И уште нешто СДСМ е крива за меѓуетничките кризи во Македонија зашо тие направија референдум и му дадоа повеќе права на племето со што Струга и Кичево станаа албански, додека Скопје двојазичен град, искрено мене као граѓанин кој доаѓа од чист град (етнички чист) коа ќе појдам во Скопје ми смета двојазичност, аблански знамиња и слично. Додека овие права не беа дадени ако не друго ќе беше поинаква положбата на Македонците и Албанците во Скопје,Струга и Кичево. Но како велат, што си посеал тоа и ќе жнееш.
Според мене Албанците немаат ниш криво за тоа шо го постигнале само овие лоповите се му дават.
Сето ова го кажвам бидејќи земја која е нестабилна и кога е во прашање меѓуетничките односи е како темпирана бомба. И заради овие права на Албанците, Македонија секогаш паѓа во криза се додека не се решат овие проблеми никогаш нема да видиме мир. Со претходниот коментар невозможни се надворешните проблеми со соседите, но барем можиме да ги решиме внатрешните.
Босна и Херцеговина е земја каде што живеат 3 ентитети и 3 различни религии Срби-православни Босанци-муслимани и Хрвати-католици. Кога од толку мешовита земја каде живеат толку разни нации и религии нема вакви конфликти е доказ дека Македонија е мизерна земја која неможе да си го реши проблемот со малцинствата којшто живеат тука.
Неам ништо против Албанците, ама сакам да кажам дека на нација која ја има 20% има права ко да има 50%. И убеден сум дека ако му се скратат правата ќе немат право на глас со што ќе го изгубат она големото ЈАС што денес го имаат рамо до рамо со Македонците.
Доказ е и откажаниот попис пошто знам Албанците се иселват во Швајцарија, Германија и Италија и ги има се помалце и затоа да не дојде до вакви промени на нивните права немаше попис.
Баш ме интересира дали некогаш ќе го спроведат ЗАКОНСКИОТ попис