Возачка дозвола на 16 години

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Да ни е судено да гинемо и на точак ке цркнемо :D

Ништо не е судено.Заеби ти тие работи ако ти било пишано или не знам што.Сам си ја пишуваш судбината така да сам си одговараш за своите постапки.
Погледни само колку деца, памти го зборов, деца гинат на мотори.Колку само изиграваат фаци и само си пресудуваат.А уште не фатил женска.Така да и да ви направат да полагате како малолетни нека фукнат да се плаќа 600 еу и плус да бидете ограничени да возите одреден период од денот кога нема сообраќаен метеж и да не можете да возите кола со поголема зафатнина од 1.1.Сликајте се и баш живо ме интересира што ќе возите.Освен југо или некоја корса.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Abe CreP

Истакнат Член
14 февруари 2012
111
84
328
28
Вака... имам 17 години, и сакам да полагам за кола, меѓутоа татко ми не ми верува дека е усвоен законот за полагање на 16 години... Дали може некој да ми даде линк од интернет каде што пишува дека е усвоен законот ?

онјаЛ

Полноправен Член
22 ноември 2012
69
85
18
Остави го тој закон. Не важи повеќе.
И без тој закон можеш да си положиш на 17, но ќе ја добиеш возачката на 18

онјаЛ

Полноправен Член
22 ноември 2012
69
85
18
Можда лажни гласини сум чул...како и да е
Од 1.1.2013 ти стапува на сила законов и мораш да си одличен и примерен. До 18 нема излегување од градот/општината. Возење од 5 сабајле до 8 навечер. Дозвола од двата родители и писмена согласност од психологот и педагогот на училиштето.
Се' на се', ветер во магла. Чекај 18 и ондак уживај си. Ова сега испадна: "Тато, ајде в кола во 10 сум закажан со една", нели не смееш после 8 сам да возиш

• Ми се допаѓа
Реакции: Succubus

Abe CreP

Истакнат Член
14 февруари 2012
111
84
328
28
Можда лажни гласини сум чул...како и да е
Од 1.1.2013 ти стапува на сила законов и мораш да си одличен и примерен. До 18 нема излегување од градот/општината. Возење од 5 сабајле до 8 навечер. Дозвола од двата родители и писмена согласност од психологот и педагогот на училиштето.
Се' на се', ветер во магла. Чекај 18 и ондак уживај си. Ова сега испадна: "Тато, ајде в кола во 10 сум закажан со една", нели не смееш после 8 сам да возиш
Ок, фала многу ;)

warr

Староседелец
17 февруари 2012
187
214
643
Тетово
И јас полагам, уште градска ми остана. Не важи тој закон повеќе, така ми кажаја од автошколата.
Од 16 до 18 год, можеш да ги земеш само часовите, а од денот кога ќе наполниш 18 ќе можеш да ги полагаш тестовите, па потоа и полигон и градска.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Вака... имам 17 години, и сакам да полагам за кола, меѓутоа татко ми не ми верува дека е усвоен законот за полагање на 16 години... Дали може некој да ми даде линк од интернет каде што пишува дека е усвоен законот ?

Мораш ли да положиш за кола за да возиш кола? Ако знаеш и имаш искуство пичи не му ја мисли.
Се е до психа.
Ако убаво си возиш и не прекршуваш правила шансите да те сопре полиција се еднакви на тој што има возачка дозвола.