Љубовни проблеми

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
па сеа за четот ...нее :D ама ви кажувам дека многу муабети...па де срциња на секое чао мао...вакви као нешто љубовни песни да ги кажам ...-иначе сеа у прва се запознавме заедно у клас... и у клас пројадоа трици одма нешто заедно ..демек ова она...

Не.не без чет ништо..
А оти едноставно не оставиш се онака да си проаѓа без форсирања,нели е убаво чувството коа си се меркате на час по математика,па на одмор коа ве зезаат (извини,коа јадат трици),па коа ќе поделите кифла на голем одмор...:D Остај таа да ти даде некој постабилен знак дека те свиѓа,или па ако не ти се чека покани ја на кино :D Или немора на кино,одете у зоолошка :D:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and marinium

marinium

Полноправен Член
9 септември 2013
56
7
8
26
Не.не без чет ништо..
А оти едноставно не оставиш се онака да си проаѓа без форсирања,нели е убаво чувството коа си се меркате на час по математика,па на одмор коа ве зезаат (извини,коа јадат трици),па коа ќе поделите кифла на голем одмор...:D Остај таа да ти даде некој постабилен знак дека те свиѓа,или па ако не ти се чека покани ја на кино :D Или немора на кино,одете у зоолошка :D:D

хах добра си... :D ...фала xD :D

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
не е баш љубовен проблем ..али еве ...значи девојчево ми после нешто уа на чет глупости еве ми праќа песна
Give me love. и сеа сакам вака да ве прашам за совет ..можда нешто да има.сака да искаже онака или...иначе девојчево мислам :S дека ми се свиѓа.. можда малце глупо ова....али баш сум неккаако у дилема и предходно имаше нешто вака муабети песни со неа па затоа...
фала

Викни ја на кафе/чај/сок/пиво некаде, ако прифати значи дека има нешто да ти каже или сака нешто со тебе, ако одбие значи дека не сака ништо со тебе, трето нема.
Ако прифати, значи дека ти и она сте на иста маса, пиете нешто, разговарајте за општ муабет, потоа ако напрај тишина и залапај ја, без срам, има ризик за одбивање али ти си го направил и си и кажал што сакаш директно а не преку песни, пораки, фб и слично.

Со среќа

Butterfly^^

Истакнат Член
7 јануари 2013
239
271
373
Е вака сега .. Мојот проблем се однесува на мојот бивши дечко. Убаво ни беше заедно. Траеше околу 6 месеци , и за тиа 6 месеци 2 пати прекинавме и пак се смиривме. Останавме на здраво.Не можам да го избегнам имаме заеднички пријатели.После некои 6 месеца пак ми се јавува , и ми пише на фејсбук и се и сешто. Му дадов до знаење дека не сакам да се смирам пошто никоаш не одам на трета среќа. Мислам дека да требаше да биде ќе беше. Е сеа и покрај тоа он пак продолжува може не директно , али индиректно. Јас не знам како да се поставам. Свесна сум дека не знам што сакам и во никој случај не сакам да се зезам. Па баш заради тоа и не сакам да се смириме. Ама длабоко во себе ми недостигаат моментите поминати со него.

• Ми се допаѓа
Реакции: marinium

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Е вака сега .. Мојот проблем се однесува на мојот бивши дечко. Убаво ни беше заедно. Траеше околу 6 месеци , и за тиа 6 месеци 2 пати прекинавме и пак се смиривме. Останавме на здраво.Не можам да го избегнам имаме заеднички пријатели.После некои 6 месеца пак ми се јавува , и ми пише на фејсбук и се и сешто. Му дадов до знаење дека не сакам да се смирам пошто никоаш не одам на трета среќа. Мислам дека да требаше да биде ќе беше. Е сеа и покрај тоа он пак продолжува може не директно , али индиректно. Јас не знам како да се поставам. Свесна сум дека не знам што сакам и во никој случај не сакам да се зезам. Па баш заради тоа и не сакам да се смириме. Ама длабоко во себе ми недостигаат моментите поминати со него.[/quot
Се додека не знаеш што сакаш , прави како срцето ти зборува. А ако не се зезаш сега , кога ќе се зезаш...На возрасни години не личи многу да се зезаш.
Ако досега не си одела на трета среќа, обиди се да го прекршиш правилото и да видиш дали сеуште тоа важи. Можеби така ќе дознаеш што сакаш.
Ако нешто било убаво , веројатно ќе биде пак убаво... Уживај во своите години , но со ум. Со среќа!

