ЕвроБаскет 2015 (Хрватска, Франција, Летонија, Германија)

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
17 Русија 18 Германија 19 Македонија 20 Естонија 21 Холандија 22 Украина 23 Босна и Херцеговина 24 Исланд
------
Топ 16 нокаут фаза
Франција - Турција (Французите според мене ќе поминат лесно со Турција)
Летонија - Словенија (Ќе биди неизвесен дуел ама мислам дека Словенија ќе помини)
Шпанија - Полска (Оваа утакмица ќе биде најнеизвесна и неможам да се одлучам кој ќе помини ама ако морам ќе речам Шпанија)
нашиот јужен сосед - Белгија (Лесна победа на Атињаните)
Србија - Финска (Дефинитивно дека ќе одат северните соседи ама не би рекол дека имаат лесна задача)
Хрватска - Чешка (Хрватите се поискусни и оваа година мислам дека имаат екипа да стигнат и до полуфинале)
Израел - Италија (Тешка утакмица исто како и Шпанија - Полска, ама мислам дека Италијанците ќе одат понатака)
Литванија - Грузија (Според многу неизвесен дуел, јас сметам дека ќе биде лесен плен за Литванците).

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ајон како да е член на некој од тие картелите. Нема некоја убава игра за око, во Реал скоро и да не добиваше голема минутажа. Играше 3 сезони во НБА и самото тоа што игра повторно во Европа кажува колку се снашол.
Скола е во години веќе, неговото време помина, ланската сезона скоро и да го немаше. Имаше одлична сезона кога Индијана стигнаа до финале и толку, ама добро искусен си е човекот, и во овие години пак е класа над Ајон.
Канаѓаните се добри, млади играчи имаат мислам, сакаат да се покажат и затоа така играат.

Па и не е малку три сезони во НБА, посебно за некој си мексички играч. Не пратам нешто клупска кошарка ама како и да е изгледа е јака форма, ок претходното панамеричко го освои баш мексико, беа на светско изгледа имаат некој напредок.

17 Русија 18 Германија 19 Македонија 20 Естонија 21 Холандија 22 Украина 23 Босна и Херцеговина 24 Исланд
------
Топ 16 нокаут фаза
Франција - Турција (Французите според мене ќе поминат лесно со Турција)
Летонија - Словенија (Ќе биди неизвесен дуел ама мислам дека Словенија ќе помини)
Шпанија - Полска (Оваа утакмица ќе биде најнеизвесна и неможам да се одлучам кој ќе помини ама ако морам ќе речам Шпанија)
нашиот јужен сосед - Белгија (Лесна победа на Атињаните)
Србија - Финска (Дефинитивно дека ќе одат северните соседи ама не би рекол дека имаат лесна задача)
Хрватска - Чешка (Хрватите се поискусни и оваа година мислам дека имаат екипа да стигнат и до полуфинале)
Израел - Италија (Тешка утакмица исто како и Шпанија - Полска, ама мислам дека Италијанците ќе одат понатака)
Литванија - Грузија (Според многу неизвесен дуел, јас сметам дека ќе биде лесен плен за Литванците).

На вики се рандом вметнати сите што испаднале со 1-4 скор и сите на 17.место, само исланд е форевер алоун на последно пошто имале 0-5, кој и да е тај брејкер не може маќедоња да биде пред украина (според кош разлика ги напишав погоре)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Па и не е малку три сезони во НБА, посебно за некој си мексички играч. Не пратам нешто клупска кошарка ама како и да е изгледа е јака форма, ок претходното панамеричко го освои баш мексико, беа на светско изгледа имаат некој напредок.

На вики се рандом вметнати сите што испаднале со 1-4 скор и сите на 17.место, само исланд е форевер алоун на последно пошто имале 0-5, кој и да е тај брејкер не може маќедоња да биде пред украина (според кош разлика ги напишав погоре)
Брат ова јас не го измислив така пиши и на ФИБА и на Википедија. А како второ шојма врска ко и самио знајш еве и кажа дека сите освен Исланд се 1-4. И не е битно.
И тебе побитно ти беше да ме демантираш за глупости, а не за тоа шо го кажав за нокаут фазата, ама добро.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Брат ова јас не го измислив така пиши и на ФИБА и на Википедија. А како второ шојма врска ко и самио знајш еве и кажа дека сите освен Исланд се 1-4. И не е битно.
И тебе побитно ти беше да ме демантираш за глупости, а не за тоа шо го кажав за нокаут фазата, ама добро.

