Серии - Општи дискусии

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Vampire Diaries најбоља серија коју гу имам гледано, сви морате да гу гледате, гледам гу некопут true blood ама глупа ми е некако ништо не се дешава а веќ сам на средину на втору сезону
Тука се слагам со тебе. :D
После тој и оној твајлајт, више ни вампири не су тој што бесва. Заљубени вукодлаци, вампири, не сакале крв од људи, к*р се тресе у ладну воду ... приказне за 12 годишни американски глупави девојчиња. И после нормално дека ќе му истискуев крв од тампон на дечка у чај, да га праив вампир. Ех, до куде ќе иде овј свет, ебати...

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Денес сосема случајно на МТВ погледнав една епизода од Бостонски адвокати..
И искрено многу ми се допадна..
Па сакав да ве прашам..да не знаете некоја страна на нет..каде може да ја гледам....
Ја има на МТВ ама ми се гледаат повеќе одеднаш хаха :D

warr

Староседелец
17 февруари 2012
187
214
643
Тетово
Не сите и не секаде. Пр. има еден хрватски форум на кој секој детаљ од серијата е откриен. Буквално цела епизода е раскажана и немаш потреба да ја гледаш...
Не е тоа тоа... Не е целта да прочиташ некој што раскажал, туку ти да видиш како ќе го доживееш тоа. Сите луѓе сме различни и сите различно доживуваме било да е некој настан, филм, книга, серија... На некој може нешто да му се допадне, па да даде позитивни критики за тоа, некој обратно, негативни. Сум бил во ситуација 3-4 мои другари да ми предложат серија и сите различни критики да ми дадат (еден позитивни, друг негативни, кој како ја доживеал).
Друга работа, каде е тука хуморот (тој не може некој да ти го раскаже, не е виц), драмата, мистеријата, возбудата, неизвесноста (да не можеш да ја дочекаш наредната епизода од серијата, па дури и да останеш буден до 4 навечер само да ја симнеш новата епизода, веднаш штом ќе излезе и да дознаеш што ќе се случи, а знаеш дека утредента треба да станеш рано за на работа/во мојов случај школо)?
Сакааааааам уштееееееее Misfits!!! Зошто не направат 4та сезона? :(
Добра е серијава?
Дај објаснување во 2-3 реченици за што се работи, ако не те мрзи. Само не ми давај линк од википедиа. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Добра е серијава?
Дај објаснување во 2-3 реченици за што се работи, ако не те мрзи. Само не ми давај линк од википедиа. :D

Мене една од најдобрите серии ми е. Кога почнав да ја гледам, ептен се заразив, во 2 дена сите 3 сезони ги изгледав.
Станува збор за 5 (напочетокот 6) луѓе кои извршуваат комунална казна и во првата епизода ќе има бура и гром ќе ги удри сите, вклучувајќи го и претпоставениот. Откако ќе се случи тоа, во наредните неколку дена, секој ќе открива дека има некаква моќ (освен еден од тие петторица, тој во последната епизода од првата сезона ќе открие каква моќ има, да не издавам премногу). Секоја епизода ќе се среќаваат со уште некој во градот што добил моќ од бурата и се случуваат секакви сплетки и дешавки.
Полна е серијава и со хумор, секој лик е посебен на свој начин.

• Ми се допаѓа
Реакции: warr

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Го загледав Jane by design, изгледав неколку епизоди ми се гледа интересна дека ќе биде понатаму, а и за тепање време и досада ја бидува. Има убави машки во серијава не викам не :D

jane-by-design-2.jpg
060512_jane_by_design_recap120605181254.jpg
RowlyDennis01.jpg
david+rogers.jpg

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
Денес сосема случајно на МТВ погледнав една епизода од Бостонски адвокати..
И искрено многу ми се допадна..
Па сакав да ве прашам..да не знаете некоја страна на нет..каде може да ја гледам....
Ја има на МТВ ама ми се гледаат повеќе одеднаш хаха :D
eхх, торент? ако сакаш кажи да најдеме, ќе пратам пп.
а на МТВ, се сеќавате на Тропски горештини, Летни авантури? И многу голем дел ми заглавил некаде у главата ама кога се сетам ќе почнам да ги барам за rewatching

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
eхх, торент? ако сакаш кажи да најдеме, ќе пратам пп.
а на МТВ, се сеќавате на Тропски горештини, Летни авантури? И многу голем дел ми заглавил некаде у главата ама кога се сетам ќе почнам да ги барам за rewatching
Te чекам во ПП..хахах :giggle

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Луѓе малку настрана од гореспоменативе серии.
Ме интересира дали некој се секава на Sunset Beach која се емитуваше на МТВ1 во 1998-1999 година?
Ако некој ја догледал нека каже што се случило.

А за омилена серија ке ја издрвојам Декстер-едвај ја чекам новата седма сезона и да видам дали ке се спаси тој.
Во таа листа ја ставам и Видовитиот и Закон и Ред.
Лелеее, бев негде 6-то, 7-мо одд. кога ја даваа серијава :) У тоа време на немање замунда, и воопшто интернет, ова беше нешто најдобро што го емитуваа телевизиите, со исклучок на шундот Касандра, Салон Хармони и Патот за Авонли
Обавезно ја гледав серијата, омилен лик ми беше Грегори адвокатот :D
Да, ја прекинаа, само како да наслушнав тогаш дека Бен бил вистинскиот убиец, нешто бил психички изреметен, така нешто, не сум сигурен.

На темата- во последно време барам серии со адвокатура, но останувам разочаран.
После Бостон, се е тиња и неуспешен обид да се копираат дел од фразите и хуморот во серијата. Ако некој знае таква серија освен Suits, Franklin and Bash, Harry's Law, The Practice, Damages и The Defenders, нека пише.