Родители хомосексуалци

Дали сметате дека хомосексуалците треба да имаат право да посвојуваат деца?

• Да, го имаат тоа право.

Гласови: 6 33.3%
  • Не, во никој случај. Тоа е против природата на човекот.

Гласови: 9 50.0%
  • Немам определен став на оваа тема. Нивен живот-нивна работа.

Гласови: 3 16.7%

• Вкупно гласале
    18

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
А не би била поразочарана од себе ако го гледаш детето да пати само затоа што ги нарушува т.н. идеали за „нормална“ и „совршена“ фамилија?
Јас би. Бидејќи по секако јас не сум влијаела врз сексуалната определба на моето дете, па да се прашувам каде и како сум згрешила. Мојата „хетеро фамилија“ ќе ми е доволен доказ дека не може да се втера некому нешто што не сака. Но затоа пак би била разочарана што при толкавиот притисок кој детето го трпи, јас, како мајка која е должна да е тука за него, би му создавала уште непријатности. Па ако јас го отфрлам неговото „јас“, како од други да очекува да го прифатат?
А после би не болело други да го вреѓаат, ама тоа е.

Муабетов не држи вода од многу аспекти, а најбитниот е дека кучето е сосема друг вид, а со тоа и не ги ужива сите умствени способности ко човекот.
За разлика од хомосексуалецот (смешно ми е и да ја правам оваа паралела), кучето нит знае што се случува, ниту е способно да сака и посакува на начин ко што ние можеме. Да, ќе се најде некој батка што може да покаже привлечност кон куче, ама истото нит ќе знае да каже да или не, ниту пак има да му врати во иста мера, да му готви, да го поддржува и да планира иднина со него.

За првото , неможам да не бидам разочарана од себеси во таква ситуација.Што и да направам би била разочарана. Ќе ми биде бескрано жал затоа што ќе знам какво патење ќе доживее, какво негирање од мнозинството, но секој си го избира патото во животот. Мојот став е дека не признавам хомосексуалност како нормала и крај. Затворена сум за промена на моето мислење околу тоа, макар и моето дете биде хомосексуално определено. Како што и твоето дете доколку биде хејтер за хомосексуалци, нема да ти го промени твоето мислење за нивно прифаќање како еднакви на хетеро семејствата. Не е болест, но според мене е некој вид на хормонално пореметување како и психолошко и не знам какво поинакво. Да го прифатам? Па јас никогаш и не би го отфрлила него како мое дете какво и да е ќе го сакам еднакво, ќе го заштитам од другите, дури можеби и партнерот по некое време би му го прифатила, но тука зборуваме за ДЕЦА. Не би посакала внуче да ми расте со два мажи (Родител 1 и родител 2)? неможам да прифатам. Да ги гледа како се бакнуваат, како се прегрнуваат, како играат валцер по свадби, како се држат за раце, како легаат на иста лежалка на плажа.....и да остане со неизопачени размислувања и трауми?? Тешко, тешко....
Кај машки хомосексуалци , обично едниот партнер е поженствен, има женски манири, и изгледа како она што го нарекуваат некои “педерче“ (што е навредливо дури и за мои уши). Но кажи ми како тој родител не би влијаел на машко детенце кое од него ќе гледа урнек за тоа како треба да се однесува? Ќе поприми од однесувањето, сигурно и не би му претставувало проблем да проба да види како би било со машко како неговите што се, па ќе спореди што му се свиѓа повеќе. Се би било нормално, а не е се нормално и неможе се да биде нормално.
Не викам дека се тоа лоши луѓе навистина, но да создаваат заедница со деца е тоа ми е неприфатливо.

За второто , да не ми држи вода сега, ама како тргнало за 500 години ќе има таква заедница која ќе ги брани таквите. И на баба ми би и било смешно да прави пароли за нешто со „маж и маж со детенце“ на времето, па еве сега станува се понормално да се поддржи таквото нешто, а глупаво и просто да се негира.

Башка разбрав кога би се дозволило да посвојуваат и да имаат деца, хомосексуалните заедници сакаат да пишува во законите родител 1 и родител2 , а не мајка и татко. Уште ќе ми го скратуваат на мене правото да бидам Мајка??? Да да , секако дека ќе ги поддржам,

Многу драматизирате и од една нормална процедура на растење правите сложен и комплициран процес, а воопшто не е така. Сите сме биле таму, знаеме...
И со прифаќање на една работа, правите крај на светот, и ако ги подржиме хомосексуалците, демек утре ќе поддржиме врски и заедници и со мечки и врколаци. Демек се со цел да испаднеме кул.