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Е вака сега .. Мојот проблем се однесува на мојот бивши дечко. Убаво ни беше заедно. Траеше околу 6 месеци , и за тиа 6 месеци 2 пати прекинавме и пак се смиривме. Останавме на здраво.Не можам да го избегнам имаме заеднички пријатели.После некои 6 месеца пак ми се јавува , и ми пише на фејсбук и се и сешто. Му дадов до знаење дека не сакам да се смирам пошто никоаш не одам на трета среќа. Мислам дека да требаше да биде ќе беше. Е сеа и покрај тоа он пак продолжува може не директно , али индиректно. Јас не знам како да се поставам. Свесна сум дека не знам што сакам и во никој случај не сакам да се зезам. Па баш заради тоа и не сакам да се смириме. Ама длабоко во себе ми недостигаат моментите поминати со него.
Секогаш ќе ти недостасуваат некои од моментите кога сте биле заедно. Тогаш ви било убаво и на двајцата, тука нема ништо чудно и погрешно.

Друга е работата. Ти му имаш дадено до знаење... Како? Дали суптилно/ недоволно за да тој и недоволно ја сфати пораката? Зошто очигледно не ја сфаќа пораката колку што треба.
Второ... Ако толку го повредува а и тебе ти одзема време состојбава статус-кво, зошто сеуште комуницирате виа социјални мрежи? Ако нему му е тешко да те избрише, посекако тебе ќе ти е полесно. Тежок е чекорот, но кога работите знаеш и самата дека не идат, мораш да го направиш чекорот за подобро, ма колку и да се почетоците неиздржливи. Предтоа, посекако седни го на здрав муабет, разглоби му ги работите како стојат, речи му дека нема веќе да се гледате, за подобро на двајцата, избриши го/блокирај го од нет, и стегни ја душата после тоа некое време.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер

Незнаеш што сакаш? - Сакаш да имаш секс со него. (И тој сака)
Така да, правејте договор и завршете работа, после другото само по себе иде дали пак ке останете приајтели само за секс или ептен ке се оддалечите нема ни да го гледаш како за пријател.
Секој може да одлучи дали пак да биде со бившиот или не и да го гледа по 100 пати на ден, а тоа кај вас не е така.

Или варијанта повикај го на разговор и кажи му каква е работата и признај му дека не знаеш што сакаш затоа ис го викнала залапај го и оди си, после мислите и чувствата сами ке ти дојдат дали сакаш повеке да си со него или не, вака ако продолжиш нон-стоп ке ти недостасуваат чувствата ке го гледаш а неможеш да си ги надополниш.

Со среќа

marinium

Полноправен Член
9 септември 2013
56
7
8
26
Викни ја на кафе/чај/сок/пиво некаде, ако прифати значи дека има нешто да ти каже или сака нешто со тебе, ако одбие значи дека не сака ништо со тебе, трето нема.
Ако прифати, значи дека ти и она сте на иста маса, пиете нешто, разговарајте за општ муабет, потоа ако напрај тишина и залапај ја, без срам, има ризик за одбивање али ти си го направил и си и кажал што сакаш директно а не преку песни, пораки, фб и слично.

Со среќа

ок ..фала .. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Викни ја на кафе/чај/сок/пиво некаде,

залапај ја,

Со среќа

(facepalm)

повикај го на разговор

залапај го

Со среќа

(facepalm)

:rofl

Се извинувам за оф-топикот, ама советиве се прејаки.
Прв дејт онака јазик во грло, има да остават феноменален впечаток, жими се :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Redhead and Aleksis

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Ќе се сложам со maja-maja .Значи биди со него се додека ти е убаво,кога ќе сфатиш дека повеќе не чувствуваш ништо кон него-раскини.Ништо не губиш ако пробаш и му дадиш уште една шанса.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina