Не е точно си имаш редовни и казнени сесии за полагање на предмети макар што мислам дека по нова програма нема веќе ни казнени.Вистина е наредново: апсолвенти смеат кога сакаат да си закажат испит? Буквално, било кој месец од годината?
Не е точно си имаш редовни и казнени сесии за полагање на предмети макар што мислам дека по нова програма нема веќе ни казнени.Вистина е наредново: апсолвенти смеат кога сакаат да си закажат испит? Буквално, било кој месец од годината?
Не е точно си имаш редовни и казнени сесии за полагање на предмети макар што мислам дека по нова програма нема веќе ни казнени.
Зависи до факултетот и до професорите по предметот. Ако има доволно кандидати се организираат дополнителни полагања веднаш после сесија и важат истите пријави ко за сесијата.Не постојат веќе казнени сесии...постојат само, официјално, зимски (јан-фев), летен (мај-јин-јул) и есенски(авг-септ) испитен рок (со по две декади).
Зависи до факултетот и до професорите по предметот. Ако има доволно кандидати се организираат дополнителни полагања веднаш после сесија и важат истите пријави ко за сесијата.
Абе пеер , знаете ли некој добар професор шо држи приватни часови физика или математика во Скопје. Прва година сум на ИКИ , врска неам како ке се снајдам, многу тешко ми се виде уше на почеток, дури и самиот професор по физика шо беше на крајот се разбрка кај една задача.. . Мора , значи, дупка сум, како гомно се осеќам. Ај давајте некои добри препораки ако знаете и цена. Фала.
Лани колегиве мои, ама ова за на фармација, ги презапишаа предметите од прв семестар и со кредитите што им останаа предмети од трети, немаше некои услови колку што знам.Ај ќе си копирам мислење од друг форум и тука да се сефтосам, оти изгубен случај сум.
Треба да запишувам трета, ама поради редици и редици проблеми и причини, ко Господ се имам појавувано на факс и имам положено само 2 предмети од трет семестар. Е сега, нели може до 35 кредити, па ќе може ли да си ги презапишам тие што ми заостанале + нови од петти со “остатокот“ кредити, или треба некаков услов?
За филолошки конкретно прашувам, ако игра некаква улога.
Ај, благодарам однапред.