Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Абе кај можам да набавам готова (пополнета) апликација за модератор на форумов? Kaj 048 или ShakaZulu ?
Ама ми треба она.. ептен дудлачко CV, зошо имам во план кариера да прам овде...

Е сеа, доволно едуциран човек би знаел дека ОД гужвата/посетеноста овде.. - директно или индиректно зависи посетеноста на примарниот портал, + цената на секој банер што стои под капата на брендот ЦрноБело..
Бонтон правилата и политиката на форумот, МОРА да се во баланс со маркетинг стратегијата што ја зацртал газдата, за да оствари профит и позитивен рејтинг.

Ако си вегетаријанец читај кај што пишуваат за руски салати.. Ако си г*внојадец оди во ЧДА.. Ако те пука жешково, имаш опции да пријавуваш.. И тој клик носи по некоја цента...
Ако се декларираш како толку објективен биди тоа до крај и целоосно.Вака апла ги испотенцира некои работи а објективноста беше само маска. :) ....ама ајде нов си ни,може и затоа вака,а и разбирливо е денес дека ретко кој се труди да биде објективен според пост и став околу некоја работа а не да стои позади секое мислење од еден човек.
Па близнак да ми е некој нема да имаме секогаш исти ставови.
Ајде пред да изнапишам и други работи,да се повлечам,оти само за ова што го напишав се осекам компетентна,ама и си признавам.

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu, slb_bobo and 048

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683

Друго нешто за 048... ти бате сакаш да се зголеми креативноста на форумов а ниту едно мислење немаш поголемо од 3 реченици, односно или пишуваш некоја мисла од 3 збора или хејташ на тема, или изјавуваш љубов на виртуелната ти девојка... подобро напиши нешто поопширно па макар и офтопик, одколку да си онтопик и со 2 збора коментар... и простите реченици ги уништуваат темите, не само офтопиците.
Да би се побунал некој член како Electra , @реми , Saladin или некој сличен на нив, ќе сфатев... ама ти бе бате немаш таква предиспозиција да расудуваш за офтопици.(bandit)
Исто така за мене лично ќе кажам дека и јас не сум цвеќе за мирисање, имам уништено неколку теми, пишувам офтопици, хејтам, тролам...шо да прам таков сум, разбојник, банирајте ме. Ама нула четириес осум, ако сакаш нешто мое да прочиташ и да ти се допадне, на форумов постои...повели и прочитај:
http://forum.crnobelo.com/threads/show-must-go-on.2499/
http://forum.crnobelo.com/threads/На-кој-начин-планирате-да-ја-запросите-вашата-идна-сопруга.836/#post-50846
http://forum.crnobelo.com/threads/Сајбер-неверство-се-брои-ли.775/page-2#post-130723 :igra
иии многу други теми кај што мислам дека треба да се изразам како што доликува сум го направил тоа.;)
Друго нешто... show must go on ќе има и втор дел, и двајцата ќе ве вметнам да си знаете:mstickle
Ми ги броиш буквите? Фала.....
Ако сакате да ве <<трујам>> со километарски мислења од типот <<дрн-дрн јариња>>, не е проблем. Че го тупам до месечината и назад. На тоа че ви турам и независни експертски мислења.
Ги имам прочитано твоите мислења и на тие што ми се допаднале имам реагирано :)
разбирам хумор, ова она во тие теми.
Абе кај можам да набавам готова (пополнета) апликација за модератор на форумов? Kaj 048 или ShakaZulu ?
Ама ми треба она.. ептен дудлачко CV, зошо имам во план кариера да прам овде...

Е сеа, доволно едуциран човек би знаел дека ОД гужвата/посетеноста овде.. - директно или индиректно зависи посетеноста на примарниот портал, + цената на секој банер што стои под капата на брендот ЦрноБело..
Бонтон правилата и политиката на форумот, МОРА да се во баланс со маркетинг стратегијата што ја зацртал газдата, за да оствари профит и позитивен рејтинг.

Ако си вегетаријанец читај кај што пишуваат за руски салати.. Ако си г*внојадец оди во ЧДА.. Ако те пука жешково, имаш опции да пријавуваш.. И тој клик носи по некоја цента...
Како прво не сум модератор на форумов. Ако сакаш апликација пробај со лижење .....таксени марки. Пример јас воопшто не го посетувам сајтот на црнобело, туку директно одам на форумот. Не е позитивна атмосфера на концерт на Металика и детска градинка. Правила на форумов нема, мислам има ама не се почитуваат. Има отстапки. Кажав погоре и зашто нема санкции

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu and slb_bobo

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Е браво бе Тарзан, многу ти сум благодарен што ми објасна што значи тролање, капа ти спуштам.
Си слушнал за фразата- ак не ви чинит, не идај те.... епа фурумски преработено и со мали корекции вака би изгледало: ак те иритираaт офтопиците, пријави ги, или игнорирај ги.
Не го негирам фактот дека постојат глупости на форумов, ама ај објасни ти како си способен тоа да го спречиш. Читателите нека си читаат, верувам дека им се допаѓа, а ние сме анонимни така да никој не го засега/ не е толку драматично како што го замислуваш. Ова е форум за дружење, читање и надградување на знаењата а не специјална служба со строги критериуми и максимален режим стручно само за една цел- едукација.
Друго нешто Тарзан, не си само ти начитан или супериорен во своето изразување, на форумов постојат премногу ликови што тоа го можат, но не го сакаат.Од старт така го прифатиле форумов да речам како социјална мрежа за дружење со мал сенс за уметничка дискусија. Односно превентивно се гледа квантитетот одколку квалитетот, а офтопиците идат сами по себе.
Ја бујрум читниjа првата реченица на постов и прегледај уште од кога се побунав.
http://forum.crnobelo.com/threads/На-кој-начин-планирате-да-ја-запросите-вашата-идна-сопруга.836/page-2#post-50861

