Родители хомосексуалци

Дали сметате дека хомосексуалците треба да имаат право да посвојуваат деца?

• Да, го имаат тоа право.

Гласови: 6 33.3%
  • Не, во никој случај. Тоа е против природата на човекот.

Гласови: 9 50.0%
  • Немам определен став на оваа тема. Нивен живот-нивна работа.

Гласови: 3 16.7%

• Вкупно гласале
    18

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ok moze ne se dusevno bolni ama definitvno se psihopati, ako trebalo da postajat kako takvi prirodata nemalo da sozdade uste eden pol , zenski.... Zatoa apsolutno sum protiv bilo kakvi nivni prava a ne pak posvojuvanje deca . Kakov primer bi bile tie za decata , nastarana od toa koj bi bil tatko koj majka ... Na site im e potrebna roditelska ljubov od majkata i tatkoto a ne od psihopati!!!!!

Од кога психата се поистоветувала со полот?

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ok moze ne se dusevno bolni ama definitvno se psihopati, ako trebalo da postajat kako takvi prirodata nemalo da sozdade uste eden pol , zenski.... Zatoa apsolutno sum protiv bilo kakvi nivni prava a ne pak posvojuvanje deca . Kakov primer bi bile tie za decata , nastarana od toa koj bi bil tatko koj majka ... Na site im e potrebna roditelska ljubov od majkata i tatkoto a ne od psihopati!!!!!
Не се такви, ама се бетер, а?
Не знам веќе што да кажам на темава.
Не ја разбирам огорченоста и предрасудите, ама чим сте се заплашиле толку од овој тип луѓе, бог нека ги чува подалеку од вас, па и вас подалеку од нив...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Од каде пак сега психопатија, нема никаква врска склоноста кон ист пол и психопатијата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Епа вака , ај да не одговарам на секого посебно , за сите што ме цитирале :
Прво : Јас не се плашам од никого !!! Незнам од каде ви е овој заклучок ама ок.
Второ : Душички се произлегува од психата на човекот ако не сте знаеле.... Ама може сте слушнале дека какви ви се мислите таков е и животот односно каква ви е психата такви сте и вие.
Трето : Не сум огорчена ни најмалку и не се предрасуди... вистина е !!

Се согласувам со она дека секој има право на избор ама луѓе тука нема избор и тоа не зависи од нас ... Изборот е веќе направен.... Или си машко или женско трето НЕМА !!! Затоа прифатете го она што ви го дала природата и сакајте се себе си а не изигравајте ПСИХОПАТИ!!! ДА ДА повторно овој збор и секогаш за мене ќе бидат она што се ПСИХОПАТИ!!

Ама родители , хелооооуу освесте те се родители се една мајка и еден татко во случајов како што кажав и погоре кој ќе биде мајка кој ќе биде татко ?? Каква личност ќе израсне тоа дете ?? Кој ќе се грижи за него ? Да не продолжувам затоа што нема да ми бидат доволно зборови...

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Епа вака , ај да не одговарам на секого посебно , за сите што ме цитирале :
Прво : Јас не се плашам од никого !!! Незнам од каде ви е овој заклучок ама ок.
Второ : Душички се произлегува од психата на човекот ако не сте знаеле.... Ама може сте слушнале дека какви ви се мислите таков е и животот односно каква ви е психата такви сте и вие.
Трето : Не сум огорчена ни најмалку и не се предрасуди... вистина е !!

Се согласувам со она дека секој има право на избор ама луѓе тука нема избор и тоа не зависи од нас ... Изборот е веќе направен.... Или си машко или женско трето НЕМА !!! Затоа прифатете го она што ви го дала природата и сакајте се себе си а не изигравајте ПСИХОПАТИ!!! ДА ДА повторно овој збор и секогаш за мене ќе бидат она што се ПСИХОПАТИ!!

Ама родители , хелооооуу освесте те се родители се една мајка и еден татко во случајов како што кажав и погоре кој ќе биде мајка кој ќе биде татко ?? Каква личност ќе израсне тоа дете ?? Кој ќе се грижи за него ? Да не продолжувам затоа што нема да ми бидат доволно зборови...
Прво, нема потреба од толкава доза на нервоза, зошто некој те цитирал на форум?!
Второ, никој не ти се обратил тебе лично, збореле сите за твојот став, за луѓето кои мислат како тебе или слично на тебе.
Трето и последно...
Ќе има двајца родители, сосема небитно кој мајка кој татко.
И што ќе попречи тоа што се родителите хомо во развојот на едно дете, ако при тоа се грижат сосема нормално за него и живее нормален живот како сите нормални деца?

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Прво, нема потреба од толкава доза на нервоза, зошто некој те цитирал на форум?!
Второ, никој не ти се обратил тебе лично, збореле сите за твојот став, за луѓето кои мислат како тебе или слично на тебе.
Трето и последно...
Ќе има двајца родители, сосема небитно кој мајка кој татко.
И што ќе попречи тоа што се родителите хомо во развојот на едно дете, ако при тоа се грижат сосема нормално за него и живее нормален живот како сите нормални деца?

Хоуп душо незнам каде виде ти нервоза само сакав да дообјаснам .... Секако дека е битно кој е мајка кој татко , а покрај овие неможе да има нормален живот како сите нормални деца затоа што МАЈКА е ЖЕНА , ЖЕНА душо а не МАЖ сфаќаш ???