На вики сите со 1-4 се 17.место :)
Дај линк да видиме фиба шо кажува...

А за нокаут фазата ќе видиме, неам гледано ништо освен оваа групата шо ја даваа на тв, грчиштата самоуверено и надмено ќе ја потценат белгија и ќе испаднат :zelen а литванија ќе го јаде од џорџија. Интересно би било да има четничко-усташка фрка во 1/4 ф. Франција шампион :kafe

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
На вики сите со 1-4 се 17.место :)
Дај линк да видиме фиба шо кажува...

А за нокаут фазата ќе видиме, неам гледано ништо освен оваа групата шо ја даваа на тв, грчиштата самоуверено и надмено ќе ја потценат белгија и ќе испаднат :zelen а литванија ќе го јаде од џорџија. Интересно би било да има четничко-усташка фрка во 1/4 ф. Франција шампион :kafe
Нема никаква причина да ти пуштам линк го решивме тоа..
А ијас би рекол дека Франција ќе биде шампион, Србија втора, Литванија трета и Хрватска/јужен сосед четврти.
Добро да Белгија и те како кажа дека не е дојдена да прошета на ова првенство :D ама мислам дека Атињаните ќе одат.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Аргентина успеа да го спречи Ајон да се размафта, губеше со 10 а победи со 8 разлика и во финале ќе игра со сензацијата Венецуела.

Белгија се држи против клетите грци, засега. Ван Росум (party)

Ужас се за тројка Белгија, не е на арно :(

Последна промена:
  • Ми се допаѓа

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Аргентина успеа да го спречи Ајон да се размафта, губеше со 10 а победи со 8 разлика и во финале ќе игра со сензацијата Венецуела.

Белгија се држи против клетите грци, засега. Ван Росум (party)

Ужас се за тројка Белгија, не е на арно :(
Мислам дека е готова утакмицава. Слабата трета четвртина на Белгијците ги чинеше пораз.
Иначе вчера не сум ги гледал Аргентина со Мексико, и Канада со Венецуела. Гледам Канада изгубила само еден поен, сигурно била добра утакмица штом имале шут за победа.
За Аргентина иначе не игра Џинобили повеќе?

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Мислам дека е готова утакмицава. Слабата трета четвртина на Белгијците ги чинеше пораз.
Иначе вчера не сум ги гледал Аргентина со Мексико, и Канада со Венецуела. Гледам Канада изгубила само еден поен, сигурно била добра утакмица штом имале шут за победа.
За Аргентина иначе не игра Џинобили повеќе?

Џинобили беше во ложа и скокаше коа ќе дадеа кош :zelen, ваљда е повреден или нешто ама сигурно ќе игра на олимпијада.
Скола во директен дуел со Ајон, како во вестерните на двобој цела утакмица и нормално Скола излезе победник. Ночиони стабилен, Кампацо се губеше одвреме навреме ама без него не се може.

Толку беше од Белгија :(

• Ми се допаѓа

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Џинобили беше во ложа и скокаше коа ќе дадеа кош :zelen, ваљда е повреден или нешто ама сигурно ќе игра на олимпијада.
Скола во директен дуел со Ајон, како во вестерните на двобој цела утакмица и нормално Скола излезе победник. Ночиони стабилен, Кампацо се губеше одвреме навреме ама без него не се може.

Толку беше од Белгија :(
Каде може Ајон со Скола. Скола со една нога ќе му игра. :)
И тој Ночиони е добар ама некогаш збудалува и само тројки шутира. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Каде може Ајон со Скола. Скола со една нога ќе му игра. :)
И тој Ночиони е добар ама некогаш збудалува и само тројки шутира. :)

Тоа кога го фаќа лудило, или решава утакмица или упропастува све :zelen
Делфино и Херман повредени, фали Волковски иако има 40 години (party) на олимпијада ќе им биде лебедова песна за жал.

• Ми се допаѓа