Кој високо лета ниско паѓа...
Ако мислиш првенствено наместо превентивно и ако навистина мислиш дека имањето на квантитетот е подобро од имањето на квантитет тогаш слободно најди најди три од тие членовите кои ти ги спомна дека постојат во погорниот дел от текстот и заедно кажете јавно што е подобро за еден форум дал квантитет или квалитет јас сите ве честам вечера кај камбер а ipopovski може комотно да ги избрише мојот акаунт тука. Јадењето трици “ако не ти се бендисува слободно не посетувај“ може да им го кажеш на некои кои немаат три мислења вкрс на форуми а не мене... Ти беше тој што лупна 9гаг слика потценуваќи ги мислењата на останатите, тоа што сега се фаќаш за сламка обидуваќи да си го спасиш ликот пред другите воопшто нема таков ефект како што очекуваш кај другите тоа е твоја вина а не вина на другите по тебе не знаат што е вредност на форум. Јас порталот не го читам, таму може да посетам само ако ми излезе некој интересен линк на ФБ. Знај дека тоа е така кај сите активни форумџии по сите форуми низ МК затоа што тој што оди на форум не оди на портал и обратно. Затоа конекцијата форум - портал треба да е од взаемна реклама на содржините кои ги има поединечно на двете интернет платформи. Ако целта на форумот е само да се калапат глупости админите ќе отвореле некој чат и се што заминало нагоре никој нема да може да го прочита. Ако веќе не ја прочита темата (форум, А ?! ) од линкот погоре слободно посети ја пак и прочитај малку од текстовите на Саладин и остнатите...

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena, slb_bobo and 048

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Ако мислиш првенствено наместо превентивно и ако навистина мислиш дека имањето на квантитетот е подобро од имањето на квантитет тогаш слободно најди најди три од тие членовите кои ти ги спомна дека постојат во погорниот дел от текстот и заедно кажете јавно што е подобро за еден форум дал квантитет или квалитет јас сите ве честам вечера кај камбер а ipopovski може комотно да ги избрише мојот акаунт тука. Јадењето трици “ако не ти се бендисува слободно не посетувај“ може да им го кажеш на некои кои немаат три мислења вкрс на форуми а не мене... Ти беше тој што лупна 9гаг слика потценуваќи ги мислењата на останатите, тоа што сега се фаќаш за сламка обидуваќи да си го спасиш ликот пред другите воопшто нема таков ефект како што очекуваш кај другите тоа е твоја вина а не вина на другите по тебе не знаат што е вредност на форум. Јас порталот не го читам, таму може да посетам само ако ми излезе некој интересен линк на ФБ. Знај дека тоа е така кај сите активни форумџии по сите форуми низ МК затоа што тој што оди на форум не оди на портал и обратно. Затоа конекцијата форум - портал треба да е од взаемна реклама на содржините кои ги има поединечно на двете интернет платформи. Ако целта на форумот е само да се калапат глупости админите ќе отвореле некој чат и се што заминало нагоре никој нема да може да го прочита. Ако веќе не ја прочита темата (форум, А ?! ) од линкот погоре слободно посети ја пак и прочитај малку од текстовите на Саладин и остнатите...
Немат ефект дискусијава, ќе ја прекинам со една реченица за образложение.
Сликата ја ставив зошто се пронајдов себеси во вашите постови, а не за да заштитам некого. Нема што повеќе да се дебатира на темава.

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Немат ефект дискусијава, ќе ја прекинам со една реченица за образложение.
Сликата ја ставив зошто се пронајдов себеси во вашите постови, а не за да заштитам некого. Нема што повеќе да се дебатира на темава.
Пронаоѓаќи се себеси во постовите на другите и истовремено нарекуваќи ги нив хејтери во негативна смисла со шит нет слика секако дека нема да доведе до ништо друго освен реакција од истите тие “хејтери“ што буквално би те оставила изгубен во редовите и тресеќи шит мисли како квантитет подобар од квалитет. Биди ми поздравен ама се надевам свати нешто од дискусијава погоре а и сите останати кои не дај боже се твои истомисленици кога се работи за вредностите на еден форум...

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Пронаоѓаќи се себеси во постовите на другите и истовремено нарекуваќи ги нив хејтери во негативна смисла со шит нет слика секако дека нема да доведе до ништо друго освен реакција од истите тие “хејтери“ што буквално би те оставила изгубен во редовите и тресеќи шит мисли како квантитет подобар од квалитет. Биди ми поздравен ама се надевам свати нешто од дискусијава погоре а и сите останати кои не дај боже се твои истомисленици кога се работи за вредностите на еден форум...
Важит директоре, сега релаксирај се...и јас не сум на форум од вчера, залудна е дебатава, подобро да водиме дискусија на некоја тема во филозофија или религија каде имаме контра ставови одколку тука, ништо нема да се смени после овие постови.
Поздрав се најдобро.

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Поздрав и до тебе инаку во религија ниту си ме видел ниту ќе ме видиш. Нешто се имаш препознаено...

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
И јас мислам дека на форумов фали подфорум Наука - во смисол хемија, биологија, физика и нивните гранки, подгранки и сродни науки.

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
од теми фалат економија право, свет , религија исто
добро би било да се воведе како новина и чат функцијата да заживее уште повеќе форумов

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Може нешто функција шо ќе забранам да ме тагираат во пост?