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
По незнам кој пат го кажувам ова ... Луѓе хелооооуууу јас не реков вакво нешто за хомосексуалци туку за родители хомосексуалци !!! И тука постои разлика , очигледно вие не можете да ја воочите . Ве жалам .
Тогаш хелоуу хелоуу тука. :D
А што е разликата помеѓу родител-хомосексуалец и „обичен“ хомосексуалец?
Еве, помогни ни да ја воочиме. Без трунка зајадливост го кажувам ова, но сметам дека за вака тешко обвинување дека некому психички фали нешто, треба добра позадина со факти да се има. Велам факти, не лична омраза и неприфаќање.
А ако збориме за психопатија, онака како што ти ја дефинираш, значи сексуалната определба психопатот го прави полош од хетеро психопат? Зошто?

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Тогаш хелоуу хелоуу тука. :D
А што е разликата помеѓу родител-хомосексуалец и „обичен“ хомосексуалец?
Еве, помогни ни да ја воочиме. Без трунка зајадливост го кажувам ова, но сметам дека за вака тешко обвинување дека некому психички фали нешто, треба добра позадина со факти да се има. Велам факти, не лична омраза и неприфаќање.
А ако збориме за психопатија, онака како што ти ја дефинираш, значи сексуалната определба психопатот го прави полош од хетеро психопат? Зошто?[/quote

Ок , повторно ќе кажам нема проблем .
Прво немам ништо против било кој , кој што сака нека биде и кој што сака нека прави , негов живот - негов избор.
Второ далеку од тоа дека се полоши од хетеро психопати... не навлегувам повеќе во психологија затоа што јас сум економист и подетално можам да зборувам за тоа , постојат мн хетеро психопати и за различните видови психологии прашајте психолог.
Мојот став за тоа беше дека родители можат да бидат мајка-жена и татко-маж а не двајца личности од ист пол и ова е вистината . Ги нарекувам психопати бидејќи се зависи од психата на човекот , и двајца луѓе со таква психа и ставови можат да бидат нормални , далеку од тоа но да бидеме реални каков пример ќе бидат за едно дете ? Во каква личност ке порасне тоа ? Ке земе пример од „родителите“?? И потоа ке биде пример на „своите деца“ ?? ОК и да не е вака , како ке биде прифатено од околината ?? Кого ќе нарекува мамо а кого тато ?? Сакате прифатете сакате не но ова е вистината .

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ок , повторно ќе кажам нема проблем .
Прво немам ништо против било кој , кој што сака нека биде и кој што сака нека прави , негов живот - негов избор.
Второ далеку од тоа дека се полоши од хетеро психопати... не навлегувам повеќе во психологија затоа што јас сум економист и подетално можам да зборувам за тоа , постојат мн хетеро психопати и за различните видови психологии прашајте психолог.
Мојот став за тоа беше дека родители можат да бидат мајка-жена и татко-маж а не двајца личности од ист пол и ова е вистината . Ги нарекувам психопати бидејќи се зависи од психата на човекот , и двајца луѓе со таква психа и ставови можат да бидат нормални , далеку од тоа но да бидеме реални каков пример ќе бидат за едно дете ? Во каква личност ке порасне тоа ? Ке земе пример од „родителите“?? И потоа ке биде пример на „своите деца“ ?? ОК и да не е вака , како ке биде прифатено од околината ?? Кого ќе нарекува мамо а кого тато ?? Сакате пифатете сакате не но ова е вистината.

Сосема разбирам што сакаш да кажеш, но тука лежи зајакот.
Постојат многу полоши и поиспревртени ставови, но не гледам како сексуалната определба влијае на тоа.
Не го сфаќам болдот. Каква психа и ставови? Еве ние што поддржуваме хомосексуални бракови и семејства, веројатно ги делиме истите ставови со нив, па и нас не сместува тоа во психопати? Какви се тие психопати што можат да бидат нормални? Психопатијата баш постои ко појава за да се опише сето она што се смета за надвор од границите на нормалата.
Бракот и семејството треба да се заедници кои се градат на основа на љубов и компатибилни карактери, не пол.
Ако го одгледуваат детето правилно, ако истото се меша и со „нормални“ семејства и му се укажува зашто неговите родители се од ист пол, не гледам како тоа дете ќе се развие во испревртена личност. Напротив, хомофобната околина е таа која може лошо да влијае со своите ставови и неприфаќање зашто знае да е многу остра и речита, но дома, секој добар родител си го пази и разгалува детето. Психопатијата не бира сексуална определба.
За пример пак ќе го земам Фрицл. Човек со многубројно, „нормално“ семејство кој со децении си ја силувал ќерката заклучена во подрум и му изнародила деца/внуци. Каде е овде грешката? Него околината 60ина години го сметала за нормален, фамилијарен човек.
Таа околина секогаш за секого ќе најде замерка, тоа не зависи од воспитувањето на детето, туку од културата и толерантноста на околината.
Ако не е дете на хомосексуалци, ќе е дете на т.н. пропалици, радодајки, глупаци, дедо му оној бил, мајка му онаква...исто е.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Би било интересно да си имам две мајки или па двајца татковци, бројки би им ставила и кој се покаже ко подобар тој ќе го има бројот еден, :D а може и подобро би се разбирале. :) Шала на страна доколку хомосексуалците би имале желба зошто да не им се пружи шанса сепак какви такви и тие се луѓе дури многу подобри од било кој друг бидејќи сакаат да пружат ДОМ и ЉУБОВ на сосема невино дете оставено од нормални родители. И мислам дека многу добро би ги воспитале, а и никаде нема пишано правило дека за да се воспита едно дете се потребни само мајка и татко.