Родители хомосексуалци

Дали сметате дека хомосексуалците треба да имаат право да посвојуваат деца?

• Да, го имаат тоа право.

Гласови: 6 33.3%
  • Не, во никој случај. Тоа е против природата на човекот.

Гласови: 9 50.0%
  • Немам определен став на оваа тема. Нивен живот-нивна работа.

Гласови: 3 16.7%

• Вкупно гласале
    18

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Абе нормално дека како деца сме под влијание на нашите родители, но тоа не значи дека детето би станало геј. Тоа значи дека пред се, најверојатно порано ќе дознае за што е тоа хомосексуалност и дека во ред е да се биде геј. Во склоп на коментарите на existence... целата работа е природна и нормална, но тоа не значи дека треба да ти се допаѓа. Барем бидете реални и кажете, да - нормална појава е, но лично на мене не ми се допаѓа. А не, болест е, пореметување е, неприродна работа е,...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Абе нормално дека како деца сме под влијание на нашите родители, но тоа не значи дека детето би станало геј. Тоа значи дека пред се, најверојатно порано ќе дознае за што е тоа хомосексуалност и дека во ред е да се биде геј. Во склоп на коментарите на existence... целата работа е природна и нормална, но тоа не значи дека треба да ти се допаѓа. Барем бидете реални и кажете, да - нормална појава е, но лично на мене не ми се допаѓа. А не, болест е, пореметување е, неприродна работа е,...

Неможам да кажам дека за мене е нормална појава како што неможам да кажам ни дека е болест.
Но слободно можам да кажам дека за мене геј родители е неприфатлива средина за деца.
Веројатноста дека ке станат геј е исто толкава колку и дека нема да бидат.
Ниту едното неможе никој да го потврди,ниту другото.
Како што неможе никој да потврди дека тие деца ке се горди на своите родители,и обратно.

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Не ми е никако прифатливо хомосексуалните парови да одгледуваат деца. Не дека се болни, злобни, неморални. Можеби да бидат најдобри луѓе во светов, но да бидеме реални не е во ред детето меѓу првите основи за животот да научи дека опција е и хомосексуална определба и тоа исто толку нормална како и хетеросексуалната.
Наречете ме малограѓанец , застарена и осудувачки настроена но мислам дека јасно е децата како се создаваат. Спермата од машкиот полов орган ги оплодува јајце клетките од женскиот. Тоа е единствениот нормален начин на кој ние луѓето се множиме и се репродуцираме. Доколку стане најнормално гејството тогаш јас светов по 500 години го замислувам роботски, каде деца настануваат во болници преку епрувети , наместо во кревет како плод помеѓу маж и жена.
Како можете да кажете дека детето немора да значи дека ќе заплива во тие води, кажете ми колку деца од доктори студираат медицина? Колку деца од глумци станале актери? Колку деца од хуманитарци станале хумани? Колку деца од родители кои ги тепале и малтретирале станале исти такви насилници? Скоро сите.
Знам има и такви кои имаат силен карактер и силна генетика па си чекорат по свој посебен пат, но тоа е реткост.
Не дека споредувам, но ништо чудно по 1000 години силователите да побараат права бидејќи би се воспоставило дека тоа уствари е некој внатрешен нагон кој неможат да го контролираат и тоа е нормално кај некои луѓе да се јави. Да не им судиме и тие се луѓе не се животни така? Ќе се најдат милиони причини и ќе се создаде таква емотивна приказна што верувајте ќе ги сожалиме и ќе се бориме и ние за нивни права. Пак ќе речам не е дека споредувам, но само споменав ете една работа што сега ни е несфатлива (како и оваа со хомосексуалциве за баба ми и дедо ми што е неразбирлива), утре внуците наши ќе ни оправдуваат нешто кое сега го плукаме како неморално и неприродно.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
А зшто мислите дека смо уназадени ми кои не ги подржавамо хомосексуалци у никој случај. Како бре да се слажам едно мало дете да знае дека његови родители праиф нешто што за мене не е природно. Која поента е дете да знае дека татко му и татко му се плескаф од позади, кд знае се природна работа е мушко и женско си праиф дете и тој е тој. Такој било од увек, такфа е еволуција на човештфо, тој ни налага сама природа. Знае се љубаф се стфара меѓу два различни пола, они се зимаф и си праиф потомстфо.
Која ви е поента да подржуете нешто што не е природно, викате нормална работа било, па да беше нормална работа цел сфет ке бесмо бисексуалци, де ке си фату девојку, па дечка, па тројку ке си праимо, цц. Нели хомосексуалци су си нормални и ми нормални и ај ке си се мешамо нели. Кој сс кога стигне по цел сфет
Добро ајде изопачено е сфе, нека има педери ама кој ги шиша бре што сакаф нек си праиф тамо меѓу њима и на нејавни места
Али јавно да е дозволено, још па хомо бракови или па посвојување на деца, значи НЕ
Колко ваше да, толко и наше НЕ : ) Нема туј ништо уназадено, а што Ви подржуете хомосексуалност и одма сте современи и лаф и хепинес настроени. Што сам ја уназаден што не ми е сфатливо да се стфори љубаф од ист пол

