Љубовни проблеми

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Уште сабалјечки има нешто што ми се проврте низ глава.
Не знаев кај да го сместам прашањево па овде го ставив.
Како е можно,партнер со кој сме поминале многу долго време да ни е тотален странец?
Како е можно да не знаеш кој е тој,а си се будел долго време покрај него,сте правеле се заедно итн.
Ги знаеш само основните работи за него да речеме маската која ја носи на себе и повеќе не.И колку и да се трудиш да навлезеш подлабоко во него,налетуваш само на ѕид.
Не е проблем туку повеќе е размисла.
Што би правеле во ваков случај?

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Како е можно,партнер со кој сме поминале многу долго време да ни е тотален странец?
Како е можно да не знаеш кој е тој,а си се будел долго време покрај него,сте правеле се заедно итн.
Ги знаеш само основните работи за него да речеме маската која ја носи на себе и повеќе не.И колку и да се трудиш да навлезеш подлабоко во него,налетуваш само на ѕид.
Да, можно е, и многу реално. Ако имам чувства ќе оставам на времето да се справам со тоа. Ако сум силна и можам да се средам себе си , тогаш си одам и вртам нова страница. Тој ќе ми биде само една лекција во животот. Тој никогаш нема да се смени , ниту ќе ти дозволи да допреш до него и никогаш нема да се чувствуваш целосно. Тие луѓе не ти ја прифаќаат љубовта и не ги сожалувај. Сожалувањето само тебе ќе ти наштети затоа што си го губиш времето.
Тоа е моето искуство, можеби грешам, но јас така мислам.:)

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093

Ви се разиделе патиштата, повеќе не гледате во ист правец.
Исклучително е тешко да се прифати дека е така, особено за некој со кој го планираме цел живот..
Времето нема да ги однесе работите на подобро само ќе го продлабочува јазот.. според мене
најдобро е да продолжиш понатаму сама, ќе се најде некој кој ќе им даде смисла на нештата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy

Ѕидот не секогаш значи дека не си го знаел доволно добро партнерот. Може да биде кренат поради многу околности отпосле.
Секои работи си носат свои околности. Кога околностите ќе станат навика, станува проблем. Ако не се дискутираат поради нив, тогаш постанувате странци. Проблемот „странци“ секому може да му се случи поради милион околности. Едната и најчесто прифатената околност е губење на дражот - барање на нова „жртва“, наоѓање, поради немање доволно храброст живеење на двоен живот. Као - сакам да се испробам со други, но ти си ми безбедно склониште, со тебе можам тоа да го имам (иако веќе видено и направено) кога и да посакам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Проблем ли е 20 години разлика маж

20 разлика? Зависи. Македонија еднаш водеше 20 разлика со Доминикана и го јаде стапот -10, така да зависи какви играчи имаш, за Доминикана ете и 20 разлика не се некој проблем...

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Prashina

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ѕидот не секогаш значи дека не си го знаел доволно добро партнерот. Може да биде кренат поради многу околности отпосле.
Секои работи си носат свои околности. Кога околностите ќе станат навика, станува проблем. Ако не се дискутираат поради нив, тогаш постанувате странци. Проблемот „странци“ секому може да му се случи поради милион околности. Едната и најчесто прифатената околност е губење на дражот - барање на нова „жртва“, наоѓање, поради немање доволно храброст живеење на двоен живот. Као - сакам да се испробам со други, но ти си ми безбедно склониште, со тебе можам тоа да го имам (иако веќе видено и направено) кога и да посакам.
Интересен пост,гледање на сето тоа од друг агол,но...тука постои едно,НО.
Ако го искористам ќе отидам предалеку и ќе мора скроз да отворам карти.
Немам ас моментално за тоа :)

marinium

Полноправен Член
9 септември 2013
56
7
8
26
не е баш љубовен проблем ..али еве ...значи девојчево ми после нешто уа на чет глупости еве ми праќа песна
Give me love. и сеа сакам вака да ве прашам за совет ..можда нешто да има.сака да искаже онака или...иначе девојчево мислам :S дека ми се свиѓа.. можда малце глупо ова....али баш сум неккаако у дилема и предходно имаше нешто вака муабети песни со неа па затоа...
фала

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
не е баш љубовен проблем ..али еве ...значи девојчево ми после нешто уа на чет глупости еве ми праќа песна
Give me love. и сеа сакам вака да ве прашам за совет ..можда нешто да има.сака да искаже онака или...иначе девојчево мислам :S дека ми се свиѓа.. можда малце глупо ова....али баш сум неккаако у дилема и предходно имаше нешто вака муабети песни со неа па затоа...
фала

Треба и муабет од чет да ни копираш обавезно,за подобар совет да ти дадеме. :| Вака е или џа или бу...Или те свиѓа или само сакала да ти прати рандом песна без никакво значење!

marinium

Полноправен Член
9 септември 2013
56
7
8
26
Треба и муабет од чет да ни копираш обавезно,за подобар совет да ти дадеме. :| Вака е или џа или бу...Или те свиѓа или само сакала да ти прати рандом песна без никакво значење!

па сеа за четот ...нее :D ама ви кажувам дека многу муабети...па де срциња на секое чао мао...вакви као нешто љубовни песни да ги кажам ...-иначе сеа у прва се запознавме заедно у клас... и у клас пројадоа трици одма нешто заедно ..демек ова она... а забораив да напоменам дека околу 2 недели онака ни се заладија односите-така да кажам...и еве од вчера пак почна и у школо да ме закачка ,на чет,,,а еден од клас као што го оценив мислам дека и се пушта..и то.... ај вака глупавиов проблем некако да ми го издејствувате индиректно xD :p :S