Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Ако Сдсм се криви за тоа, другиве се криви за многу полоши работи. А и каква врска има муабетов со Албанциве со темава?
Тие го симнаа македонското знаме пред влада и го газеа тие секогаш предизвикуваат проблеми, Смилковци е само доказ за тоа
Поврзаноста на албанците е тоа што и тие излегоа заедно со Македонците на протести и тие го симнаа знамето на РМ.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ич куро не ме боли после сето ова сакам ВМРО да се смени и ТАЧКА

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Тие го симнаа македонското знаме пред влада и го газеа тие секогаш предизвикуваат проблеми, Смилковци е само доказ за тоа
Поврзаноста на албанците е тоа што и тие излегоа заедно со Македонците на протести и тие го симнаа знамето на РМ.
Стварно мислиш дека тие што ги осудија се убијците?

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Saladin

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
колку знаеме толку ќе се читама:)..О.К е тоа ако мислиш за монструмот што го уби детето,и ја искористил својата моќ.Знаеме дека е веќе решено со него,пресудено му е и е во затвор,јас прашав во што е стварта ако не во бомбата,значи бомбата беше карактризирана на начинот на повторното побудување на негативните страсти,прашање е зошто по толку време повторно се покрена таа негативан возбуда помеѓу граѓаните ако викате дека не била стварта во бомата?

Скрол на маусот знаеш како се користи?

Поединец? Еден одбраа да лежи робија, според сведочења не мавал само осудениот, неколку други цајкани му помагале да го дигне лешот и да го стави настрана, министерка и портпарол лажеа неколку дена и заташкуваа а на тоа се приклучи и пвемиев и остали чмарови, мислам сериозно, кој црн поединец... имаш десетици, што по командна одговорност, што по политичка кои направија соучество во убиство и прикривање на убиство, настрана куп случаи на тешки срања, пред месец дена имаше некое девојче прегазено од страна на некој лик кој возел со 150 на час, пошто бил партиски морон - го пуштиле од притвор си се шета слободен, пред некоја година имаше случај на телохранител на Мијалкоф или некој од таа свита кој доби условно за усмртување на човек... it`s not the rotten apple, its the core.

Сето ова се знаеше уште во 2011 за време на настанот, имаше протести и тогаш, нема никаква разлика ради бомбата освен што се покажа дека и ружната наказа со говорна маана и криви нозе бил замешан и дека има можност за кривична постапка за прикривање и соучесништво во тешко убиство и што во меѓувреме се самоуби таткото на жртвата...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Полнолетна си би жено?

Се сомневам, но од друга страна па да си завлезена во политикиве на млади години... те жалам.

Млади години :zelen Во поодминати години била и со син цајкан...

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
уфф језиво :ladno
милостив е алах, слава му на кришна и бејби џизас, во моја породица немало цајкани и политички активисти со исклучок на дедо ми кој бил комунист, запален по сталин и настрадал поради тоа... е сеа во шира породица имам секакви смрадови...

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Дали разбрав добро??? Полицијата има право да тепа како во титово време... Бог да чува, не ми се верува што читам.

Таквото беснеење е резултат на револтот кој младината го чувствува. Исто како во дисфункционалните семејства, кога родителите имаат некои други приоритети и ги запоставуваат децата, тогаш кај децата се појавува вакво однесување и сето тоа со цел за да се привлече внимание, да се остварат основните права и да им се даде можност да си ги задоволат основните потреби. По кого треба да се удира, ако веке одиме на удирање? На децата? Затоа што се немоќни и брзо можат да се замолчат, затоа ли?
Не очекував од тебе@malo вакви коментари,мислев дека си пореална но излезе дека си многу контрадикторна во мислењата.Дали револт треба да се резултира со беснеење и анархија?? Зарем ти и на твоите деца ке им дозволиш да одат пред влада и да кршат и беснеат затоа што не се задоволни?Еднаш кажа дека и во твојот брак имало проблеми и по дифолт поради вашата дисфункцијалност во бракот треба да ги видиме и твоите деца распашани и со марами на глава или фантомки за да го сокријат гневот и омразата кон нешто што ни они самите незнаат за што им се крева адреналин,со шипки враце!???Младинава не е за жалење,најискрено го кажувам,сакаат преку леб погача,лесно наседнуваат и се провоцираат.