Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Позади секој протест против власта.стои опозиција!Ти чукни ја главата и размисли кој го замеша ова!?Со невини жртви и туѓа крв нема да го одмаздиш убиениот.
Опозиција е секој што не е позиција. Па дури и да е од сдс организирано, што има тоа врска со причината за протестот?

• Ми се допаѓа
Реакции: malo, Saladin and Struggler

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Џабе се смарате со владата, кој и дае исто ќе биди као прво
као второ на Полоцијата к*ро ги боли за граѓаните
трето граѓаните свесни се за се а се прат као се да е розово
четврто РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА е земја која е блокинарана од сите страни со јужните соседи неаме решено спор за име, западниот има територијални претензии кон нашата територија (воедно и северозападниот), србиве не ни ја признаваат црквата, додека пак источните соседи не ни ја признаваат нацијата и јазикот.
24 години скоро Македонија е блокирана земја која што во неа живеат повеќе народи кои не се поднесуваат помеѓу себе Македонци- Ш иптари и сл.
Македонија никогаш нема да биде стабилна земја и секогаш ќе има криминал се додека не ги реши овие проблеми (којшто шансите да се решат се 0%)
И така 2.000.000 граѓани, од кои 800.000 живеат во Скопје а 500.000 се во странство земја каде 700.000ж жители живеат во земјава надвор од Скопје. И така секој млад човек иднината ја гледа надвор од овој пекол наречен Република Македонија.

• Ми се допаѓа
Реакции: Метаморф and escape

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Читам и се чудам не се решавало со мирен протест ништо абе да ајде ќе кршиме , ќе палиме автобуси , ќе пуштаме контејнери и ќе кажат еј чекај нешто не е во ред. Еднаш кажав и пак ќе кажам ако на опозицијата и е гајле за народот нека се даде нивната пратеничка плата на сиромасите во државава , а паралелно со тоа да се намали истата од астрономски 1000 евра на скромни 250 евра а во нив да ти е и превоз , па кој мисли за народ нека биде во парламент. Јас да сум би пуштил и полицијата да тепе а не тука да мават со бекатон плочки и незнам што и тие се нечии родители бре и не се апсолутно ништо виновни за постапка на поединецот. Во однос на средношколците не им се учи ако за нешто треба да се протестира тоа е кембриџ моделот , а не екстерно и државна матура. Плус зошто опозицијата не дозволи еден изборен циклус нормално да помине туку се не им чини и бојкотират прават циркузи и заведуват луѓе кои се палат на нешто ситно. Полицијата тепала без причина да секако кажав прашајте во титово време како млатела полицијата наставниците и како сите биле среќни и под конец , а исклочиле генерации паметни луѓе , а сеа неписмена бараба која се пали на турски серии!

• Ми се допаѓа
Реакции: corki and diva orhideja

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Баш ме интересира што ќе се случеше ако Грујо ги прифатеше уцените од Заев,што мислите,дека ќе дознаеше јавноста за сите овие сранја??Немаше да има ни протести ни ништо,ке си седевте и ке си свиркавте без да знаете што намера имаат сдсовците,подмуклата намера да направат превласт но кога не успеаа ги употребија насилниците и криминалците.

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Абе Заев човекот е жив комичар припадник на средната класа со милони во џеб , кој сака да јаде живи луѓе и господ го повикал од нивите да ја спасува Македонија еј да сме некаде на запад ваков човек неможе да биде у политика плус ако власта го спровела прислушувањето каде се снимки од опозицијата , па да сум власт јас не само тие што се до мене туку и тие што не се до мене ќе беа прислушувани. Плус материјалот е така селектиран за да има немири му одговара и што за избори и коа пак ќе изгуби затоа што вика дека ќе брка од работа , ќе намалува субвенци ќе му биде некој друг крив. Друга страна на медалот е нешто дека се прави се пробува сеа што никој не му се работи земја или стока што не му се чува затоа што сите сакат да се у центар на град по можност во Скопје , а најмногу добија пензионерите и тие се пак најнезадоволна група у државава.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Не сфаќам што имаат врска Заев сега со протестиве за полициска бруталност освен што ја објавил бомбата?
Се дискутира за Смртта на Нешковски од расветлениот случај преку бомбите како и општо за полициска бруталност, не тоа кој е Заев и колку има на контото, не?

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Прашање до сите тука...Кога беа СДСМ на власт што г*мна јадевте сите?Бонбона бизнис беше главна заебанција како што е сега шупрајш така?Зарем толку народот не сфати дека се само марионети на промискуитетниот политички систем желен до срж за превласт тука?
СИТЕ СЕ ИСТИ!
И да се СДСМ на власт мислите се ќе стане така розево?Како и да е приморани сме да бираме подобро од лошото...Според мене треба да се направи промена на политичкиот систем од корен!Треба да има власт која ќе воведе Д Е М О К Р А Т И Ј А.Тука како најважна алатка ќе биде информирањето на јавноста т.е самиот начин на функционирање на медиумите,односно да има слободни медиуми,не да бидат на СДСМ и ВМРО како што се сега 80% / 20%.Во нормално демократско општество законодавната,извршната и судската власт се независни едни од други.Тука го има ли тоа?НЕ!Тука дури црквата меша прсти во донесување одлуки.
Како и да е што нема демократија нема,битно протестите да не се лажеме беа индицирани од опозицијата и тоа беше јасно,но револт беше искажан и од граѓани кои што не се во никој случај политички ориентирани,како на пример јас.Средношколец сум,партиската определеност која што е присутна на секој ќош тука е работа која што ја мразам и затоа сакам на цел овој циркус да му се стави крај,ете имам надеж дека ако се СДСМ на власт тоа ќе се смени макар што нешто ми кажува дека само си се тешам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Не сфаќам што имаат врска Заев сега со протестиве за полициска бруталност освен што ја објавил бомбата?
Се дискутира за Смртта на Нешковски од расветлениот случај преку бомбите како и општо за полициска бруталност, не тоа кој е Заев и колку има на контото, не?
А зошто Заев сега баш му текна да расветлува за случајот Нешковски?Оди ако можеш у центар да ги видиш тие што ги викаш протестанти како седат на спомениците и љокаат пиво и се кезат ко издрогирани.Тие ли бандити ќе бараат правда?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
А зошто Заев сега баш му текна да расветлува за случајот Нешковски?Оди ако можеш у центар да ги видиш тие што ги викаш протестанти како седат на спомениците и љокаат пиво и се кезат ко издрогирани.Тие ли бандити ќе бараат правда?
Ти беше, ги виде?
Или доволни ти се снимките па макар и биле од Телма и 24 часа?