Родители хомосексуалци

Дали сметате дека хомосексуалците треба да имаат право да посвојуваат деца?

• Да, го имаат тоа право.

Гласови: 6 33.3%
  • Не, во никој случај. Тоа е против природата на човекот.

Гласови: 9 50.0%
  • Немам определен став на оваа тема. Нивен живот-нивна работа.

Гласови: 3 16.7%

• Вкупно гласале
    18

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не е фер. Цело време се задржувате во внатрешноста на семејството оти немате одговор за сите трауми што ќе ги добие детето кога ќе излезе од портата на домот.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
А оние педерите па оти мирни ќе бидат и детето ќе живее во мир и спокој :eek
Имаме примери, со швалерки тепања и слично и нормално кој не сака да трпи си има право на развод и фала пријатно. Како бе ова најде да го споредуваш (facepalm) не ми се веруе...
Тек така да беше разводот лесен.
Фалат заканите по живот (личен и на детето), изживувањето (психичко и физичко), судења, алиментација, трошоци (во случај некој од нив да нема пара (во најчест случај и е така).
Лесно е да се најде изговор, но да споредуваш некој проблем ради неприфатеноста и кратковидоста во одредени општества со некој поширок и поозбилен проблем е веќе сосема друго.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Не е фер. Цело време се задржувате во внатрешноста на семејството оти немате одговор за сите трауми што ќе ги добие детето кога ќе излезе од портата на домот.
Па ете јас ти викам не треба да се замараме многу за тоа што ќе кажеле луѓето и дека секако некогаш ќе биде тоа дете осудувано и исмејувано, ти ми викаш убаво е на хартија, ама не е така, после ти викам ако има дома хармонија и благосостојба лесно ќе се надминат тие проблеми, ти ми викаш ќе се направи алкохоличар од мака.

Ете јас, подржувам хомосексуалци, подржувам и бракови и посвојување деца, се дури тие двајца или тие две се луѓе, способни да израснат и исчуваат дете и тоа дете да израсне во една психички и физички здрава особа, извајана од нив и нивно воспитување, а не од осудувањата и хировите на општеството.
Ќе биде под лупа три дена, дур не се појави некое друго чудо, па ќе биде заборавено, па ќе биде и тоа после него и после него заборавено, се со време ќе се заборави и прифати и сите ќе си живееме среќно чекајќи да коментираме и осудуваме нешто, дур не се појави нешто посвежо.

Што не сме прифатиле ние како нормално, зар ова ќе е проблем?

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Arkantos

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy

Знаеш ли зошто? Затоа што првите трауми почнуваат во семејството. Ако тие му ја насадат идејата да бега од другарчиња кои истотака им е насадена идејата дека тоа е дете на двајца мажи, тоа и ќе го прави. Ако знаат да му покажат да не обрнува внимание, да ја покаже својата посветла страна, тоа и ќе го прави.
Децата се одлика на своите родители. Во случај на геј браковите, детето не ја превзема ниедна од релациите помеѓу едниот и другиот маж. Зошто? Затоа што детето ја нема попримено биолошката произјаснетост дека тоа е геј. Тоа тек во 14-15 година може да испадне дека нештото оди на таа страна.

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Бреј
А кој гарантира дека двоица од ист пол ке имаф миран брак. Па замисли двоица мушкарци скараф се за треќога мушкарца : ) покољ
И дете ке глеа куде му се тепаф таткофци за шфаљера : ) цц
Сфе е могуќе у било какф брак, али за мене брак кој не е сс природни нагони не е добра средина за да расне едно мало дете

ќе го силуваат и детето ќе го испедерат, е само тоа може..бог да чува коа се запнале против се отидоа само да ги одбранат хомосексуалците...

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
ќе го силуваат и детето ќе го испедерат, е само тоа може..бог да чува коа се запнале против се отидоа само да ги одбранат хомосексуалците...
Како ќе го силуваат жити се, ако се хомосексуалци не се сите зла на светот.
Мене ми е многу жал што се проценети така, а уствари најголем дел се луѓе што ни на мравка не би стапнале.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy

Разликата помеѓу хомосексуалец (п***р) и педофил излгеда не ти е јасна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Redhead and existence

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Разликата помеѓу хомосексуалец (п***р) и педофил излгеда не ти е јасна.

Која е ај објасни ми??? (баш ме занима)

и немам ништо против хомосексуалците, не ги осудувам и не сум ги осудувала никогаш, едноставно тоа со посвојување деца не го оправдувам.Тоа е мое мислење и никој на свет не може да ме убеди дека е нормално хомосексуалци да посвојуваат деца. А тоа дали сакаат мажи или жени е индивидуална определба, и тоа го почитувам.