Родители хомосексуалци

Дали сметате дека хомосексуалците треба да имаат право да посвојуваат деца?

• Да, го имаат тоа право.

Гласови: 6 33.3%
  • Не, во никој случај. Тоа е против природата на човекот.

Гласови: 9 50.0%
  • Немам определен став на оваа тема. Нивен живот-нивна работа.

Гласови: 3 16.7%

• Вкупно гласале
    18

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Која е ај објасни ми??? (баш ме занима)

и немам ништо против хомосексуалците, не ги осудувам и не сум ги осудувала никогаш, едноставно тоа со посвојување деца не го оправдувам.Тоа е мое мислење и никој на свет не може да ме убеди дека е нормално хомосексуалци да посвојуваат деца. А тоа дали сакаат мажи или жени е индивидуална определба, и тоа го почитувам.

Едно е да имаш свое мислење, друго е да правиш грешка во поистоветување со сосема различен и за широката маса сфатен малициозен поим.
Педофил е оној кој врши обљуба на малолетници (најчесто 6-13 години).
Хомосекусалец е личност која сака и сексуално општи со друга личност од ист пол.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Многу хомофобичен народ сме дефинитивно....
Хомосексуалноста не е заразна болест па демек и детето ќе станело како нив...
Не гледам ништо лошо во тоа двајца возрасни луѓе кои се сакаат и стапиле во брак да си посвојат дете и да го спасат од мизериите и хорорите на домовите за сираци...
Ако му пружаат се што му е потребно, пред се љубов и грижа, на кого му е гајле што прават тие во спалната соба?
Секое дете заслужува да има родители...и да расте во љубов и топол дом...
А бај д веј, има нешто за кое нашио народ не се руга и исмејува?! :^)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Едно е да имаш свое мислење, друго е да правиш грешка во поистоветување со сосема различен и за широката маса сфатен малициозен поим.
Педофил е оној кој врши обљуба на малолетници (најчесто 6-13 години).
Хомосекусалец е личност која сака и сексуално општи со друга личност од ист пол.

па не спомнав јас ништо за педофили, оти они нема да го присилат, детето гледајќи ги нив само ќе си посака :ladno

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
па не спомнав јас ништо за педофили, оти они нема да го присилат, детето гледајќи ги нив само ќе си посака :ladno

ќе го силуваат и детето ќе го испедерат, е само тоа може..бог да чува коа се запнале против се отидоа само да ги одбранат хомосексуалците...

Не?

И прашање, како тоа само ќе си посака?

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Не?

И прашање, како тоа само ќе си посака?

Е па еве да речеме дека се мирни и фини, си го гледаат чуваат пазат. Секако дека и на детето ќе му стане нормално и природно и тоа да стане хомо. А они се многу фини...

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Еј колку ме нервира оноа мислење што многу мажи го имаат:"Он е п***р, сигурно нешто ќе ми направи". |-( Демек, бидејќи тој е маж и ти си маж, автоматски значи дека ќе се вљуби во тебе и ќе ти се пушта? Истиот муабет е и со децата. Демек детето гледа па ќе посака и тој да биде геј. Dear looooooooord... Работава е како да гледа чоколадо па посакува да го изеде.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Е па еве да речеме дека се мирни и фини, си го гледаат чуваат пазат. Секако дека и на детето ќе му стане нормално и природно и тоа да стане хомо. А они се многу фини...

значи твоево тврдење е дека хомосексуалноста може да се пренесе од мали години преку играње циле миле со детето?

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Е зошто после сме биле назадно општество.
Утре деца ќе имаме и ќе им кажеме бегај сине од тоа дете, со хомосексуалци живее, да не те надене под некој бор.
Од тука доаѓаат осудувањата, од внатрешното воспитување на прво место, па после од синдромот сите така па ај и јас...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
значи твоево тврдење е дека хомосексуалноста може да се пренесе од мали години преку играње циле миле со детето?

Не дека ке се пренесе од циле миле,ама ако пробаме да бидеме реални,бар до кај 10 годишна возраст ако не и до крај на животот она што е нормално за нашите родители и за нас е,односно на секое второ дете неговите родители се репер во животот.
Е зошто после сме биле назадно општество.
Утре деца ќе имаме и ќе им кажеме бегај сине од тоа дете, со хомосексуалци живее, да не те надене под некој бор.
Од тука доаѓаат осудувањата, од внатрешното воспитување на прво место, па после од синдромот сите така па ај и јас...

Тоа не не прави назадно оштество :)
Ако некои работи за одредено битие не се прифатливи зошто тоа по афтоматизам го прифакаме како осудување?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Не дека ке се пренесе од циле миле,ама ако пробаме да бидеме реални,бар до кај 10 годишна возраст ако не и до крај на животот она што е нормално за нашите родители и за нас е,односно на секое второ дете неговите родители се репер во животот.

Тоа не не прави назадно оштество :)
Ако некои работи за одредено битие не се прифатливи зошто тоа по афтоматизам го прифакаме како осудување?

Значи според тебе ако детенцево биде изложено пред нивните интимни акти, ќе може да стане геј?