Ти ме прашуваш нешто што јас те прашав претходно.
Секако дека е битно што им се сервира на децата од дома на прво место, ама не значи дека ако има хомо родители дека ќе биде изложено на нешто повеќе одошто би било со нормалните родители. Не мислиш дека можеби ќе се осеќа подеднакво убаво како што си се осеќала и ти кога си гледала слики од твоите родители гушнати и среќни?
Мора тоа да предизвикува траума? Од кај си толку сигурна?
А хомосексуалноста не е заразна па да ја добие од нив.

И религијата не е заразна , па јас верувам во тоа што верува моето семејство.
И јазикот не е заразен па јас го зборувам оној јазик кој го научив од мајка ми и татко ми.

Не сум сигурна дали би предизвикало траума или не, но децата не се експеримент на кој можеме да се учиме што би предизвикало и дали би предизвикало трауми нештото. Нема во такви случаи пу пу не важи...

Може муабетов да тера до бесконечност и назад, ниту јас ќе го сменам мислењето, ниту ти твоето.

Како што очигледно сексуалноста е слободна определба, така и размислувањето околу тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
И религијата не е заразна , па јас верувам во тоа што верува моето семејство.
И јазикот не е заразен па јас го зборувам оној јазик кој го научив од мајка ми и татко ми.

Не сум сигурна дали би предизвикало траума или не, но децата не се експеримент на кој можеме да се учиме што би предизвикало и дали би предизвикало трауми нештото. Нема во такви случаи пу пу не важи...

Може муабетов да тера до бесконечност и назад, ниту јас ќе го сменам мислењето, ниту ти твоето.

Како што очигледно сексуалноста е слободна определба, така и размислувањето околу тоа.
Утре, дете што растело со хомосексуалци колку и да израсне во психички и физички здрава и сосема нормална особа нема да може да опстане нормално да живее и нормално да прави грешки, зошто секоја грешка ма колку била ситна и нормална ќе биде препишана како последица и тоа со катастрофални размери од животот со хомо родителите.
И општеството само ќе си го најде она што го бара и што сака да го види и да не постои, во тоа сум сигурна.
Вистина се понатаму е вртење во круг, тоа е твој став, овој мој, фала на дискусија...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Многу драматизирате и од една нормална процедура на растење правите сложен и комплициран процес, а воопшто не е така. Сите сме биле таму, знаеме...
И со прифаќање на една работа, правите крај на светот, и ако ги подржиме хомосексуалците, демек утре ќе поддржиме врски и заедници и со мечки и врколаци. Демек се со цел да испаднеме кул.

Ти ме прашуваш нешто што јас те прашав претходно.
Секако дека е битно што им се сервира на децата од дома на прво место, ама не значи дека ако има хомо родители дека ќе биде изложено на нешто повеќе одошто би било со нормалните родители. Не мислиш дека можеби ќе се осеќа подеднакво убаво како што си се осеќала и ти кога си гледала слики од твоите родители гушнати и среќни?
Мора тоа да предизвикува траума? Од кај си толку сигурна?
А хомосексуалноста не е заразна па да ја добие од нив.
Тоа и е еден од нај сложените процеси барем според мене.
Претходниот пост ти го имав прочитано цел,го цитирав само оној дел за кој сакав да го врзам моето прашање.
Сеуште ме интересира што според тебе претставува семејство.:)
Нели дискутираме за семејство основано од хомосексуалци.
За ставовите уште пред да се започне било која дискусија е повее од јасно дека секој ке си остане на својот.
Само што постои разлика на исцрпена дискусија и онаа другата.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Шо знам...премногу хипотетички, лично би ми било многу погадно доколку ми соопшти дека се зачленил во партија и дека има склоности кон политичка активност... во тој случај би знаел дека сум тотален феил како родител. Вака, викаат вродено било, ќе ја тормозам сопругата наводно се пренесувало преку женска линија :D

