Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
уфф језиво :ladno
милостив е алах, слава му на кришна и бејби џизас, во моја породица немало цајкани и политички активисти со исклучок на дедо ми кој бил комунист, запален по сталин и настрадал поради тоа... е сеа во шира породица имам секакви смрадови...
Малку ме утеши, инаку уште еден закоравели политичар како тебе и немаа раат луѓево да видат...ќе има самоубиства на секое ќоше:roflСе надевам само дека си стерилен и нема да имаш шанси да се множи твојата днк:ladno

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Стварно мислиш дека тие што ги осудија се убијците?
Не тоа е дело на владата, ама општо кажвам дека Албанците прават огромни нереди во земјава.
Јас лично ја отворив темата и си кажав дека тоа е масло на владата.
Иначе ете нешто и од денес :D
http://www.tera.mk/index.php/vesti/aktuel/89297-vooruzheni-grupi-vo-zajas-i-kumanovsko

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Не очекував од тебе@malo вакви коментари,мислев дека си пореална но излезе дека си многу контрадикторна во мислењата.Дали револт треба да се резултира со беснеење и анархија?? Зарем ти и на твоите деца ке им дозволиш да одат пред влада и да кршат и беснеат затоа што не се задоволни?Еднаш кажа дека и во твојот брак имало проблеми и по дифолт поради вашата дисфункцијалност во бракот треба да ги видиме и твоите деца распашани и со марами на глава или фантомки за да го сокријат гневот и омразата кон нешто што ни они самите незнаат за што им се крева адреналин,со шипки враце!???Младинава не е за жалење,најискрено го кажувам,сакаат преку леб погача,лесно наседнуваат и се провоцираат.
Јас не сум за насилство, ама ако морам да изберам помеѓу насилен полицаец (кој е должен да го одржава редот и мирот и на кого му е доверена сигурноста на нашите деца, а наместо тоа тој брутално убива дете) и помеѓу насилно дете кое е изреволтирано од од постапката на полицаецот, секако дека ке сум на страната на детето, па нека е со фантомка, палка, шипка... со што сака нека е.
Јас моите деца ги тргнав од тој брак, заврши тоа пред околу две години, но одкако се случи разводот нештата се променија кон позитивна насока (мислам на нивното однесување и искажувањето револт). Исто така треба да заврши и ова во државава, за да можат нашите деца нормално да се развиваат, во нормални и здрави личности.
Баш поради моите и поради сите други деца ке протестирам, бидејки не сакам да стравувам дека некогаш може и на нив истото да им се случи.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Малку ме утеши, инаку уште еден закоравели политичар како тебе и немаа раат луѓево да видат...ќе има самоубиства на секое ќоше:roflСе надевам само дека си стерилен и нема да имаш шанси да се множи твојата днк:ladno

Надевај се :kafe
Злобата на фиром-хунзата слеш партиски активист:rofl
Јас да бев жена и од моја утроба да излезеше цајкан ќе си купев вакизаши и ќе си го брцнев во стомак али ете судбина, некои се раѓаат слободни некои лижат чмарови за 300 евра цел живот...

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
@diva orhideja а како треба да се покаже револт? На кој начин може народот да им даде до знаење на тие што се на власт дека е незадоволен, а притоа да биде ислушан и почитуван и да се пристапи кон решавање на проблемите, кон промени кон подобро (ама сето тоа да е искрено и чесно)? Кажи ми ти, што според тебе треба оваа младина да прави?
Не ми се пишува опширно и затоа нема да пишувам за екстерното тестирање и општо за образованието кај нас, но денешната младина е оштетена и тоа бааги е оштетена.
Кажи ми како треба да се однесува младината во вакви услови?

