Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Може нешто функција шо ќе забранам да ме тагираат во пост?
Неможе да забраниш да те тагнува бидеќи тоа е обичен хиперлинк како и секој друг текст кој може да се клика и те носи на одредена друга адреса.

Може да наместиш да не ти стасува известување за истотот тоа тагнување. ПОследното во првиот дел.

http://forum.crnobelo.com/account/alert-preferences

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
за сите теми кои сакате да ги започнете, ако сметате дека нема соодветно место или не сте сигурни каде треба да се започнат, започнете ги во форумот „Кафе Муабети“
модераторите понатаму ќе ги средат
дополнителни форуми ќе се отворат ако има потреба за тоа
не е поентата само да се трупаат форуми колку да ги има на листата
исто како што не е поентата само да се трупаат теми колку да се бројат

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski and ShakaZulu

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
за сите теми кои сакате да ги започнете, ако сметате дека нема соодветно место или не сте сигурни каде треба да се започнат, започнете ги во форумот „Кафе Муабети“
модераторите понатаму ќе ги средат
дополнителни форуми ќе се отворат ако има потреба за тоа
не е поентата само да се трупаат форуми колку да ги има на листата
исто како што не е поентата само да се трупаат теми колку да се бројат
Во многу случаи има прочитано од најразлилни членови дека името Кафе Муабети не им се допаѓа и ги асоција на зае*анција. Бидеќи сметаат дека нивната тема има стабилна основа и едноставно не сакаат да биде сватена како зае*анција па затоа бараат форуми за наука, историја, (некои други што во меѓувреме и се отворија низ форумов)...

Можеби преименување на Кафе во на пример Разни или Општи маубети би помогнало. Твое/Ваше мислење ?

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Неможе да забраниш да те тагнува бидеќи тоа е обичен хиперлинк како и секој друг текст кој може да се клика и те носи на одредена друга адреса.

Може да наместиш да не ти стасува известување за истотот тоа тагнување. ПОследното во првиот дел.

http://forum.crnobelo.com/account/alert-preferences
Блаодарам друже, не сум видел има нови функции. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
од теми фалат економија право, свет , религија исто
добро би било да се воведе како новина и чат функцијата да заживее уште повеќе форумов
Знаеш, идејава за чатот и не ти е толку лоша, земено АКО се воведе, да се зголеми строгоста во останатиот дел на форумот, главно кон оф топиците, тролањата, терањата муда за бубрези, и сл.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Во многу случаи има прочитано од најразлилни членови дека името Кафе Муабети не им се допаѓа и ги асоција на зае*анција. Бидеќи сметаат дека нивната тема има стабилна основа и едноставно не сакаат да биде сватена како зае*анција па затоа бараат форуми за наука, историја, (некои други што во меѓувреме и се отворија низ форумов)...

Можеби преименување на Кафе во на пример Разни или Општи маубети би помогнало. Твое/Ваше мислење ?
Да, знам.
Донекаде има поента. Ќе се размисли за тоа.

Сепак, како се сфаќаат и понатаму развиваат темите не зависи само од името на форумот, ами зависи и од свеста на сите форумџии.
Форумот ќе биде таков каков што форумџиите ќе го направат да биде.
Ако некој сака да ги врти работите на заебанција ќе го прави тоа без разлика на името на форумот и без разлика на сериозноста на темата.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Знаеш, идејава за чатот и не ти е толку лоша, земено АКО се воведе, да се зголеми строгоста во останатиот дел на форумот, главно кон оф топиците, тролањата, терањата муда за бубрези, и сл.
Во однос на офтопиците и тролањата и терањето муда за бубрези и сл. навистина не знам по кој пат ќе го кажам истото
Пријавувајте го секое мислење за кое сметате дека е несоодветно
Пријавувајте ја секоја тема за која сметате дека е без поента.
Навистина е невозможно модераторите да следат апсолутно сѐ, дури и кога би биле присутни на форумов 24/7.
Постојано читам реакции дека не се бришат офтопици, а се пријавуваат само 1% од нив.

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski and Selma

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
lady_blue
Јас конкретно за тебе немам замерки, но имам за многу други модератори. Ве молам сите модератори, кога бришете офтопици во некоја тема или некоја караница бришете убаво. Често гледам од теми едно мислење избришано, друго оставено, па трет цитирал се вмешал и во цитат стојат избришаните постови...со еден збор џунгла. Ве молам, бришете ги цели разговори, а не само одредени постови.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
lady_blue
Јас конкретно за тебе немам замерки, но имам за многу други модератори. Ве молам сите модератори, кога бришете офтопици во некоја тема или некоја караница бришете убаво. Често гледам од теми едно мислење избришано, друго оставено, па трет цитирал се вмешал и во цитат стојат избришаните постови...со еден збор џунгла. Ве молам, бришете ги цели разговори, а не само одредени постови.
Да, тоа е во ред.
Треба да се бришат цели разговори. Без разлика што при тоа некогаш мора дури и да се жртвува по некое мислење кое и не е сосема офтопик.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Aj aко може да се воведе некоја анти спам мерка при регистрација. Пример низа на неповрзани букви бројки, сигурносно глупо прашање зошто спамери су око нама...
Видео с член на този форум!.. So WHY you banned me??...