А за друго...би му кажал како стојат работите, дека и покрај прифаќањето не е се така розово. Би ми било жал што ќе поживее 2-3 децении пократко отколку хетеро просекот...:eek...што е последица на начинот на живот кој го практикуваат и болестите на кои се подложни, ХИВ е само tip of the iceberg. Значи памет во глава и стриктно моногамен хомо живот. Ако не им се умира прерано...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9923159
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12416862

Да напоменам дека ова се релевантни медицински студии а не наслови од рандом портали.
Секогаш мајката е кабаетлија за се’ што не чини :D
А овој податок не сум го знаела дека живеат пократко од хетеро популацијата...
А болестите, мислам дека кај промискуитетни хетеро луѓе се почести и бај д веј има и пострашни работи од сидата...ама да не одиме многу оф топик :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Секогаш мајката е кабаетлија за се’ што не чини :D
А овој податок не сум го знаела дека живеат пократко од хетеро популацијата...
А болестите, мислам дека кај промискуитетни хетеро луѓе се почести и бај д веј има и пострашни работи од сидата...ама да не одиме многу оф топик :)

Тоа е и основниот проблем кој ја коси хомо популацијата, нивниот патолошки промискуитет кој е неспоредлив со промискуитетот кај хетеро популацијата.
Сидата се проширила најмногу баш поради тоа, иницијалниот фактор бил тој, подоцна се префрлува и на џанаци, хемофиличари и хетеро (преку бисексуалци).
Пациентот Нула на вирусот ХИВ, некаков авионски стјуард имал сексуални односи со четирицифрен број ѓејови (!?) поради неговата специфична работа со која престојувал на стотици аеродроми по светот.
Затоа е `двојбено` да им се даде на хомо пар да посвои во светлото на овие факти. Дури и кај лезбејките е изразено иако не до таа мера.
Наведените примери каде геј посвоители испаднале дека се педо посвоители е уште еден ризик.

Од друга страна, законска форма на заедница, брак, партнершип, нешто би требало да постои и не гледам причина зошто би имале луѓето против.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Сеуште ме интересира што според тебе претставува семејство.:)
За мене, семејство претставува заедница која ја подигаат двајца родители (без разлика на половата припадност) кои создаваат пријатно и хармонично место за чување и одгледување деца. Кратко и најпросто објаснето...

И на следното прашање-да, сметам дека хомосексуалците можат да издигнат нормално семејство и не не мислам дека детето ќе расте со трауми и стравови да не биде силувано или злоупотребувано, или дека тоа што ќе гледа и осеќа љубов во семејството ќе му ја поремети психата и ќе му влијае на нормалниот развој и на неговото гледиште и расудување за што е добро или не.

Јас сум растела со двајца хетеро родители, па еве мислам дека е нормално да се имаат хомо родители, значи сепак не секогаш значи дека тоа што го претставуваат родителите мора и ќе го присвоиме и ние како единствен начин на живеење и единствено гледиште за верување. Растеме, согледуваме други гледишта, други страни и сами одлучуваме за тоа што е нормално или правилно за нас. Верувам ништо нема да биде поразлично и со овие деца.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
За мене, семејство претставува заедница која ја подигаат двајца родители (без разлика на половата припадност) кои создаваат пријатно и хармонично место за чување и одгледување деца. Кратко и најпросто објаснето...

И на следното прашање-да, сметам дека хомосексуалците можат да издигнат нормално семејство и не не мислам дека детето ќе расте со трауми и стравови да не биде силувано или злоупотребувано, или дека тоа што ќе гледа и осеќа љубов во семејството ќе му ја поремети психата и ќе му влијае на нормалниот развој и на неговото гледиште и расудување за што е добро или не.

Јас сум растела со двајца хетеро родители, па еве мислам дека е нормално да се имаат хомо родители, значи сепак не секогаш значи дека тоа што го претставуваат родителите мора и ќе го присвоиме и ние како единствен начин на живеење и единствено гледиште за верување. Растеме, согледуваме други гледишта, други страни и сами одлучуваме за тоа што е нормално или правилно за нас. Верувам ништо нема да биде поразлично и со овие деца.

Првото ме интересираше,второто веке го имав прочитано размислувањето твое околу тоа. :)
Траумите не доагаат само до силување и злоупотребување.
Јас лично никаде не напишав дека сметам дека мегу нив има повеке силувачи отколку мегу хетеро паровите.
Одејки од крајности до крајности се избегнува размислувањето околу она како изгледа едно секојдневие на хетеро а како на хомо.
Да,навидум исто.

