквите личности. Следниот што ќе следи ќе биде сосема различна приказна од овој.

• Ми се допаѓа
Реакции: Nataly

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
“Don’t spend your time on and give your heart to any guy who makes you wonder about anything
related to his feelings for you”
Greg Behrendt, He's Just Not That Into You: The No-Excuses Truth to Understanding Guys

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Се работи за гомненце кое треба веднаш да добие црвен картон.
Каква црна пауза во врска(facepalm), шо демек едната страна е ларва па каде и да е ќе се претвори во пеперутка после паузата? Колку деградирачки делува кон оној кон кого е упатен таков предлог е страшно.
Друго што е страшно тоа што викаш дека ликот многу ти значи. Јасно дека емоциите знаат да направат хаос во умот но на крај мора да стапи на сцена разумот. Запрашај се дали ти значи некој кој сака само секс и ништо повеќе со тебе, да си биде слободен да се гледа со други женски а тебе да те бара само кога ќе му е досадно `рачно` да си заврши работа. Ако таков `дил` ти е прифатлив онда е се во ред. Ако не ти е (барем според напишаното изгледа дека не е) тогаш батали го што побрзо.

Самото тоа што свесно ти кажува дека те повредува упатува на можна социопатија. Едноставно ликот има низок емоционален праг и никогаш нема да те `засака`. Која е најтрагичната женска грешка? Кога се во врска со дебил се убедуваат самите себе дека ќе го променат, дека ќе му го дотераат умот, има да им јаде од рака еден ден. Немој да се залажуваш со тоа, батали го, преболи го и најди си некој кој нема да те повредува (освен ако немаш мазохистичка црта, тогаш е сосема во ред да останеш со него:))

Се извинувам за епитетите :zelen

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Со сегашниот партнер околу една година комунициравме и се дружевме а сега сме заедно 3 месеци. Но проблемот e тоа што некако ни се изменија односите т.е тој стана поладен спрема мене и поретко комуницираме. Пред 3 недели се видовме и разговаравме за тој проблем и ми рече:Jaс не сум бил обврзан на тој начин да имам сериозна врска,туку само да се гледам онака без обврска.Јас гледам и сум свесен дека тоа е нечовечно што ти го правам,се однесувам како даи имам 15 год. те повредувам и ти е тешко,но ете ти го реков проблемот и за тоа би сакал да ми дадеш време да променам некој работи кај мене но да продолжиме со комуникацијата. Јас го прашав да не има некои нерасчистени чувства или сл. и на тоа ми речe:Со минатото ми е се разрешено. Со бившата што ми беше пред 3 години имам комуникација нема што да те лажам но пријателски однос бидејќи ако ја сакам ќе бидам со неа а не со тебе да разговарам а исто и со таа што ми беше пред некој месец.
Да ти кажам се наоѓав во слична, да не речам идентична позиција. Дечкото не знаеше што сака, после два месеци врска скроз стана незаинтересиран, наводно не знаел што сака бла, бла. Убаво ги опиша Саладин двете можни ситуации исто и дека донекаде е фер тоа што ти кажал отворено дека му требало време. Јас колку што сфатив 3 недели веќе го чекаш Господинот да си се среди, мислам дека дури и предолго го чекаш, ако викендов што ќе се видите пак е незаинтересиран биди таа што ќе има карактер, бидејќи тој очигледно нема, и прекини. Потполно те разбирам и знам како се чувствуваш ама ајде бе сега играчки ќе си играме денес сме заедно утре не знам што сакам. Да сум на твое место а бев ќе му речам нека си се средува тој ама мене да не ме бара,што ќе чекам сега јас за да тој конечно сфати што сака да прави со животот???|-( И ќе ти кажам заслужуваш некој што ќе те сака, некој што ќе му е страв да не те загуби а не некој кој ти вели да му дадеш време да се среди. А и можно е од кога ќе покажеш карактер и ќе прекинеш дечково сам да те моли да се смирите е тоа исто ми е пресмешно бидејќи некои луѓе сакаат да имаат преголемо внимание и кога ти ќе станеш незаинтересираниот после тие молат.:|

Reigns

Нов член
27 април 2014
2
0
1
36
Да не навлегувам длабоко во мојот проблем ако воопшто може и така да се нарече,се работи за девојка за кој што сум заинтересиран со која што се упознавме на интересен начин. Првата средба помина онака нормално во муабет но и во флертување од моја страна бидејќи мислев дека ќе успеам уште од прва да ја освојам,но не успеав. После таа средба искрено не очекував пак да прифати да се видиме но после некое време успеавме пак да се договориме,за разлика од првиот пат овој пат многу по опуштено поминавме и многу поинтересно иако ми даде дознаење да не пробувам и тој пат да направам нешто...демек се помина убаво но некако како да сакаше повеќе да ме упознае. Помина некое време од таа средба и се е ок си пишуваме се слушаме и се тоа но незнам кога да го направам наредниот чекор,незнам како да постапам...дали можеби треба да почекам уште некое време и да ја викнам пак да се видиме ? сигурен сум дека и се допаѓам....

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Да не навлегувам длабоко во мојот проблем ако воопшто може и така да се нарече,се работи за девојка за кој што сум заинтересиран со која што се упознавме на интересен начин. Првата средба помина онака нормално во муабет но и во флертување од моја страна бидејќи мислев дека ќе успеам уште од прва да ја освојам,но не успеав. После таа средба искрено не очекував пак да прифати да се видиме но после некое време успеавме пак да се договориме,за разлика од првиот пат овој пат многу по опуштено поминавме и многу поинтересно иако ми даде дознаење да не пробувам и тој пат да направам нешто...демек се помина убаво но некако како да сакаше повеќе да ме упознае. Помина некое време од таа средба и се е ок си пишуваме се слушаме и се тоа но незнам кога да го направам наредниот чекор,незнам како да постапам...дали можеби треба да почекам уште некое време и да ја викнам пак да се видиме ? сигурен сум дека и се допаѓам....
Ако си толку сигурен, фино лепо да ја прашаш за дејт ? Нема што да изгубиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Reigns

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Можеш да почекаш едно два три месеца,па потоа викни ја.....ако прифати тоа значи-Љубовта е голема:rofl

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Прашуваш за наредниот чекор а веќе си напраил 3-4.
Ако после 5тиот се врти работата у круг, најверојатно и после 6тиот ќе се врти на исто. Пробак некаде кај 8миот пат да си речеш дека не иде работата. Па на деветиот ако не, напраи нешто иновативно. Десетиот ваљда ќе упали... или беше единаесетиот.

Да ти ускратам - чупево не сака да има ништо сериозно со тебе. Интересен си колку да си попунува време. Чим од втора не запалило, никад не запалува, освен ако не се гледате секој ден у клас или пред влез.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider