L'etoile
Реакции
3

Зачленет на

Пораки на профилот Најнови активности Теми и мислења За мене

  • Ако имаш да речеме x->a, лево решаваш со х->a-, десно х->a+ и ова значи земаш претпоставка кога x е помал и поголем од тоа што тежи. Малку е тешко да се објасни, разгледај некоја задача решена и ќе ти стане јасно.
    Имаш овде прилично добро објаснето, само на англиски е.
    https://www.khanacademy.org/math/differential-calculus/limits_topic
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…