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Saladin

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Има едно видео каде што низ оградата од цајкани сака да се пробие комбе на брза помош,и додека се пробива ретардиран дел од хулиганите демонстанти !ЗНАЧИ НЕ СИТЕ! тропаа по комбето и го маваа...Шо к*р*ц брзата помош е крива?После пак контејнери џиткаат во полицијата,коктели маваат...Очигледно на некој тоа му одговара,платени се тие загатката е од кого само.И после сето тоа на полицијата и скурчи што е оправдано и олеле...Ма дај...
And the oscar goes toooo...Ивона од Сител,тоа па друга прича.:rofl

• Ми се допаѓа

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Позади секој протест против власта.стои опозиција!Ти чукни ја главата и размисли кој го замеша ова!?Со невини жртви и туѓа крв нема да го одмаздиш убиениот.
Да затоа што ако не е опозицијата ние не можеме сами да сфатиме и да излезиме на протест. Бегај бе само мешате опозиција а никој од вас што ги браните не одговори зошто има обид да го скријат убиството?
Зошто не го читате ова прашање не ми е јасно. Или снимките се лепени, монтирани, тоа не е гласот на министерката, Заев е пијан не знае што прави.
Се прашувам дали вака ќе ги браниш кога ќе слушнеме кој ги уби децата кај езерото? Дали и тогаш ќе викаш дека опозицијата е замешана. Ако да, тогаш господ нека ти е напомош.

А кој просперитет го чекаш во земја каде младите дивеат со фантомки на глави,фрлаат по автобуси,нарушуваат јавен ред, мир,оштетуват идр.Премногу слобода им се даде,дисциплина никаде.
А кој просперитет го чекаш во земја каде актуелната власт на секој начин се обидува да прикрие убиство, мести избори, праќа полиција да тепаат кого стигнат?

Ама чекај го утепал го осудија така и што сеа пак за истото да збориме ајде да збориме зошто и кој го утепа Борис Трајковски и да протестираме да не ен лажат со пилотска грешка?
Го осудиле добро. Зошто се обидуваа да го прикријат убиството и кажуваа да се нагласело на прес дека бил наркоман? Зошто министерката викаше, е ако де умрел не е ни прв ни последен дај ние да го заштитиме нашиов?
Ај кажи ми ова а не да ми бегаш од одговор.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Метаморф

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Да затоа што ако не е опозицијата ние не можеме сами да сфатиме и да излезиме на протест. Бегај бе само мешате опозиција а никој од вас што ги браните не одговори зошто има обид да го скријат убиството?
Зошто не го читате ова прашање не ми е јасно. Или снимките се лепени, монтирани, тоа не е гласот на министерката, Заев е пијан не знае што прави.
Се прашувам дали вака ќе ги браниш кога ќе слушнеме кој ги уби децата кај езерото? Дали и тогаш ќе викаш дека опозицијата е замешана. Ако да, тогаш господ нека ти е напомош.

А кој просперитет го чекаш во земја каде актуелната власт на секој начин се обидува да прикрие убиство, мести избори, праќа полиција да тепаат кого стигнат?

Го осудиле добро. Зошто се обидуваа да го прикријат убиството и кажуваа да се нагласело на прес дека бил наркоман? Зошто министерката викаше, е ако де умрел не е ни прв ни последен дај ние да го заштитиме нашиов?
Ај кажи ми ова а не да ми бегаш од одговор.
Не сакам да одговарам на прашања од луѓе кои толерираат безаконие и вандализам.За сите разговори КЕ МОРА да одговара некој, ке треба убаво да се преиспитаат зашто се молчело, дали се навистина монтирани итд,за ови прашања и јас сакам одговори и некои да си сносат последици.Македонија оди кон голема криза со овој начин на иразување револт а сето тоа оди кон уништување и влошување на животот пак на нас обичните луѓе.Ако ти ме сфати дека мене тие бомби не ми ја растревожија и натажија душата, тогаш си голема грешка.Мислам дека тука е и проблемот со турскиот ток,Америка,Русија идр сили во заедница со Македонски издаици.

• Ми се допаѓа

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Еве ти контра протест,и ЈСП со свои автобуси паркирани пред централно седиште на СДСМ протестира поради своите демолирани возила.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Еве ти контра протест,и ЈСП со свои автобуси паркирани пред централно седиште на СДСМ протестира поради своите демолирани возила.

Најјака ствар се контрапротести, можно е да излезат со пароли `сакаме полициска бруталност`, `пендрек за секое дете` или `да и се даде право на полицијата да убива деца по улици` :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon