Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Е да одеа децава во читална арно и знаш тоа е во наша земја немаш никаков пристап на податоци за асална анализа и да неможе ниту една власт да те мафта е тоа фали. Се друго се приказни како вистина било само тој што е бркан и тој што бркал знае. Плус тој што сакал да ја заташка работата е Урко така каде е спомат во протестите никаде...
Абе Урко ли е кој ли е битно некој пробал и да не се кренеше џева ќе си успееше. Проблемот е што којзнае колку случаи за кои не се крена џева се заташкани, а одговорен за тоа се знае кој е.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ова го сфатив како комплимент фала ти братуки,и не кажувај работи кои што не сум ги кажал,не реков дека чи цајкан е секогаш во право.
Инаку насловот според мене нема логика,полициска бруталност...Тоа е дело на поединец цајкан кој очигледно има проблем со испади на нервоза и затоа би било како услов за да бидиш цајкан да ти спроведат еден добар психолошки тест.

Поединец? Еден одбраа да лежи робија, според сведочења не мавал само осудениот, неколку други цајкани му помагале да го дигне лешот и да го стави настрана, министерка и портпарол лажеа неколку дена и заташкуваа а на тоа се приклучи и пвемиев и остали чмарови, мислам сериозно, кој црн поединец... имаш десетици, што по командна одговорност, што по политичка кои направија соучество во убиство и прикривање на убиство, настрана куп случаи на тешки срања, пред месец дена имаше некое девојче прегазено од страна на некој лик кој возел со 150 на час, пошто бил партиски морон - го пуштиле од притвор си се шета слободен, пред некоја година имаше случај на телохранител на Мијалкоф или некој од таа свита кој доби условно за усмртување на човек... it`s not the rotten apple, its the core.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and malo

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Поединец? Еден одбраа да лежи робија, според сведочења не мавал само осудениот, неколку други цајкани му помагале да го дигне лешот и да го стави настрана, министерка и портпарол лажеа неколку дена и заташкуваа а на тоа се приклучи и пвемиев и остали чмарови, мислам сериозно, кој црн поединец... имаш десетици, што по командна одговорност, што по политичка кои направија соучество во убиство и прикривање на убиство, настрана куп случаи на тешки срања, пред месец дена имаше некое девојче прегазено од страна на некој лик кој возел со 150 на час, пошто бил партиски морон - го пуштиле од притвор си се шета слободен, пред некоја година имаше случај на телохранител на Мијалкоф или некој од таа свита кој доби условно за усмртување на човек... it`s not the rotten apple, its the core.
Ја слушнав бомбата,не сретнав никаде дека повеќе души биле,на почеток ни самата г-ѓа Брка не знаеше што се случило а после се испостави дека бил само еден цајкан.Како и да е завршетокот тука кај тебе ме бендиса,затоа мојот прв пост тука беше дека треба промена од корен на политичкиот систем (чија што полиција нормално е диригирана од власта).

• Ми се допаѓа
Реакции: MATEJA

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ја слушнав бомбата,не сретнав никаде дека повеќе души биле,на почеток ни самата г-ѓа Брка не знаеше што се случило а после се испостави дека бил само еден цајкан.Како и да е завршетокот тука кај тебе ме бендиса,затоа мојот прв пост тука беше дека треба промена од корен на политичкиот систем (чија што полиција нормално е диригирана од власта).

Не е стварта во бомбата, не си информиран околу случајов...

• Ми се допаѓа
Реакции: MATEJA

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Претпоставувам знаеш да читаш и да кликаш. Feel free to use that power.
колку знаеме толку ќе се читама:)..О.К е тоа ако мислиш за монструмот што го уби детето,и ја искористил својата моќ.Знаеме дека е веќе решено со него,пресудено му е и е во затвор,јас прашав во што е стварта ако не во бомбата,значи бомбата беше карактризирана на начинот на повторното побудување на негативните страсти,прашање е зошто по толку време повторно се покрена таа негативан возбуда помеѓу граѓаните ако викате дека не била стварта во бомата?

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Читам и се чудам не се решавало со мирен протест ништо абе да ајде ќе кршиме , ќе палиме автобуси , ќе пуштаме контејнери и ќе кажат еј чекај нешто не е во ред. Еднаш кажав и пак ќе кажам ако на опозицијата и е гајле за народот нека се даде нивната пратеничка плата на сиромасите во државава , а паралелно со тоа да се намали истата од астрономски 1000 евра на скромни 250 евра а во нив да ти е и превоз , па кој мисли за народ нека биде во парламент. Јас да сум би пуштил и полицијата да тепе а не тука да мават со бекатон плочки и незнам што и тие се нечии родители бре и не се апсолутно ништо виновни за постапка на поединецот. Во однос на средношколците не им се учи ако за нешто треба да се протестира тоа е кембриџ моделот , а не екстерно и државна матура. Плус зошто опозицијата не дозволи еден изборен циклус нормално да помине туку се не им чини и бојкотират прават циркузи и заведуват луѓе кои се палат на нешто ситно. Полицијата тепала без причина да секако кажав прашајте во титово време како млатела полицијата наставниците и како сите биле среќни и под конец , а исклочиле генерации паметни луѓе , а сеа неписмена бараба која се пали на турски серии!
Дали разбрав добро??? Полицијата има право да тепа како во титово време... Бог да чува, не ми се верува што читам.

А кој просперитет го чекаш во земја каде младите дивеат со фантомки на глави,фрлаат по автобуси,нарушуваат јавен ред, мир,оштетуват идр.Премногу слобода им се даде,дисциплина никаде.
Таквото беснеење е резултат на револтот кој младината го чувствува. Исто како во дисфункционалните семејства, кога родителите имаат некои други приоритети и ги запоставуваат децата, тогаш кај децата се појавува вакво однесување и сето тоа со цел за да се привлече внимание, да се остварат основните права и да им се даде можност да си ги задоволат основните потреби. По кого треба да се удира, ако веке одиме на удирање? На децата? Затоа што се немоќни и брзо можат да се замолчат, затоа ли?

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
ајде бе важи,чим толку сакаш да ја смениме и тебе ке те ставиме на власт заедно со елката и пакетчиња ке ти дадеме да не јадеш паштета(аргета ли беше)

Полнолетна си би жено?

Се сомневам, но од друга страна па да си завлезена во политикиве на млади години... те жалам.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
И уште нешто СДСМ е крива за меѓуетничките кризи во Македонија зашо тие направија референдум и му дадоа повеќе права на племето со што Струга и Кичево станаа албански, додека Скопје двојазичен град, искрено мене као граѓанин кој доаѓа од чист град (етнички чист) коа ќе појдам во Скопје ми смета двојазичност, аблански знамиња и слично. Додека овие права не беа дадени ако не друго ќе беше поинаква положбата на Македонците и Албанците во Скопје,Струга и Кичево. Но како велат, што си посеал тоа и ќе жнееш.
Според мене Албанците немаат ниш криво за тоа шо го постигнале само овие лоповите се му дават.
Сето ова го кажвам бидејќи земја која е нестабилна и кога е во прашање меѓуетничките односи е како темпирана бомба. И заради овие права на Албанците, Македонија секогаш паѓа во криза се додека не се решат овие проблеми никогаш нема да видиме мир. Со претходниот коментар невозможни се надворешните проблеми со соседите, но барем можиме да ги решиме внатрешните.
Босна и Херцеговина е земја каде што живеат 3 ентитети и 3 различни религии Срби-православни Босанци-муслимани и Хрвати-католици. Кога од толку мешовита земја каде живеат толку разни нации и религии нема вакви конфликти е доказ дека Македонија е мизерна земја која неможе да си го реши проблемот со малцинствата којшто живеат тука.
Неам ништо против Албанците, ама сакам да кажам дека на нација која ја има 20% има права ко да има 50%. И убеден сум дека ако му се скратат правата ќе немат право на глас со што ќе го изгубат она големото ЈАС што денес го имаат рамо до рамо со Македонците.
Доказ е и откажаниот попис пошто знам Албанците се иселват во Швајцарија, Германија и Италија и ги има се помалце и затоа да не дојде до вакви промени на нивните права немаше попис.
Баш ме интересира дали некогаш ќе го спроведат ЗАКОНСКИОТ попис :rolleyes:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И уште нешто СДСМ е крива за меѓуетничките кризи во Македонија зашо тие направија референдум и му дадоа повеќе права на племето со што Струга и Кичево станаа албански, додека Скопје двојазичен град, искрено мене као граѓанин кој доаѓа од чист град (етнички чист) коа ќе појдам во Скопје ми смета двојазичност, аблански знамиња и слично. Додека овие права не беа дадени ако не друго ќе беше поинаква положбата на Македонците и Албанците во Скопје,Струга и Кичево. Но како велат, што си посеал тоа и ќе жнееш.
Според мене Албанците немаат ниш криво за тоа шо го постигнале само овие лоповите се му дават.
Сето ова го кажвам бидејќи земја која е нестабилна и кога е во прашање меѓуетничките односи е како темпирана бомба. И заради овие права на Албанците, Македонија секогаш паѓа во криза се додека не се решат овие проблеми никогаш нема да видиме мир. Со претходниот коментар невозможни се надворешните проблеми со соседите, но барем можиме да ги решиме внатрешните.
Босна и Херцеговина е земја каде што живеат 3 ентитети и 3 различни религии Срби-православни Босанци-муслимани и Хрвати-католици. Кога од толку мешовита земја каде живеат толку разни нации и религии нема вакви конфликти е доказ дека Македонија е мизерна земја која неможе да си го реши проблемот со малцинствата којшто живеат тука.
Неам ништо против Албанците, ама сакам да кажам дека на нација која ја има 20% има права ко да има 50%. И убеден сум дека ако му се скратат правата ќе немат право на глас со што ќе го изгубат она големото ЈАС што денес го имаат рамо до рамо со Македонците.
Доказ е и откажаниот попис пошто знам Албанците се иселват во Швајцарија, Германија и Италија и ги има се помалце и затоа да не дојде до вакви промени на нивните права немаше попис.
Баш ме интересира дали некогаш ќе го спроведат ЗАКОНСКИОТ попис :rolleyes:
Ако Сдсм се криви за тоа, другиве се криви за многу полоши работи. А и каква врска има муабетов со Албанциве со темава?

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and Outrider