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Парва, јас не го оспорувам твоето „не“ (сепак твое сфаќање е). Мене ми се смешни аргументите како тие ќе го распиале детето, ќе го силувале, мешање поими помеѓу педофилија и хомосексуалност.
Ќе бидам краток уште ова. Дали некој од вас што го негирате ова имате/сте имале пријател хомосексуалец? Дали некогаш сте седнале со него здрав муабет да направите првично на таа тема, после на други теми кои немаат никаква допирна точка со истото? Знаете разлика помеѓу трансаш и хомосексуалец?
Знам дека ова се поистоветува со темата за хомосексуалци, но баш ме интересира вашето мислење.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Прашање до сите кои не ги обожаваат и не ги поддржуваат хомосексуалците..
Што ако утре, вашето родено дете ве седне и ви каже дека е геј??
Како би реагирале?
Ќе му држите предавање за нормалното?
Ќе го одвраќате од неговиот нагон и потреба за интимност со припадник на истиот пол?
Хипотетички, како би постапиле?

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Без разлику дали су родители хомо или не, ако тој дете расне у неповолну средину ке има трауме, ако не не. Али како прво тој дете ке знае дека е посинето сто посто или па само едн од тија родители ке му е истински а друг не. Не викам дека они ке га расипеф дете,него сам тј факт ке га трауматизира што његови не су истински родители и се разликуеф од природу

Неам другари или другарке што сакаф некога од ист пол. Кд би имаја сфак дн сигурно би дискутираја до сто едно дека не е природно, дека е нешто изопачено. Еве бе ако е природно што не земе на другара ми мачор да плеска другога мачора ? Значи до нас људи е, до презаситеност од живот, сфе да се проба.
А ако мое дете биде геј, незнам појма еј, нема могуќе да си замислу такфо нешто, одма ме копка нешто у стомак, знаеш оној чустфо како кд се фатиш за џеб а нема ти га мобилан

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Темата не е за дали ги подржуваме хомосексуалците во нивната сексуална определба,туку дали подржуваме семејство со геј родители.
Погоре има прашање дали имаме пријатели геј и дали сме ги наседнале да разговараме,да имаме и?,сме ги наседнале и?
Околу овие прашања има одговор уназад на темата.
Плус пак има превртување на зборовите,каде тоа и кој има напишано дека хомосексуалците ке си ги силуваат децата?
А кој од вас подржувачите,кога веќе направивме таква поделба низ темава :zelen може да гарантира дека на дететто тоа нема да му смета кога ке почне да разбира и кој од вас гарантира дека нема да го расипат?

• Ми се допаѓа
Реакции: Mystique

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Парва, јас не го оспорувам твоето „не“ (сепак твое сфаќање е). Мене ми се смешни аргументите како тие ќе го распиале детето, ќе го силувале, мешање поими помеѓу педофилија и хомосексуалност.
Ќе бидам краток уште ова. Дали некој од вас што го негирате ова имате/сте имале пријател хомосексуалец? Дали некогаш сте седнале со него здрав муабет да направите првично на таа тема, после на други теми кои немаат никаква допирна точка со истото? Знаете разлика помеѓу трансаш и хомосексуалец?
Знам дека ова се поистоветува со темата за хомосексуалци, но баш ме интересира вашето мислење.

Екшли и не се толку смешни, во некои случаи и не е баш јасна границата меѓу хомосексуалност, педерастија и педофилија...

http://www.rpvnetwork.org/profiles/blogs/gay-adoption-horror-duke
http://www.thinkinghousewife.com/wp...le-adopted-boy-and-molested-him-from-infancy/
http://www.dailymail.co.uk/news/art...ilty-plea-decide-trial-fight-allegations.html
http://www.topix.com/forum/city/glastonbury-ct/TT725CDF1081MHPIH

Има и силување па дури и педо-проституција на посвоените деца од страна на хомо посвоителите...сеуште е нов и недоволно јасен социјален експеримент, тек за неколку децении ќе може да се каже што и како...

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena