Ах,тоа не е ништо.А пази кога ќе ти речат така и ти пошто немаш друг избор ќе си порачаш нешто што ти се пие, а они ти викаат: Го немаме тоа. Тогаш ти порачуваш нешто друго и тие пак. Ни тоа го немаме и така неколку пијачки и на крај им викаш. А добро што имате? Па ништо.
Или ко што ми се деси последниов пат иста ситуација. И порачувам чај но бидејќи немав мени и немам појма што чаеви имаат ја прашувам какви има и она ми вика па Цреша и цимет и другите не ги запамтив пошто овој ми се виде интересен и и викам за мене еден таков. Ова ми вика добро важи и ми носи чај од брусница
Ти да видиш пред некоја ден излеваме во еден кафич,келнерот крајно нељубезен, порачуваме, пиеме и да платиме сметка за да си одиме и овој ни вика Немам 10 денари да ви вратам,ај друг пат.И онака си иде не чека да речиме Океј или Не бива или нешто.Мислам мене не ми е до еб*ни 10 денари, али човече понашањето беше одвратно.Да беше до мене ќе останев и ќе чекав да ми врати глупакот али овие ајде срамота е ваму наму и моравме да заминиме. Али уште еднаш таму да отидам ... нема шанси.