Еве скоро имавме јавно признание на маж кој се чувствувал како жена.
Чувствува дека може да роди,да добива циклус?
Да дои?
Или единствено од женственоста во себе што ја чувствува е неговиот надворешен изглед и сексуалната ориентација?
Дали овие две работи му прават да се чувствува како жена?
Кујзнае..:unsure

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Тоа е и основниот проблем кој ја коси хомо популацијата, нивниот патолошки промискуитет кој е неспоредлив со промискуитетот кај хетеро популацијата.
Сидата се проширила најмногу баш поради тоа, иницијалниот фактор бил тој, подоцна се префрлува и на џанаци, хемофиличари и хетеро (преку бисексуалци).
Пациентот Нула на вирусот ХИВ, некаков авионски стјуард имал сексуални односи со четирицифрен број ѓејови (!?) поради неговата специфична работа со која престојувал на стотици аеродроми по светот.
Затоа е `двојбено` да им се даде на хомо пар да посвои во светлото на овие факти. Дури и кај лезбејките е изразено иако не до таа мера.
Наведените примери каде геј посвоители испаднале дека се педо посвоители е уште еден ризик.

Од друга страна, законска форма на заедница, брак, партнершип, нешто би требало да постои и не гледам причина зошто би имале луѓето против.
Знаеш јас не сакам да ги генерализирам работите и сите да ги ставам во ист кош...
Не значи дека ако е геј е промискуитетен нели?
Значи промискуитетноста, без разлика дали си стрејт или геј, е право на избор...
Сигурна сум дека постојат гејови кои се стриктно за сериозна моногамна врска базирана на љубов....за таквите велам па зошто да не си посвојат дете...
А педо верувај можат да испаднат и стрејт паровите, колку примери има на сексуално злоставување од страна на родените родители, па што останува за посвоителите, ама тоа е веќе друга тема...
А стјуардов, четирицифрен број...ц цц ц, што газ ќе беше тоа? :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Знаеш јас не сакам да ги генерализирам работите и сите да ги ставам во ист кош...
Не значи дека ако е геј е промискуитетен нели?
Значи промискуитетноста, без разлика дали си стрејт или геј, е право на избор...
Сигурна сум дека постојат гејови кои се стриктно за сериозна моногамна врска базирана на љубов....за таквите велам па зошто да не си посвојат дете...
А педо верувај можат да испаднат и стрејт паровите, колку примери има на сексуално злоставување од страна на родените родители, па што останува за посвоителите, ама тоа е веќе друга тема...
А стјуардов, четирицифрен број...ц цц ц, што газ ќе беше тоа? :D

Не е генерализација туку се факти. Не е избор туку ментално нарушување кое резултира со драматично намален животен век. Зошто е тоа така незнам, но што е тука е. Не е само промискуитетот туку и многу други ситуации.
На релативно скромен број посвојувања од страна на геј парови се појавуваат афери со злоупотреба. Затоа треба време, да се види што и како...не значи дека по дифолт се непогодни за да посвојат, но не значи и дека по дифолт се погодни. Ќе видиме во иднина каков ќе биде развојот на посвоените деца, сега е прерано за заклучоци.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and melpomena

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Човек кој не направил ништо лошо, не повредил никого, не нападнал, не убил, ни па има тенденции да направи нешто такво, не е фер да го нарекуваш душевно болен, да му судиш и да го осудуваш. И да трошиш време да го навредуваш, покрај толкав избор на "душевно болни".
И на крај не треба да те тангира воопшто кој го привлекувал и со кој спиел и кои пози ги правеле.
Не ти е тоа душевно болни на место. Немаш причина.

А и ние "обичните" луѓе знаеме да направиме работи кои не се природни... И тоа мошне често.

Ok moze ne se dusevno bolni ama definitvno se psihopati, ako trebalo da postajat kako takvi prirodata nemalo da sozdade uste eden pol , zenski.... Zatoa apsolutno sum protiv bilo kakvi nivni prava a ne pak posvojuvanje deca . Kakov primer bi bile tie za decata , nastarana od toa koj bi bil tatko koj majka ... Na site im e potrebna roditelska ljubov od majkata i tatkoto a ne od psihopati!!!!!